1. Owners
  2. Connected Services
IZBERITE
LASTNIŠTVO

BLUETOOTH®

Enostavno obogatite vozno izkušnjo z uporabo tehnologije Bluetooth® v vozilu. Preprosto povežite telefon z vozilom Lexus in izpopolnite vsako potovanje.

POVEŽITE TELEFON PREK POVEZAVE BLUETOOTH®

S povezano napravo lahko prostoročno kličete in dostopate do številnih funkcij telefona, ker se življenje med vožnjo ne ustavi.

PREVERITE MOŽNOST POVEZAVE BLUETOOTH V VAŠEM VOZILU.

 

Uporabite naš označevalec in odkrijte, možnost povezav bluetooth v vašem avtomobilu.

ODGOVORI NA ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O TEHNOLOGIJI BLUETOOTH

 

Če imate vprašanja o tehnologiji Bluetooth v vašem vozilu, preberite najpogosteje zastavljena vprašanja in odgovore spodaj ali se obrnite na poslovalnico Lexus.

Bluetooth je brezžičen prenos podatkov na kratke razdalje. Tehnologija uporablja posebno radijsko frekvenco za prenos podatkov prek omrežja kratkega dosega. Povezljivost Bluetooth je varen način za izmenjavo podatkov in jo najdemo v številnih napravah – od mobilnih telefonov do digitalnih fotoaparatov.

1 Najprej omogočite funkcijo Bluetooth na mobilni napravi.

2 Ko sedete za volan vozila Lexus, sprostite stopalki in premaknete prestavno ročico v položaj "PARK" (Parkiranje), enkrat pritisnite gumb "POWER" (Vklop), da vklopite avdio- in večpredstavnostni sistem.

3 Ko je sistem aktiven, pritisnite gumb "MENU" (Meni) na sredinski konzoli, da odprete zaslon z meniji.

4 Z upravljalno enoto vmesnika Remote Touch izberite "SETUP" > "BLUETOOTH" > "ADD DEVICE" (Nastavitve > Bluetooth > Dodaj napravo) in izberite napravo s seznama.

5 Sledite navodilom na zaslonu naprave, da izvedete postopek registracije. Morda boste morali vnesti kodo za potrditev identitete telefona ali pa se bo naprava povezala samodejno.

6 Ko je naprava registrirana, se vrnite v meni za nastavitve "BLUETOOTH" in izberite, ali jo želite povezati kot telefon, predvajalnik glasbe ali oboje.

7 Ko je naprava povezana z vozilom Lexus NX, jo vozilo samodejno prepozna – enostavno vklopite funkcijo Bluetooth na napravi, da vzpostavite povezavo.

8 S povezanim pametnim telefonom lahko klice opravite enostavno in varno, obenem pa lahko iz telefona ali tablice tudi pretakate avdiovsebine, tako da v večpredstavnostnem sistemu odprete meni "AUDIO" (Avdiosistem).

Če imate še vedno težave, preberite naslednje napotke, preden se za nadaljnjo pomoč obrnete na trgovca z vozili Lexus.

1 Preverite, ali je vaš telefon združljiv s tehnologijo Lexus Bluetooth na način, ki je opisan zgoraj.

2 Preverite, ali telefon oziroma vozilo ne zaznava druge naprave. Izberite možnost "Settings" (Nastavitve), nato "Bluetooth" (Sistem Bluetooth) in nazadnje "Add phone" (Dodaj telefon), da vozilo prepozna ustreznost obeh naprav.

3 Če vozilo ne more zaznati obeh naprav, eno začasno odstranite.