2019 lexus lda banner

LEXUSOVE OBLIKOVALSKE NAGRADE

LEXUSOVA OBLIKOVALSKA NAGRADA 2019 – PRIJAVE SO ODPRTE

Podjetje Lexus International je začelo zbirati prijave na izbor za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2019. Že od leta 2013 je oblikovalski natečaj platforma za uveljavljajoče se oblikovalce in ustvarjalce z vsega sveta, ki lahko s svojimi deli ustvarijo boljšo prihodnost za vse. Letni dogodek privabi na tisoče novih ustvarjalnih talentov z vsega sveta, ki se potegujejo za prestižno nagrado za odličnost na področju inovativnega oblikovanja.
Izboljšati svet z oblikovanjem je bil vedno namen programa in po sedmih letih, zdaj pod sloganom »Oblikovanje za boljšo prihodnost«, je cilj še jasnejši.
Nova generacija oblikovalcev bo morala v svoje ustvarjalne ideje vključiti tri glavna načela blagovne znamke Lexus: »Predvidevaj«, »Inoviraj« in »Očaraj«, prav tako pa tudi način, kako njihova zasnova predvideva potrebe družbe v prihodnosti. Razviti bodo morali inovativne zasnove, ki ponujajo sveže in domiselne rešitve. Obenem morajo ideje in zasnove privlačiti in očarati občinstvo, zlasti pa ugledno žirijo.
Šest finalistov bo razglašenih v začetku leta 2019. Žiranti in mentorji bodo razkriti jeseni leta 2018. V preteklosti so v žiriji za Lexusovo oblikovalsko nagrado sodelovali strokovnjaki, kot je Sir David Adjaye, Snarkitecture in Formafantasma.
Žiranti bodo izbrali šest najboljših idej, ki se jih bo razvilo v funkcionalne prototipe s proračunom za proizvodnjo do 3 milijone jenov (več kot 25.000 ameriških dolarjev) za vsakega in podporo uglednih svetovnih mentorjev. Prototipi bodo predstavljeni na prestižnem tednu oblikovanja v Milanu 2019*, kjer se bodo potegovali za veliko nagrado.
Da bi se finalisti pripravili za Milano, bo Lexus zagotovil enkratno mentorstvo, s katerim bo imel vsak finalist ekskluzivno priložnost prejeti neposredno praktično vodenje s strani priznanih strokovnjakov, ki bodo delili svoje neprecenljivo znanje in izkušnje za ustvarjanje prototipa in širše.
Spletna stran Lexusove oblikovalske nagrade: LexusDesignAward.com
Uradne ključne oznake: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek
* Na največji svetovni oblikovalski razstavi, ki je znana tudi pod imenom Salone Del Mobile, so predstavljeni dogodki in eksponati znamk in oblikovalcev v številnih kategorijah, med drugim pohištvo, moda in tekstil.