1. New Cars
  2. LM World Premiere
IZBERITE
OSEBNO DOŽIVETJE RAZKOŠJA.

POVSEM NOVI LEXUS LM

LM je kratica, ki označuje Luxury Mover. Po športnih terencih NX, RX in RZ je to že četrti model znamke Lexus, ki zasnovan v skladu z načeli oblikovalskega jezika Next Chapter. Gre za novo stopnjo v popolni prenovi ponudbe, ki temelji na novih platformah, pogonskih sklopih in inovativnih tehnologijah.

POVSEM NOVI LEXUS LM

OSEBNO DOŽIVETJE RAZKOŠJA

Pri znamki Lexus smo želeli ustvariti notranjost prvega razreda, ki je v svojem bistvu unikatna kombinacija udobne dnevne sobe in mobilne pisarne. To je prostor, kjer lahko potniki uživajo v popolni sprostitvi.

POKONČNA DRŽA

NOVA PERSPEKTIVA PREFINJENOSTI

Del razvoja koncepta LM je bila tudi raziskava, ki jo je Lexus izvedel v sodelovanju s proizvajalci zasebnih letal in bolj zahtevnimi kupci. Ugotovitve so potrdile, da kupci zaznavajo najvišji standard razkošja, ko se v okolici počutijo povsem spočiti in sproščeni - tako fizično kot psihično. Ta lastnost je celo pomembnejša kot dostop do naprednih tehnologij in funkcij. Lexus je to znanje uporabil pri oblikovanju vozila, v katerem se potniki počutijo povsem brezskrbno. To je načelo japonskega gostoljubja omotenaši, ki poskrbi, da se ljudje v vsakem trenutku počutijo dobrodošli in oskrbljeni. Počutijo se tako, kot da bi bili gosti v vašem domu.
PRIJTENO GOSTOLJUBJE

VSAKA PODROBNOST JE SKRBNO PREMIŠLJENA

Razvoj enoprostorca LM je v celoti osredotočen na človeka. Udobje in dobro počutje potnikov sta bila vseskozi temeljni razvojni cilj. Zato Lexus LM načela japonskega gostoljubja dviguje na najvišjo raven. Vsaka podrobnost je zasnovana tako, da se potniki počutijo kot doma, predvsem pa lahko uživajo v udobju, ne glede na to, ali želijo med potjo opravljati službene obveznosti ali se zgolj sproščeno predati potovanju. Sedeži so oblikovani za popolno udobje. Ambient v potniški kabini pa je premišljeno nadzorovan. Temperatura in kakovosti zraka sta idealna, osvetlitev pa predstavlja prijetno vzdušje. Prostor je v svojem bistvu preprost in intuitiven ter hkrati ponuja dostop do povezljivosti in zabave, vključno z 48-palčnim širokozaslonskim monitorjem visoke ločljivosti in zvočnim sistemom Mark Levinson 3D Surround Sound.
RAZVAJANJE ČUTIL

UDOBJE IN TIŠINA VOŽNJE KOT ZAŠČITNA ZNAKA ZNAMKE LEXUS

Lexus LM ustvarja unikatno mešanico vozniškega užitka in udobja. To sta lastnosti, ki ju je razmeroma težko uskladiti. Pri zagotavljanju pravih vozniških občutkov okusa je svojo vlogo opravila platforma GA-K, ki ponuja kombinacijo visoke trdnosti, sodobnih pogonskih tehnologij, zaviranja in vzmetenja, ki zagotavljajo dobro dinamiko ob ohranjanju udobja v vožnji.
POVSEM NOVI LM

7 SEDEŽEV

Štirisedežni model predstavlja vrhunec razkošja s samo dvema večnamenskima zadnjima sedežema in številnimi funkcijami, ki ustvarjajo udobno in prijetno potovanje. Ti vključujejo pregrado med sprednjim in zadnjim delom kabine, v kateri sta 122-centimetrski (48-palčni) širokozaslonski monitor in steklena plošča, ki jo je mogoče zatemniti in na ta način zagotoviti dovolj zasebnosti. Avdiosistem Mark Levinson 3D Surround Sound s 23 zvočniki ponuja izjemno glasbeno doživetje, za dodatno udobje v kabini pa skrbi izpopolnjeni sistem Lexus Climate Concierge, ki uporablja toplotne senzorje za natančen nadzor in usmerjanje ogrevanja in prezračevanja.
POVSEM NOVI LM

