lexus ux hero

LEXUS UX

KOMPAKTNI KONCEPTNI ŠPORTNI TERENEC

Osupljivo konceptno vozilo Lexus UX, ki je bilo premierno predstavljeno na avtomobilskem salonu v Parizu leta 2016, je naša vizija kompaktnega športnega terenca za 'urbaniste' prihodnosti.

KONCEPTNO VOZILO

Konceptno vozilo UX zaznamuje nov korak v zgodovini Lexusovega oblikovanja: nova vrsta štirisedežnega mestnega športnega terenca, ki razločno združuje skoraj neprekosljiv videz in prisotnost terenca na štirikolesni pogon z majhno oddaljenostjo od tal in položajem za vožnjo, ki spominja na kupe.


 

 
  lexus ux quoteblock bg

VALOVITA, IZKLESANA OBLIKA

Futuristični koncept 'iz notranjosti v zunanjost' je v središču oblike, kar ustvarja močno sinergijo med zunanjim in notranjim slogom. Zadaj se karoserija zliva v kabino, kar oblikuje glavno strukturo vzglavnikov zadnjih sedežev.

 • 
 

 
  lexus ux section02 01

  RAZSVETLJENI SLOG

  Inovativne podrobnosti nadaljujejo zasnovo 'iz notranjosti v zunanjost'. Dnevne luči v obliki črke L so nameščene tako, da predrejo glavne žaromete. Zadnje luči imajo tridimenzionalno obliko in so vgrajene v zadnji spojler.

 • REVOLUCIONARNO RAZMIŠLJANJE

  Celo pnevmatike konceptnega vozila UX zabrišejo meje z lasersko izdelanimi gumami, zato je videti, kot da se kraki pnevmatik nadaljujejo v stranski rob, kar ustvari navidezno podobo, da so pnevmatike in kolo en sam element.

 • 
 

 
  lexus ux section02 03

  ROBUSTEN, A ELEGANTEN

  Elementi, ki predstavljajo zunanjost, so povezani prek izrazito izklesane in čutne oblike, ki živi v spominih klasičnih športnih avtomobilov. Ta arhitektura z močno vodoravno obliko, doseženo s prostornino in ne samo s karoserijskimi linijami, je edinstvena za znamko Lexus. Dolžina pokrova motorja je še bolj poudarjena, ko se vrh kabine potisne dodatno nazaj.

VSTOPITE V UX

Sprednji predel kabine ponuja tako okretno prefinjenost kot tudi vznemirljivo vožnjo. Medtem ko je zadnji del kabine oblikovan kot udoben kavč, ki se ovije v zadnja bočna vrata, pa kontrastna barvna shema ustvarja vzdušje in prostornost luksuznega športnega terenca.


 

 
  lexus ux section03 00
 • 
 

 
  lexus ux section03 01

  DRZEN IN NEPRIČAKOVAN

  Na mestu običajne armaturne plošče se prekrivajo in zlivajo ostre, oglate oblike, ki ustvarjajo vzajemni učinek senc in kontrastov. V vsakem kotu armaturne plošče se nahaja zaslon, ki prikazuje videoposnetek iz stranskih ogledal, pritrjenih na zunanji strani vrat.

 • NENEHNO POVEZAN

  Tehnologija uporabniškega vmesnika HMI v vozilu je zasnovana tako, da zagotavlja intuitivne, tridimenzionalne prikaze za voznike in potnike, ki so navajeni in pričakujejo nenehno povezano okolje.

 • REVOLUCIONARNA TEHNOLOGIJA

  Voznikova armaturna plošča z instrumenti vključuje prozoren globus, ki spominja na lebdeči hologram in vsebuje kombinacijo analognih in digitalnih informacij. Struktura kristala nad sredinsko konzolo vključuje zaslon v obliki holograma za informacije klimatske naprave in informacijsko-razvedrilnega sistema, do katerega lahko dostopata voznik in sopotnik na sprednjem sedežu.

  Konceptno vozilo Lexus UX prav tako vključuje napredno električno tehnologijo, kot so elektrokromatska stekla in tanka ohišja digitalnih kamer namesto običajnih zunanjih ogledal. Digitalne slike so prikazane na notranjih zaslonih, ki niso vgrajeni samo kot oblikovna podrobnost, temveč obveščajo celotno razstavljeno zasnovo 'iz notranjosti v zunanjost' armaturne plošče.

  Za novo zvočno doživetje mlajših potnikov poskrbi snemljiva zvočna enota na strani armaturne plošče, ki sledi motivu plavuti A-stebrička.

 • 
 

 
  lexus ux section03 04