2019 lexus safety system lane departure alert

SISTEM LEXUS SAFETY SYSTEM +

SISTEM OPOZARJANJA OB MENJAVI VOZNEGA PASU (LDA) Z ASISTENTOM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Dolge vožnje in nove poti od voznikov zahtevajo najvišjo stopnjo koncentracije in tu priskoči na pomoč sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu. Paket inovacij vključuje pomoč pri krmiljenju, opozorilo na zanašanje vozila in dodatno izpopolnjeno tehnologijo asistenta za ohranjanje voznega pasu, s katerimi obdržite smer in ostanete osredotočeni na trenutno dogajanje, kadar je vklopljen prilagodljivi radarski tempomat.
Sistem LDA s kamero ocenjuje položaj vozila glede na cestne oznake. Voznik je tako ves čas na tekočem z dogajanjem in lahko ukrepa, kadar koli je to potrebno.
Sistem LDA zagotavlja dodatno podporo za težavne vozne situacije. Če ste utrujeni ali izgubljate koncentracijo, je to pogosto najprej razvidno iz zanašanja vozila. Lexusovi modeli z opozorilom na zanašanje vozila voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili opozorijo na zapuščanje voznega pasu, preden se lahko zgodi nezgoda. Z različnimi nastavitvami občutljivosti lahko opozorilo na zanašanje vozila programirate tako, da se popolnoma prilega vašemu slogu vožnje.
Za še večjo zanesljivost na cesti so nekateri Lexusovi modeli opremljeni s pomočjo pri krmiljenju, ki ob neizogibnem zapuščanju voznega pasu nežno obrne volanski obroč. Sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu je bil posodobljen in nadgrajen na novo generacijo, ki ob vklopljenem prilagodljivem radarskem tempomatu zagotavlja neprekinjeno podporo za ohranjanje vozila na sredini voznega pasu, z minimalnimi odstopanji celo pri vožnji skozi blage ovinke.
Te funkcije sistema LDA pomagajo preprečevati nezgode zaradi utrujenosti ali neosredotočenosti, ko bi bila trenutna izguba koncentracije sicer lahko nevarna. Obvestila sistema LDA voznikom omogočajo, da ostanejo mirni in samozavestno nadaljujejo vožnjo.
Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO