1. New Cars
 2. NG NX
IZBERITE
Od (Z DDV)
49.550 €
55.550 €
Samopolnilni hibrid NX 350h in priključni hibrid NX 450h+ sta s svojim osupljivim izgledom in elektrificirano zmogljivostjo unikatna srednje velika luksuzna športna terenca. V notranjosti vaša čutila razvajajo detajli, pod katere so se podpisali rokodelski mojstri takumiji. Najsodobnejša povezljivost Lexus Link in varnostni sistem Lexus Safety System+ pa zagotavljata moč in zaščito.
 • SPROSTITE SE IN NAPOLNITE

  Odkrijte, kako lahko priključni hibrid NX 450h polnite prek domače polnilne postaje in vseevropske mreže polnilnic, do katerih dostopate prek aplikacije Lexus Link.

 • OBČUTITE VEČ KONTROLE

  Urbana pokrajina se  bo morala dramatično spremeniti, da se bo lahko soočila z izzivi mobilnosti prihodnosti.                                                                                               

 • SAMOPOLNILNI HIBRID LEXUS

  Preberite več o 4. generaciji samopolnilne hibridne tehnologije znamke Lexus, ki se nahaja v središču športnih terencev NX 350h in NX 450h+.                                                                                     

Ste pripravljeni začeti? Izberite svoj motor

Izberite paket opreme

6 Različic

 • NX - Comfort - Karavan 5 vrat

  NX Comfort

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  49.550 €

  55.550 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  51.150 €

  57.150 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Business - Karavan 5 vrat

  NX Business

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  53.700 €

  59.700 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  55.000 €

  61.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Executive - Karavan 5 vrat

  NX Executive

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  56.750 €

  62.750 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  58.100 €

  64.100 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  69.250 €

  73.750 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Luxury - Karavan 5 vrat

  NX Luxury

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  64.850 €

  70.850 €

  Continuously Variable Transmission | 4X2

  Od

  66.200 €

  72.200 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  77.300 €

  81.800 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - F Sport - Karavan 5 vrat

  NX F Sport

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  66.000 €

  72.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  77.000 €

  81.500 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Overtrail - Karavan 5 vrat

  NX Overtrail

  Hybrid
  Karavan 5 vrat

  Izberite motor

  Od

  66.900 €

  72.900 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

  Od

  78.500 €

  83.000 €

  Continuously Variable Transmission | 4X4

ZMOGLJIVOSTI

 • VODILNI HIBRIDNI IN PRIKLJUČNO-HIBRIDNI POGONSKI SKLOPI 

  Novi NX se ponaša z najbolj naprednim priključno-hibridnim in  samopolnilnim hibridnim pogonskim sklopom znamke Lexus. Novi NX je varčnejši in okolju prijaznejši kot srednje veliki športni terenci na bencinski ali dizelski pogon. Samopolnilni hibrid znamke Lexus, ki je produkt več kot 15-letnih izkušenj na področju avtomobilske elektrifikacije, zagotavlja več moči, hkrati pa tudi najnižjo porabo in emisije v svojem razredu.

  Z razširitvijo ponudbe pogonskih sklopov Lexus Electrified NX 450h+ postavlja nov standard za priključne hibride. Ponuja 80 km brezemisijskega električnega dosega, 306 konjskih moči in osupljiv pospešek. To je najboljša hibridna učinkovitost v razredu. Ko se baterija izprazni, pa sistem takorekoč neopazno preklopi na bencinski motor. 

 • KONCEPT TAZUNA                                                                                

  Kokpit v novem športnem terencu NX temelji na osupljivem konceptu Tazuna, ki je bil prvič predstavljen v oblikovalski študiji LF-30. Navdih za ta kokpit pa predstavlja način, kako je jahač prek vajeti povezan s konjem.