4 SEDEŽI

Štirisedežni model predstavlja vrhunec razkošja s samo dvema večnamenskima zadnjima sedežema in številnimi funkcijami, ki ustvarjajo udobno in prijetno potovanje. Ti vključujejo pregrado med sprednjim in zadnjim delom kabine, v kateri sta 122-centimetrski (48-palčni) širokozaslonski monitor in steklena plošča, ki jo je mogoče zatemniti in na ta način zagotoviti dovolj zasebnosti. Avdiosistem Mark Levinson 3D Surround Sound s 23 zvočniki ponuja izjemno glasbeno doživetje, za dodatno udobje v kabini pa skrbi izpopolnjeni sistem Lexus Climate Concierge, ki uporablja toplotne senzorje za natančen nadzor in usmerjanje ogrevanja in prezračevanja.
NOTRANJOST

NADZORNA PLOŠČA V SLOGU PAMETNEGA TELEFONA

.Hitro in intuitivno prilagajanje številnih funkcij kabine omogoča krmilnik, ki je zasnovan kot preslikava pametnega telefona. Uporaben je za upravljanje avdiosistema, nastavljanje klimatske naprave, sedežnih funkcij, notranje osvetlitve in okenskih senčil. Novi LM je tudi prvo vozilo na svetu, ki ponuja funkcijo glasovnega prepoznavanja, ki se posebej odziva na ukaze potnikov na zadnjih sedežih.

NOTRANJOST

AVDIOSISTEM MARK LEVINSON® 3D SURROUND SOUND

Za obe različici LM je bil zasnovan referenčni avdiosistem Mark Levinson 3D Surround Sound. 4-sedežna različica je opremljena z 23 zvočniki, 7-sedežna pa ponuja 21 zvočnikov. V obeh primerih je poskrbljeno za vrhunsko reprodukcijo zvoka, ki ustvarja vtis domače kinematografske dvorane.
NOTRANJOST

122-CENTIMETRSKI (48-PALČNI) MONITOR

V enoprostorcu LM s štirimi sedeži se v spodnjem delu pregrade kabine nahaja 122-centimetrski (48-palčni) širokozaslonski monitor visoke ločljivosti, ki je nameščen pod optimalnim kotom. Monitor ponuja tri načine predvajanja: celozaslonski, kinematografski ter poseben način z ločenima levim in desnim delom zaslona, ki prikazujeta neodvisno vsebino s posameznimi levimi in desnimi slušalkami. Uporabniki lahko projicirajo vsebino neposredno prek svojega pametnega telefona ali tablice, oziroma se lahko na zaslon povežejo prek dveh priključkov HDMI. Sistem se lahko uporablja za zabavo ali za spletne poslovne sestanke. Model s sedmimi sedeži je opremljen s 35,56-centimetrskim (14-palčnim) multimedijskim zaslonom v zadnji vrsti, ki ga je mogoče upravljati neodvisno od tistega na sprednji konzoli..

NOTRANJOST

LEXUS CLIMATE CONCIERGE Z DODATNO FUNKCIONALNOSTJO

Lexus je za novi LM še dodatno nadgradil sistem Climate Concierge, ki ponuja številne nove funkcije, s katerimi pokriva več vidikov udobja kabinskega okolja. Paleto storitev, ki jih ponuja, lahko primerjamo z osebnim pomočnikom, ki poskrbi, da vse ustreza zahtevam uporabnika. Osebne nastavitve za klimatsko napravo, osvetlitev zadnje kabine, senčnike in položaj naklona sedeža je mogoče izbrati z upravljanjem z enim dotikom, pri čemer je upravljanje prilagojeno vsakemu potniku posebej.

NOTRANJOST

ULTIMATNI OMOTENAŠI

Novi lexus LM prinaša ultimativno videnja gostoljubja omotenaši s personaliziranim razkošjem, udobjem in dobrim počutjem. Sredinska pregrada v modelu s štirimi sedeži ima zgornji del iz prozornega stekla, ki potnikom na zadnjih sedežih omogoča neposreden pogled na cesto pred seboj. Mogoče jo je odpreti ali zapreti. Če želite več zasebnosti, je stekleno pregrado s pritiskom na gumb možno zatemniti. Kabina je osvetljena s posredno, ambientalno osvetlitvijo, ki se nahaja v stropu in stranskih oblogah, pri modelu s štirimi sedeži pa je na voljo senčna osvetlitev. Notranjost je mogoče izboljšati s široko paleto različnih barvnih nastavitev ambientalne osvetlitve, vključno s 14 odtenki, izbranimi v petih različnih temah razpoloženja: zdravilna, sproščujoča, vzbujajoča, osredotočena in vznemirljiva.

