1. Discover electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. How It Works
IZBERITE
PRIKLJUČNI HIBRID

KAKO DELUJE?

Priključni hibrid znamke Lexus omogoča, da uživate v najboljših tehnologijah polnjenja in samopolnjenja. Spoznajte, kako deluje in zakaj ponuja idealno kombinacijo moči, učinkovitosti in varnosti.

KAKO DELUJE?

KAJ JE PRIKLJUČNI HIBRID LEXUS?

Priključni hibrid (PHEV) ima bencinski in elektromotor. Baterija, ki jo lahko polnimo na domači ali javni polnilni postaji, je večja od tiste, s katero je opremljen klasični hibrid. To omogoča daljše potovanje v brezemisijskem električnem načinu. Novi Lexus NX omogoča 65 kilometrov brezemisijskega dosega (80 km v mestu). Priključni hibrid je opremljen tudi z bencinskim motorjem, ki deluje v zelo učinkovitem hibridnem načinu. Seveda deluje tudi, ko se baterija izprazni.
KAKO DELUJE?

ZAKAJ IZBRATI PRIKLJUČNI HIBRID?

Priključni hibridni avtomobil ponuja idealno rešitev za tiste, ki želijo najboljše ravnovesje med zmogljivostjo elektromotorja in bencinskega motorja. Uživate lahko v prihranku goriva in vožnji brez onesnaževanja pri nižjih hitrostih. Prav tako se lahko samozavestno odpravite na krajša ali dajlša potovanja. Polnjenje je preprosto in priročno, prisotnost bencinskega motorja pa zmanjša skrb zaradi dosega, ki ga občutijo številni kupci električnih vozil.
PRIKLJUČNI HIBRID

RAZIŠČITE POVSEM NOVI NX

KAKO DELUJE?

KAKO POLNITE PRIKLJUČNEGAHIBRIDA?

Priključni hibridi imajo manjše baterije kot povsem električni avtomobili, kar pomeni, da jih je mogoče polniti na domači ali javni polnilni postaji. Doma lahko za učinkovitejše polnjenje uporabite običajno gospodinjsko vtičnico ali namestite stensko polnilno postajo. Na cesti vam aplikacija Lexus Link prikaže lokacijo najbližje javne polnilne postaje, poleg tega pa tudi ceno in razpoložljivost polnilnih mest.

 

KAKO DELUJE?

KAKŠEN JE OBČUTEK VOŽNJE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA?

Priključni hibrid, kot je novi NX, navduši ne glede na vaš stil vožnje. Novi NX ponuja odlično razmerje med udobjem in dinamiko, ki mu pravimo Lexus Driving Signnature. Pri nižji hitrosti v električnem načinu avtomobil deluje povsem tiho. Pri pospeševanju je prehod z električnega na bencinski motor takorekoč neopazen. Avtomobil pa se pri višjih hitrostih obnaša kot vsako tradicionalno vozilo. Vožnja bo pot potekala gladko in sproščujoče. Uživali boste v nadzoru, moči in vznemirjenju, ki ga prinaša vožnja vsakega vozila znamke Lexus.