 • IZBIRA NAČINA VOŽNJE                                                                       

  Izbirnik načinov vožnje se nahaja v bližini volana. Voznik lahko izbira med načini Eco, Normal in Sport in na ta način izboljša učinkovitost, dinamiko ali prefinjenost avtomobila. Poleg teh načinov ima novi NX F SPORT še dodatne načine Custom, Sport S in Sport S+.

NX je zgrajen na platformi GA K, ki prinaša številne dinamične izboljšave, vključno z izboljšanim oprijemom in odzivnostjo. Širša tekalna plast in nižje težišče zagotavljata odlično vodljivost in stabilnost. V iskanju prefinjenosti in zmanjšanega podkrmiljenja so inženirji znamke Lexus predvideli lasersko varjenje, lepljenje, posebne ojačitve strehe, dvojne ključavnice pokrova motorja in ojačitev iz visoko nateznega jekla. Za prihranek teže je bil za pokrov motorja uporabljen aluminij.

Zmogljiva 18,1 kW litij-ionska baterija v priključnem hibridu NX 450h+ je nameščena pod dno kabine, kar omogoča prostornost potniškega in prtljažnega prostora. Baterijo sestavlja 96 zmogljivih litij-ionskih baterijskih celic, ki v načinu EV dosegajo 65 km brezemisijskega dosega (80 km v mestu). Litij-ionska baterija, ki je bila na novo razvita za NX 350h in je nameščena pod zadnjimi sedeži, prispeva tako k prostorni notranjosti kot tudi k odličnim voznim zmogljivostim. Medtem ko lahke litij-ionske celice izboljšajo zmogljivost polnjenja, sta bila optimizirana tudi kompaktnost in hladilni sistem.

Štirikolesni pogon  E-FOUR zagotavlja brezhibno delovanje in samozavesten oprijem na grobem terenu. Inovativni pogon E-FOUR ima dodaten elektromotor s 54 konjskimi močmi, ki je nameščen na zadnji osi in zagotavlja takojšen navor.

VARNOST

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Najnovejša generacija varnostnega sistema Lexus Safety System + deluje kot nekakšen kopilot, ki vas varuje v vsaki vozniški situaciji, pa naj bo to v mestnem prometu ali na avtocesti, podnevi ali ponoči, v križiščih, v ovinkih ali med menjavo voznega pasu. S tehnologijo, ki opredeljuje novo dobo v preprečevanju nesreč, lahko sistem za preprečevanje trka zazna motorna kolesa podnevi in pešce ponoči.

 • ASISTENT ZA VARNI IZSTOP

  Pomoč za varen izstop uporablja nadzor mrtvega kota za sledenje prometu, ki se avtomobilu približujejo od zadaj. Sistem e-Latch po potrebi prepreči odpiranje vrat, s čimer zmanjša možnost nesreče za do 95%.

 • MULTIINFORMACIJSKI ZASLON

  17,78-centimetrski (7-palčni) barvni zaslon TFT voznika obvešča o vseh ključnih podatkih, vključno z varnostnimi opozorili in navigacijskimi navodili. Za bolj dinamično izkušnjo bo zaslon prilagodil tudi svoj videz in vsebino glede na izbrani način vožnje.

Poleg izjemno močne varnostne celice za varnost potnikov skrbi tudi osem zračnih blazin: dvostopenjska zračna blazina in zračna blazina za kolena za voznika, enostopenjska zračna blazina za sovoznika, sredinska zračna blazina za zmanjšanje stika med voznikom in sovoznikom, stranske zračne blazine na sprednjih sedežih in zračne zavese, ki se razprostirajo po celotni dolžini obeh stranic kabine.

DRZNA OBLIKA

 • ZNAČILNI ZRAČNIK MOTORJA

  Za novi NX so oblikovalci ustvarili zmogljivi novi videz. Zasnovali so še bolj dinamični zračnik motorja z integriranim okvirjem. Poleg tega, da prispeva k zmanjšanju teže, nova oblika poudarja tudi mogočno podobo avtomobila. Poseben mrežasti vzorec je zasnovan z vitkimi elementi v obliki črke U. Navpična oblika zračnika v kombinaciji s trojnimi režami na dnu zagotavlja izboljšano hlajenje.

