1. Owners
 2. Maintenance
 3. MOT
IZBERITE
LASTNIŠTVO

PREGLED VOZILaA LEXUS PRED TEHNIČNIM PREGLEDOM

ČE JE VOZILO LEXUS STAREJŠE OD TREH LET, JE TREBA OPRAVITI TEHNIČNI PREGLED, DA SE ZAGOTOVI TEHNIČNA BREZHIBNOST IN SKLADNOST Z VARNOSTNIMI IN OKOLJSKIMI STANDARDI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA PROMET.

KAJ VKLJUČUJE TEHNIČNI PREGLED?

 

Tehnični pregled vozila pri trgovcu z vozili Lexus zagotavlja najboljše rezultate vam in vašemu vozilu. Zaradi izjemnih storitev za stranke, po katerih Lexus slovi, in mehanikov, usposobljenih za tehnične preglede, boste popolnoma brez skrbi hitro spet nazaj za volanom.

Na tehničnem pregledu se ugotavlja, ali vozilo izpolnjuje zakonske standarde za cestno vožnjo, vendar ne vključuje preverjanja stanja motorja, sklopke in menjalnika. Potrdilo o tehničnem pregledu je pri vseh trgovcih z vozili Lexus na voljo po enaki ceni, zato vam ni treba iskati najboljšega ponudnika.

Ocena vključuje temeljit pregled luči, krmilnega sistema, vzmetenja, baterije, sistema za gorivo, emisij, zavor, platišč in pnevmatik vozila. Če vaše vozilo ne opravi tehničnega pregleda, bodo naši mehaniki izvedli potrebna popravila s kakovostnimi Lexusovimi originalnimi nadomestnimi deli.

ODGOVORI NA VPRAŠANJA O TEHNIČNEM PREGLEDU

 • S trgovcem z vozili Lexus se dogovorite za tehnični pregled, pri katerem se bodo usposobljeni mehaniki, ki najbolje poznajo vaše vozilo Lexus, potrudili, da čim hitreje pridobite potrdilo.

  Tehnični pregled traja približno eno uro. Če se odločite počakati pri trgovcu z vozili Lexus, boste deležni najvišje stopnje gostoljubnosti. Prav tako lahko vozilo pustite pri nas in ga prevzamete, ko vam to najbolje ustreza. Če vozilo zahteva dodatno obravnavo, vas Lexusovi mehaniki obvestijo prek izbranega načina komuniciranja.

  S tehničnim pregledom se preverja, ali je vaše vozilo tehnično brezhibno, zato strokovno znanje ni potrebno za preverjanje osnovnih meril pred tehničnim pregledom.

 • Če vozilo ne opravi tehničnega pregleda, vas o tem najprej obvestimo in nato čim hitreje odpravimo težave. Običajno ima trgovec z vozili Lexus na zalogi potrebne nadomestne dele. V nasprotnem primeru naša hitra servisna služba poskrbi, da imate čim manj nevšečnosti in se hitro vrnete za volan.

  Tehnični pregled je zakonska zahteva letnega pregleda za vsa vozila, starejša od 3 let. Pri tehničnem pregledu se preverja osnovna tehnična brezhibnost vozila. Gre za vizualni pregled, pri čemer se nič ne razstavlja; tudi kolesa ostanejo na vozilu. To ne pomeni nujno, da vozilo deluje po najvišjem standardu, ampak potrjuje vozno in prometno varnost vozila.

  Na servisu izveste, ali je vaše vozilo v dobrem stanju, si zagotovite najboljše delovanje in optimizirate dolgoživost vozila. Lexusov servis je temeljit pregled vozila iz vseh zornih kotov, od luči, motorja in zavor do vzmetenja. Naši usposobljeni mehaniki s poglobljenim znanjem o vseh modelih znamke Lexus poskrbijo, da ste za volanom lahko popolnoma mirni in brez skrbi.

SEZNAM ZA TEHNIČNI PREGLED


 • LEXUS CAR MOT CHECKLIST


  Zvok hupe

  Sistem za pranje in brisalci vetrobranskega stekla


  Raven tekočine za pranje stekel


  Nepoškodovanost gume metlic brisalcev


  Neobrabljenost, neraztrganost in nepoškodovanost varnostnih pasov


  Če sunkovito povlečete varnosti pas, se mora mehanizem samodejnega navijanja zakleniti


  Brez izboklin ali prask v bočnicah pnevmatike


  Profil pnevmatike brez zagozdenih tujkov


  Profil je globok vsaj 1,6 mm


  Vsaka pnevmatika se po velikosti in sestavi ujema z drugo pnevmatiko na isti premi


  Tudi rezervno kolo mora biti tehnično brezhibno


  Vse zunanje žarnice svetijo ob vklopu kratkega in dolgega snopa luči


   


 • LEXUS CAR MOT CHECKLIST


  Maske luči morajo biti brez razpok in nepoškodovane


  Brez izboklin ali prask v bočnicah pnevmatike


  Profil pnevmatike brez zagozdenih tujkov


  Profil je globok vsaj 1,6 mm


  Vsaka pnevmatika se po velikosti in sestavi ujema z drugo pnevmatiko na isti premi


  Tudi rezervno kolo mora biti tehnično brezhibno


  Vse zunanje žarnice svetijo ob vklopu kratkega in dolgega snopa luči


  Maske luči morajo biti brez razpok in nepoškodovane


  Na karoseriji ni ostrih robov, ki bi lahko poškodovali pešce ali kolesarje


  Odbijači so varno nameščeni


  Vsa vrata je mogoče odpreti z notranje in zunanje strani


  Območje, ki ga brišejo brisalci vetrobranskega stekla, mora biti brez razpok ali odrgnin


  Zunaj tega območja so lahko odrgnine velike največ 10 mm


  Ogledala morajo biti varno nameščena, čista in v dobrem stanju