1. Discover lexus
  2. Making Luxury Personal
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

NOVA DEFINICIJA RAZKOŠJA

Lexus vedno znova na novo definira pojmovanje in dojemanje razkošja, hkrati pa ustvarja izjemne vozniške izkušnje. Spoznajte prefinjeno izdelavo, tehnologijo polno domišljije in izumiteljskega duha ter tradicionalno japonsko gostoljubje omotenaši.

ODKRIJTE LEXUS

EVOLUCIJA PREK NAČELA KAIZEN

Leta 1989 smo predstavili limuzino LS 400, ki velja za naše prvo vozilo. Zavedali smo se, da moramo ustvariti avtomobil, ki bo v vseh pogledih izjemen. Le s takim pristopom smo se lahko začeli enakovredno kosati s tekmeci iz premijskega razreda.

Pri razvoju limuzine LS 400 so se inženirji znamke Lexus soočali s številnimi izzivi, ki so se na prvi pogled zdeli nemogoči: Ustvariti so želeli avtomobil, ki bi ponujal izjemne zmogljivosti ob nizki porabi goriva. Želeli so avtomobil, ki bi bil tradicionalen in hkrati sodoben. Snovali so vozilo, ki bi bilo trdno in bi hkrati ponujalo nizko težo. Prav ta filozofija združevanja na videz nezdružljivih elementov in vrednot je omogočila posebno različico harmonije. In prav to je naše vodilo še danes.  

Na prav vsaki stopnji evolucijskega procesa si želimo izboljšati obstoječe stanje. To neustavljivo težnjo po izboljšavah in inovacijah do katerih se lahko pride le z velikim številom majhnih korakov na japonskem označujemo z besedo kaizen. 

ODKRIJTE LEXUS

POGANJA NAS STRAST

Akio Toyoda, predsednik in direktor korporacije Toyota ter mojstrski voznik znamke Lexus, je v svojem bistvu predvsem avtomobilski navdušenec. Med drugim je z dirkalnikom znamke Lexus tekmoval tudi na znameniti dirki 24 ur Nürburgringa. 

Seveda je sodeloval tudi pri razvoju superšportnega avtomobila LFA, ki ponuja izjemne zmogljivosti in zmore končno hitrost 325 kilometrov na uro. To je avtomobil, ki je nastal v omejeni seriji 500 primerkov in med avtomobilskimi navdušenci velja za legendo in ikono. Na nek način prav vsak avtomobil znamke Lexus ponuja tudi nekaj vznemirjenja superšportnika LFA.

“Ustvarjanje dobička nikoli ni bil moj primarni cilj. Vedno sem si želel ustvarjati izjemne avtomobile, ki ponujajo atraktiven izgled, prefinjeno udobje in obilo vozniškega užitka.” 

Akio Toyoda.

ODKRIJTE LEXUS

PREFINJENOST MOJSTROV TAKUMIJEV

Za osvojitev nove veščine ali spretnosti ni potrebno veliko. A da postaneš mojster je potrebnih 60.000 ur predanosti.

Naši mojstri rokodelskih spretnosti, med katerimi so tako moški kot ženske, se imenujejo takumiji. Za dosego svojega mojstrskega statusa so potrebovali kar 60.000 ur prakse.

Znani so po svoji skorajda fanatični pozornosti do detajlov. Svoje ročne spretnosti dokazujejo na številne načine. Na primer mačko origami so zmožni z nedominantno roko zložiti v 90 sekundah. 

Kljub izraziti avtomatizaciji in robotizaciji proizvodnje mojstrom takumijem pripada ključna vloga v procesu izdelave avtomobila. Celo roka robota, ki opravlja barvanje avtomobila, posnema gibanje roke mojstra takumija.

ODKRIJTE LEXUS

NAŠE GORIVO JE TEHNOLOGIJA POLNA DOMIŠLJIJE

Naši konceptni avtomobili so opremljeni s pionirskimi tehnologijami, ki spreminjajo prihodnost mobilnosti. Vseskozi se učimo, rastemo in tudi eksperimentiramo ter na ta način predvidevamo potrebe in vrednote naših strank in družbe kot celote.

Intuitivna tehnologija, med katero prištevamo hibridni pogon Lexus (2005), sprednje luči LED (2007), aktivni sistem za zaznavanje pešcev (2013) in napredni sistem za zaznavanje in preprečevanje trka, je bila vedno predstavljena pri naših konceptnih avtomobilih.

Dandanašnji si Lexus prizadeva spremeniti naravo luksuznih avtomobilov prihodnosti. Užitek pri vožnji in veselje želimo prek naše brezemisijske vizije Lexus Electrified dvigniti še na višjo raven. Poleg tega želimo do leta 2035 v celoti udejaniti prehod na alternativne pogonske sklope. 

Ob vsem tem pa imamo vseskozi v mislih, da je tudi najbolj napredna tehnologija izjemno močna, ko ima v svojem osrčju pristno humanost.

ODKRIJTE LEXUS

DELUJEMO PO NAČELIH JAPONSKEGA GOSTOLJUBJA OMOTENAŠI

Pri znamki Lexus smo že od samega začetka odločeni, da bodo naše stranke deležne naše maksimalne pozornosti in spoštovanja.

Pravzaprav vseskozi delujemo v skladu z načeli japonskega gostoljubja omotenaši, ki predvidi potrebe gostov, preden se te sploh pojavijo. Predvsem pa svoje stranke obravnavamo, kot da bi jih gostili v svojem domu.

Prav zaradi spoštovanja teh načel ter zagotavljanja vrhunskih uslug in storitev smo vedno uvrščeni na vrh seznamov, ki ocenjujejo zadovoljstvo strank. Poleg spoštovanja so naše stranke deležne tudi visoke stopnje zasebnosti in diskretnosti. Hkrati pa vseskozi prisegamo na pristen človeški stik. In vse to so temeljne sestavine personaliziranega razkošja.