 • LUČI LED S ŠTIRIMI PROJEKTORJI

  Osupljivi žarometi LED s 4 projektorji imajo črno obrobo, ki zagotavlja značilen vtis. Dnevne luči v obliki črke L pa poudarjajo Lexus Signature.

 • NOVE LUČI LEXUS BLADE 

  Na zadnjem delu se po celotni širini novega športnega NX razteza elegantna nova lopatična luč Lexus Signature z značilno zasnovo luči v obliki črke L. Prenovljeni logotip LEXUS se nahaja na sredini vozila in ustvarja sodobno sveži izgled.

Sprednja sedeža v novem NX sta bila preoblikovana tako, da nudita vrhunsko dostopnost, oporo in udobje. Poleg tega ponuajta tudi ogrevanje in prezračevanje. Za zagotovitev ustrezne ergonomske opore okoli pasu je bila na straneh sedeža ustvarjena konkavna oblika, ki zmanjšuje stik s komolci pri uporabi volana in prestavne ročice ali pri uporabi pokrova konzole. Sedeži so nameščeni dokaj nizko, kar zagotavlja odličen vstop in izstop.

Volan in menjalnik pomembno vplivata na izkušnjo vožnje, zato so oblikovalci pri njunem snovanju tesno sodelovali z rokodelskimi mojstri takumiji. Pri volanu je bil poseben poudarek na obliki in prerezu, ki daje odličen občutek in izboljšano stabilnost volana. Prenovljena so bila tudi naslonjala za palec in stikala, ki občutljiva za dotik.

Zadnji sedeži so deljivi v razmerju 60:40, kar omogoča enostaven prevoz večjih predmetov, kot so kolesa in drugi športni pripomočki. Z zloženimi zadnjimi sedeži je možno prevažati tudi tovor večjih dimenzij.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

 • PANAORAMSKO STREŠNO OKNO

  Osupljiva panoramska steklena streha je na voljo v kombinaciji s strešnimi nosilci. Opremljena je električnim drsnim senčilom, ki omili preveč intenzivno sončno svetlobo. Na voljo je tudi električna, nagibna in pomična steklena streha, ki novemu športnemu terencu NX doda občutek svobode, zračnosti, svežine, prostornosti in svetlobe.

 • ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA

  Vrata prtljažnega prostora delujejo izjemno hitro. Ponujajo daljinsko upravljanje in zagotavljajo udobje, še posebej kadar so vaše roke polne nakupovalnih vrečk. S ključem v žepu ali torbi preprosto položite nogo pod zadnji odbijač, da odprete ali zaprete prtljažna vrata.

 • POLNILNA VTIČNICA AC

  NX 450h+ je na zadnji desni strani opremljen z vtičnico za polnjenje z izmeničnim tokom. Ponuja tudi vgrajeni polnilnik z največjo močjo 6,6 kW.

25-centimetrski barvni projekcijski zaslon podatki o vožnji prikazuje na notranji stran vetrobranskega stekla. Na voljo so navigacijski podatki, prikaz delovanja varnostnih funkcij, informacije o avtomobilu in zvočne nastavite. Vse to je na voljo, ne da bi voznik moral odmakniti pogled s ceste. Stikala, ki so nameščena na volanu, pa omogočajo brezhibno delovanje.

Klimatska naprava S-Flow uravnava prezračevanje potniške kabine glede na pogoje v okolici vozila. To zagotavlja odlično porabo goriva in optimalno udobje za vsakega potnika.