NOTRANJOST

NOVO VIDENJE DOBREGA POČUTJA

Občutek zaprtosti lahko med vožnjo povzroči slabost. Za rešitev te težave so enoprostorca LM zasnovali z velikimi stekli, tako da imajo potniki vedno predstavo o tem, kako in kje se avtomobil premika. Poleg velikih stranskih oken so nameščena tudi strešna okna, položaji sedežev pa omogočajo jasen pogled naprej skozi vetrobransko steklo.
NOTRANJOST

VOZNIKOV KOKPIT TAZUNA

V skladu z načeli gostoljubja omotenaši je voznikov kokpit v enoprostorcu LM zasnovan z enako pozornostjo do detajov kot pri drugih modelih znamke Lexus. Razporeditev glavnih upravljalnih elementov, merilnikov in virov informacij sledi konceptu Tazuna, tako da voznik za upravljanje in dostop do informacij potrebuje le majhen premik roke ali oči, kar mu omogoča, da je lahko vseskozi osredotočem na dogajanje na cesti. Tazuna je japonska beseda, ki označuje intuitivno povezavo, ki jo jezdec prek vajeti vzpostavi s svojim konjem. Tovrstna zasnova kokpita je sestavni del filozofije Lexus Driving Signature, kar vozniku pomaga uživati v stalnem občutku nadzora in povezanosti z vozilom. Da bi se voznik s svojim  avtomobilom zlil v eno, je volan pomaknjen bližje vozniku in postavljen pod bolj pokončnim kotom. Natančno premišljen, izračunan in določen je tudi položaj stoplak in naslona za noge.

ZUNANJOST

DOSTOJANSTVENA ELEGANCA

Novi LM predstavlja utelešenje oblikovalskega jezika Next Chapter, ki je bil razvit na temo dostojanstvene elegance. Rezultat je edinstvena in samozavestna cestna podoba na z dimenzijskimi razmerji, ki omogočajo enostavno uporabo in okretnost. Skupna dolžina vozila znaša 5.130 mm, širina 1.890 mm in višina 1.945 mm. Velika širina, višina in medosna razdalja 3.000 mm so ključne za maksimiranje prostora za potnike na zadnjih sedežih. Drzna sprednja obdelava uvaja novo Lexusovo identiteto z razbitjem legendarnega vretenastega zračnika motorja. Vretenasta oblika je bila skompresirana tako, da ustvari velik spodnji del rešetke pod ozko odprtino pod sprednjim robom pokrova motorja, ki povezuje žaromete. Tekoče linije poudarjajo zatemnjeni sprednji in zadnji stebrički, medtem ko velika steklena površina ustvarja odprt občutek. Enostaven dostop omogočajo velika drsna stranska vrata. Na voljo so 43,18-centimetrska (17-palčna) ali 48,26-centimetrska (19-palčna) lita platišča. Barvna paleta, v kateri se nahajajo tudi tri sonične različice, pa odraža prestiž in elaganco.

VARNOST

VARNOST ZA VOZNIKE

Najnovejši paket vključuje razširjene funkcije zaznavanja in preprečevanja trka, vključno s pomočnikom pri krmiljenju v sili in prilagodljivim tempomatom, skupaj s proaktivnim asistentom za varnejšo vožnjo v počasnejšem mestnem prometu. Voznikov monitor nenehno preverja voznikovo budnost in nežno ustavi avtomobil ter vklopi sistem eCall ter pokliče pomoč, če se voznik ne odzove na  opozorila. Vrata – vključno z drsnimi zadnjimi vrati – so opremljena z elektronskim sistemom za varno izstopanje iz vozila e-latch, ki opozarja na bližajoči se promet od zadaj in preprečuje nenamerno odpiranje, ki bi lahko povzročilo nesrečo. Nadgradnje programske opreme se izvajajo po zraku, kar lastnikom zagotavlja, da uživajo v prednostih najnovejših različic, ne da bi morali svoje vozilo peljati v servisni center.