1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres
IZBERITE
LASTNIŠTVO

PNEVMATIKE

LEXUS PONUJA OPTIMALNE PNEVMATIKE GLEDE NA VOZNE RAZMERE, KI ZAGOTAVLJAJO NAJVIŠJO STOPNJO ZMOGLJIVOSTI IN ZAŠČITE VAS IN POTNIKOV. PRIPOROČAMO, DA IZBERETE SAMO LEXUSOVE ORIGINALE PNEVMATIKE, KI SO BILE ZASNOVANE ZA VAŠE VOZILO LEXUS.

NAJVEČJA ZMOGLJIVOST NA CESTI

Dobro stanje pnevmatik je ključno za vašo varnost in varnost vaših potnikov med vožnjo. Stanje pnevmatik lahko tudi vpliva na pot ustavljanja na mokrih cestiščih.

Pri izbiri pnevmatik je treba upoštevati številne dejavnike: oprijem, vodljivost vozila na mokrem in suhem cestišču, stabilnost vozila pri veliki hitrosti, udobje v vožnji, raven hrupa, povratne informacije s cestišča in poraba goriva. 

Ko se stanje pnevmatik poslabša, to vpliva tudi na vozno izkušnjo. Večja obraba vpliva na pot ustavljanja vozila na mokrih cestiščih in zmanjšuje vašo varnost in varnost potnikov v vozilu. Ustrezne pnevmatike zagotavljajo oprijem, ki je bistven za učinkovito krmiljenje, zaviranje in prenos moči iz motorja.

 

ZIMSKE PNEVMATIKE

ZIMSKE PNEVMATIKE

Z zimskimi pnevmatikami ste pripravljeni na vse vremenske razmere. Zimske pnevmatike so izdelane iz zmesi, ki pri nizki temperaturi ostaja prožna. Pnevmatike imajo globok profil za odrivanje vode in mokrega snega in tudi številne majhne reže, ki izboljšajo oprijem pri zaviranju, speljevanju in vožnji v ovinek ter bistveno skrajšajo pot ustavljanja vozila.

S to kombinacijo se lahko zimske pnevmatike prilagajajo voznim razmeram v mrzlem vremenu na mokrih, zasneženih ali poledenelih cestiščih.

VPLIV ZIMSKIH PNEVMATIK NA POT USTAVLJANJA

Zasnežene ceste

Zimska pnevmatika ima za 8 metrov krajšo pot ustavljanja. Zaviranje na zasneženi cesti od hitrosti 50 km/h do zaustavitve.

Poledenele ceste

Zimska pnevmatika ima za 11 metrov krajšo pot ustavljanja. Zaviranje na zasneženi cesti od hitrosti 30 km/h do zaustavitve.

Upoštevajte, da zgornji diagrami ne odražajo pravih razmerij. Teste zaviranja je neodvisno izvedlo britansko združenje proizvajalcev pnevmatik in zagotovila organizacija Tyresafe. Za dodatne informacije obiščite: www.tyresafe.org

VZDRŽEVANJE PNEVMATIK

Predhodna skrb za vzdrževanje pnevmatik ne zagotavlja samo vaše varnosti, ampak tudi zmanjšuje verjetnost dragih popravil. Pnevmatike v dobrem stanju so tudi najbolj varčne v smislu optimalne porabe goriva.

S pregledom pnevmatik glede znakov obrabe in ustreznim ukrepanjem lahko preprečite daljše zavorne poti, akvaplaning in predrtje pnevmatik. Običajni znaki obrabe so nizek tlak v pnevmatiki, delni profil, tresenje volanskega obroča, nenavadni zvoki, težnja k obračanju v eno smer in slaba vodljivost vozila na mokrih cestiščih.

Če zaznate katerega od teh znakov, obiščite najbližjega trgovca z vozili Lexus za pregled pnevmatik. Da bi preprečili težave, ki jih povzročajo pnevmatike, vam strokovnjaki za vozila Lexus priporočajo, da redno preverjate tlak v pnevmatikah in globino profila, ki mora biti vsaj 1,6 mm, in redno pregledujete pnevmatike glede znakov ureznin, obrabe ali izboklin.

NEGA PNEVMATIK

Naši strokovnjaki si prizadevajo, da se kar najhitreje vrnete nazaj za volan. Če imate torej težave z originalnimi pnevmatikami, obiščite bližnjega trgovca z vozili Lexus. Naši strokovnjaki bodo diagnosticirali težavo in popravili ali zamenjali pnevmatiko.