1. Owners
 2. Maintenance
 3. Oil change
IZBERITE
LASTNIŠTVO

MENJAVA MOTORNEGA OLJA

MENJAVA MOTORNEGA OLJA JE POMEMBNA ZA NEMOTENO DELOVANJE VAŠEGA VOZILA LEXUS. MEHANIKI ZA VOZILA LEXUS BODO IZBRALI PRAVO MOTORNO OLJE ZA OPTIMALNO DELOVANJE MOTORJA IN PORABO GORIVA VAŠEGA VOZILA LEXUS.

MENJAVA MOTORNEGA OLJA V VAŠEM VOZILU

 

Menjava motornega olja je sicer standardni del Lexusovega servisa, vendar je pogostost menjave odvisna od števila prevoženih kilometrov. Za več informacij in nasvete se obrnite na trgovca z vozili Lexus.

ZAKAJ JE TREBA MENJATI MOTORNO OLJE?

Pri menjavi se iz motorja preprosto odstrani staro olje in se ga zamenja z novim, svežim motornim oljem. Ta postopek je bistven za podaljševanje življenjske dobe elementov motorja in preprečuje segrevanje, ki ga povzročata trenje in morebitna korozija. Prav tako zagotavlja, da oljni filter preprečuje vstop velikih in škodljivih delcev v motor.

KAKO MENJATI MOTORNO OLJE?

 

Za pravilno izvedbo postopka menjave olja in preprečevanje poškodb na vašem vozilu Lexus se obrnite na najbližjega prodajalca vozil Lexus in se dogovorite za strokovno menjavo olja.

 • Vozila Lexus, ki potrebujejo sintetično motorno olje 0w-20, imajo daljši interval menjave olja na 10.000 prevoženih kilometrov oziroma 12 mesecev. Vseeno morate redno preverjati raven motornega olja v motorju in ga po potrebi dodati.

  Pri motorjih, ki uporabljajo mineralno olje 5w-20 ali 5w-30, a dovoljujejo uporabo sintetičnega olja 0w-20, je treba v primeru uporabe motornega olja 0w-20 tega zamenjati na 5000 prevoženih kilometrov oziroma vsakih 6 mesecev (kar nastopi prej).

  Če delovanje vozila izpolnjuje standardna merila za »Posebne pogoje delovanja«, kot so terenska vožnja, vožnja po makadamskih cestah, vleka prikolice, večkratne kratke poti pri temperaturi pod 0 °C ali dolgotrajno delovanje motorja v prostem teku, je treba motorno olje menjati vsakih 5000 km ne glede na vrsto uporabljenega motornega olja.

  Motorno olje, ki ga morate uporabljati, je odvisno od motorja v vašem vozilu. Za zagotavljanje uporabe ustreznega motornega olja in njegove menjave vam priporočamo, da se obrnete na prodajalca vozil Lexus in se dogovorite za strokovno menjavo olja.

  Izkoristite izjemno oskrbo in odlične storitve naše mreže trgovcev z vozili Lexus. Mojstri za vozila Lexus imajo posebno opremo in orodja, ki so zasnovani za vaše vozilo Lexus, in bodo zamenjali oljni filter ob vsaki menjavi motornega olja.

 • Za čim boljšo oskrbo svojega vozila Lexus se naročite na servis pri trgovcu z vozili Lexus.

  Lexusov cenik storitev vključuje vse storitve, ki so potrebne za vaše vozilo Lexus. Za informacije o razpoložljivih servisnih možnostih obiščite najbližjega trgovca z vozili Lexus.