1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. Benefits
IZBERITE
PRIKLJUČNI HIBRID

PREDNOSTI

Priključni hibrid učinkovito združuje bencinski in elektromotor, ki se odlično dopolnjujeta ne glede na slog vožnje in naravo potovanja. Odkrijte, zakaj bi lahko bil idealna izbira za vaš naslednji avto.

PRIKLJUČNI HIBRID

BOLJ PRILAGODLJIV

Ker priključni hibridi delujejo na bencin in elektriko, niste vezani na urnik polnjenja povsem električnega avtomobila. Poleg tega za daljše vožnje ni treba popolnoma napolniti baterije. Ne glede na to, ali vozite v načinu EV ali uporabljate kombinacijo električnega in hibridnega načina vožnje za daljše poti, je to vozilo, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu.
PREDNOSTI

NIŽJI STROŠKI

Priključni hibridi znamke Lexus omogočajo občuten prihranek pri gorivu, saj ponujajo do 74 km (97 km v mestu) električnega dosega. Dodaten prihranek omogoča tudi polnjenje baterije v času, ko so cene električne energije nižje, na primer ponoči. V mnogih evropskih državah so priključni hibridi  deležni  številnih subvencij  in davčnih olajšav. Vožnja priključnega hibrida je zabavna in hkrati prijazna do vašega proračuna. Stroški uporabe priključnega hibrida pa so nižji od stroškov običajnega bencinskega avtomobila. Z manj deli za vzdrževanje, manjšo obrabo zavor zaradi regenerativnega zaviranja in manjšo obrabo pnevmatik zaradi gladkega linearnega pospeševanja boste prihranili tudi pri servisiranju.
PREDNOSTI

BOLJ ZELENA POTOVANJA

Znamka Lexus je vodilna pri razvoju in spodbujanju široke uporabe okolju prijaznih luksuznih hibridnih avtomobilov. Poleg zmanjšanja izpustov naših avtomobilov načrtujemo, da bomo do leta 2050 dosegli ničelne emisije CO2 iz vseh naših proizvodnih obratov in zmanjšali porabo vode. Priključni hibridi, kot je NX 450h+, vam omogočajo bogat brezemisijski doseg, ki zmanjša porabo goriva in emisij.
PRIKLJUČNI HIBRID

ODKRIJTE POVSEM NOVI NX.

PREDNOSTI

SAMOZAVESTNA VOŽNJA

Priključni hibridi odpravljajo skrb zaradi omejenega dosega. Zaradi zmogljivega bencinskega motorja, ki je vseskozi na voljo, vas nikoli ne bo skrbelo, da bi obstali ob cesti, če se baterija izprazni. Za optimalno zmogljivost električnega vozila lahko z aplikacijo Lexus Link na daljavo nadzirate stanje baterije in doseg vozila.
PREDNOSTI

BREZKOMPROMISNA ZMOGLJIVOST

NX 450h+ Lexus Plug-in Hybrid dviguje letvico brezkompromisnega elektrificiranega vozila. 309 konjskih moči zagotavlja izjemno tiho delovanje, skupne emisije CO2 pa znašajo le 21 g/km. Pospešek je navdušujoč – 0–100 km/h v 6,3 sekunde. To omogoča zmogljivi priključno-hibridni sistem, ki združuje 2,5-litrski bencinski motor s pogonskim elektromotorjem in 18,1 kWh litij-ionsko baterijo. Električni doseg v kombiniranem ciklu WLTP znaša 74 km (do 97 km v mestu), NX 450h+ pa v električnem načinu deluje do hitrosti 135 km/h.
PREDNOSTI

SAMOPOLNILNA MOČ

Lexusovi priključni hibridi se priročno polnijo sami med vožnjo. Pri zaviranju ali ko umaknete nogo s pedala za plin, regenerativno zaviranje izkoristi kinetično energijo, ki gre v pri običajnih avtomobilih v nič.  Vsi samopolnilni in priključni hibridi znamke Lexus to pretvorijo v električno energijo in jo shranijo v bateriji. To pomeni, da lahko zmanjšate porabo goriva in več kilometrov prevozite v električnem načinu.