1. Owners
  2. Connected Services
  3. Apple car play android auto
IZBERITE
LASTNIŠTVO

APPLE CARPLAY® ANDROID AUTO®

S povezavama Apple CarPlay in Android Auto boste med vožnjo avtomobila Lexus lahko uživali v številnih funkcijah pametnega telefona.

POVEZAVI APPLE CARPLAY IN ANDROID AUTO OMOGOČATA UPORABO ŠTEVILNIH APLIKACIJ Z VAŠEGA PAMETNEGA TELEFONA, KI SO PRIKAZANE NA MULTIMEDIJSKEM ZASLONU VAŠEGA AVTOMOBILA. 

Povezava s pametnim telefonom je povsem preprosta. Vozniku pa omogoča uporabo zemljevidov, novic in glasbe. Zvočni ukazi vse skupaj še dodatno poenostavljajo, hkrati pa zagotavljajo bolj varno vožnjo. 

ALI JE VAŠE VOZILO MOŽNO NADGRADITI Z NOVIM MULTIMEDIJSKIM SISTEMOM MM19?

 

Vse informacije glede stroška nadgradnje boste dobili pri pooblaščenem partnerju Lexus. Zaradi kompleksnosti storitve je nadgradnja možna le pri pooblaščenem partnerju Lexus. Le na tak način multimedijski sistem ohrani tovarniško garancijo.

*Google omenjene možnosti ne nudi v vseh državah in na vseh telefonih.

FUNKCIJE POVEZAV APPLE CARPLAY IN ANDROID AUTO

Povezavi Apple CarPlay in Android Auto lahko upravljate s pomočjo zvočnih ukazov (Siri ali Google Assistant). Tovrstni način uporabe hkrati pomeni, da vam pogleda nikoli ne bo treba umakniti s ceste.  

Dostop do teh funkcij je možen tudi prek multifunkcijskega zaslona ali upravljalnega polja v vašem vozilu Lexus. 

Funkcije zemljevidov omogočajo vodstvo do izbranega cilja. Zemljevid je povsem jasno prikazan na multifunkcijskem zaslonu.

Povezavi Apple CarPlay in Android Auto omogočata tudi uporabo drugih navigacijskih aplikacij, kot je na primer Google Maps. Na ta način lahko uporabljate aplikacijo, ki najbolj ustreza vašemu okusu in potrebam.

Povezavi Apple CarPlay in Android Auto omogočata dostop do vašega telefonskega imenika. Klice lahko opravljate tudi s pomočjo zvočnih ukazov, poleg tega pa je vedno zelo jasno prikazana zgodovina klicev.  

S pomočjo zvočnih ukazov Siri in Google Assistant lahko med vožnjo pošiljate in prejemate kratka sporočila. Asistentom lahko naročite, ali želite poslati novo sporočilo in ga preprosto narekujete, lahko pa vam tudi prebere prejeto sporočilo. Medtem se boste vi lahko še naprej koncentrirali na vožnjo.  

Povezavi Apple CarPlay in Android Auto omogočata tudi dostop do vaše najljubše glasbe. Uporabljate lahko vse aplikacije, prek katerih poslušate glasbo na svojem pametnem telefonu:  

Apple Music, Google Play, Spotify, Deezer, Tidal ... Glasbo lahko izbirate prek multimedijskega zaslona ali s pomčjo zvočnih ukazov Siri in Google Assistant, ki jima poveste, katero skladbo, izvajalca ali album želite poslušati.

Povezavi Apple CarPlay in Android Auto omogočata tudi uporabo številnih drugih aplikacij, med katerimi so:

  • Whatsapp®
  • Spotify®
  • Google Maps™
  • Google Play Music®
  • Podcasti
  • Avdioknjige
  • Novice
  • Vreme...

ODKRIJTE VEČ.

Na spodnji povezavi je na voljo več informacij o napravah, ki so kompatibilne s povezavama Apple CarPlay in Android Auto: