1. Discover lexus
  2. Performance
  3. F philosophy
ODKRIJTE LEXUS

FILOZOFIJA F

Verjamemo, da je zmogljivost veliko več kot le moč vozila. Je čista izkušnja: fizična in čustvena.

STRAST ZA ZMOGLJIVOST

 

Predani smo ustvarjanju neverjetnih izkušenj. Izkušenj, ki vznemirjajo čustva, vzplamtevajo strasti, plemenitijo sposobnosti in voznika povežejo z vozilom in cesto. Tej zavezanosti in pogledu na naše delo smo dali ime – filozofija F. Tako bo vsaka vožnja z modelom Lexus F nekaj nadzemeljskega.

 

 

ROJENI NA DIRKALIŠČU

 

Kako snujete avtomobile, ki jih odlikujejo edinstvene in vznemirljive izkušnje v vožnji? Zasnujete in dodelate jih na dirkališču. Vozila testiramo prav na tistih krajih, kjer ikone iz dirkalnega sveta dvignejo srčni utrip, rušijo rekorde in proslavljajo zmagoslavje.

FUJI SPEEDWAY & NÜRBURGRING

Večino preskusnega dela izvajamo na legendarnem dirkališču Fuji Speedway na Japonskem. Prav od tukaj pa izhaja »F« iz filozofije F, saj je to eno izmed najtežjih dirkališč na svetu.

Testiranja prav tako izvajamo v Evropi, in sicer na znanem dirkališču Nürburgring v Nemčiji. Temu dirkališču smo posvetili tudi izdajo modela LFA Nürburgring. Je izjemen in izjemno redek. Izdelanih je bilo le 50 takšnih vozil.

Novi luksuzni kupe Lexus LC pa je svojo odmevno premiero doživel na 24-urni dirki v Nürburgringu, ki je organizirana vsako leto. Ta model je bil razkrit v uvodni paradi pred dirko.

DIRKAŠKA DEDIŠČINA

Lexus LFA je superavtomobil v vsakem pogledu. Nadaljuje in dokazuje našo tradicijo inovacij, ki jih ustvarjamo za dirke. Je popoln primer uresničitve naše ambiciozne vizije, saj odseva tisto nekaj »norosti«, ki jo prežema naša strast in nas spodbuja naprej k preseganju novih meja.

LFA je vozilo, s katerim boste do popolnosti izkusili našo željo po ustvarjanju ultimativne povezave med vozilom in voznikom. Njegova revolucionarna duša in značilnosti močno vplivajo na ostala vozila v naši paleti, tudi modele F. Kar se začne pri LFA, se kmalu nadaljuje tudi pri drugih modelih. Pri vseh vozilih v paleti Lexus stremimo k doseganju najbolj dodelane in navdihujoče zmogljivosti. Zato je prav dirkališče postalo naš inovacijski laboratorij za modele F.

BISTVO JE V ZMOGLJIVOSTI

 

Pri vseh vozilih v paleti Lexus stremimo k doseganju najbolj dodelane in navdihujoče zmogljivosti. Zato je prav dirkališče postalo naš inovacijski laboratorij za modele F.