BOLJ POVEZANI

 • MULTIMEDIJSKA POVEZAVA LEXUS LINK

                                                                                        Multimedijska povezava Lexus Link omogoča veliko hitrejše in enostavnejše delovanje. 24,89-centimetrski (9,8-palčni) zaslon Lexus Link Connect z navigacijo v oblaku ali 35,56-centimetrski (14-palčni) zaslon Lexus Link Pro z vgrajeno hibridno navigacijo ponujata izboljšano ločljivost. uporabo. Lexus Link Multimedia je sploh  prvi tovrstni sistem, ki ponuja navigacijo v oblaku za redno posodabljanje zemljevidov in prometnih podatkov.

 • PREMIJSKI AVDIO SISTEM MARK LEVINSON® S 17 ZVOČNIKI

  Novi avdiosistem Mark Levinson® Premium Surround s 17 zvočniki, ki je bil ustvarjen posebej za potniško kabino novega športnega terenca NX,  je na voljo pri opremah Luxury in F SPORT. Zagotavlja edinstveno 7.1-kanalno digitalno izkušnjo, ki jo še dodatno izboljšuje tehnologija Clari-Fi™, ki obnovi zvok, izgubljen pri digitalnem kompresiranju MP3. Velik 25-centimetrski basovski nizkotonec je nameščen v poseben 20-litrski prostor pod prtljažnim prostorom. Vrhunski avdiosistem z 10 zvočniki je serijsko vgrajen v ostalih različicah. Ponuja sprejemnik FM RDS, digitalni radio DAB in povezavo Bluetooth. V sprednjih vratih ima nameščene velike zvočnike, ki ustvarjajo vrhunsko zvočno izkušnjo.

 • POVEZAVA PAMETNEGA TELEFONA

                                                                                    Povezava Android Auto® ali brezžična povezava Apple CarPlay® omogočata enostaven prikaz in dostop do nekaterih aplikacij vašega pametnega telefona na 24,89-centimetrskem (9,8-palčnem) ali 35,56-centimetrskem (14-palčnem) zaslonu.

Umetna inteligenca in oblak delujeta usklajeno in omogočata delovanje zvočnega asistenta Lexus, ki vozniku prihrani spopadanje z gumbi, medtem ko se osredotoča vožnjo. Novi glasovni pomočnik »Hey Lexus« razume naravni jezik in kontekst izjav, kot sta »lačen sem« ali »zebe me« in lahko celo prepozna, kateri potnik govori. Aktivirate lahko funkcije vozila, kot je osvetlitev okolice, iščete podatke po svetovnem spletu ... In pri tem nikoli ne odmaknete rok z volana.

Z induktivnim brezžičnim polnilnikom lahko polnite združljive pametne telefone ali druge elektronske naprave. Polnjenje poteka 50 % hitreje kot v prejšnji različici. Polnilnik je nameščen na priročnem mestu, pod njim pa je uporaben predal za shranjevanje. Da bodo vaše naprave napolnjene in povezane, ima NX štiri vtičnice USB (spredaj: tip 1xA + 1xC, zadaj: 2xC).

KAKŠNA JE VOŽNJA NOVEGA ŠPORTNEGA TERENCA LEXUS NX?

Prijavite se na testno vožnjo in doživite izjemnost avtomobilov znamke Lexus. Najprej izberite vozilo, lokacijo in uro, ostalo bomo naredili mi.

PREDNOSTI ZA LASTNIKE

Želimo, da bo vaša izkušnja lastništva avtomobila Lexus resnično neverjetna. Kot del tega nudimo storitve po meri, ki vključujejo številne prednosti in ugodnosti:

 • 3 leta (100.000 km) garancije,
 • 3 leta pomoči na cesti,
 • 5-letno jamstvo za hibridno baterijo,
 • brezplačen letni pregled hibridnega sistema,
 • aplikaciji My Lexus in Lexus Link.

GALERIJA NX

Odkrijte razkošje, prefinjenost in izgled povsem novega športnega terenca Lexus NX.