1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. lf fc
IZBERITE

LIMUZINA NA VODIKOVE GORIVNE CELICE

KONCEPTNO VOZILO LF-FC

 

To je zanimiv vpogled v prihodnost. Prvo konceptno vozilo na gorivne celice. LF-FC je osupljiv, a preprosto eleganten kupe s štirimi vrati, ki ga poganja inovativni štirikolesni pogonski sistem. LF-FC ni samo oblikovna vaja, temveč je zasnovan tako, da na novo definira vaša pričakovanja.

 

"MODEL LF-FC IZRAŽA NAŠO VIZIJO NAPREDNEGA LUKSUZA IN VISOKE TEHNOLOGIJE V BLIŽNJI PRIHODNOSTI"

Tokuo Fukuichi, direktor družbe Lexus International

01

OSUPLJIVA PREPROSTOST

Nove osupljive trojne zadnje luči ustvarijo privid lebdenja okoli celotnega vozila LF-FC. Po ogledu celotnega profila tega edinstvenega konceptnega vozila boste cenili njegov radikalni slog. Šele takrat se razkrije pravi značaj modela LF-FC.
02

VIZIONARSKO OBLIKOVANJE

Mehka strešna linija od sprednjega dela do zadka modela LF-FC poskrbi za popolni užitek tako na ravnih kot tudi na zahtevnejših, zavitih cestah. 21-palčna aluminijasta platišča s plastiko, ojačano s karbonskimi vlakni, še dodatno poudarijo že tako dinamičen videz vozila.
03

VSTOPITE V LF-FC

Vstopite v futuristični svet intuitivne tehnologije in luksuza. Ko se usedete v vozilo, vas pozdravi nemoteča holografska projekcija, ki lebdi nad sredinsko konzolo. Tehnologija upravljanja brez dotika oživi s preprostimi kretnjami rok, ki uravnava samovozeče funkcije vozila LF-FC, informacijsko-razvedrilne funkcije in klimo v kabini.

OČARLJIV LUKSUZ

Kabino sestavljata dva predela: zgornja polovica je odprta in vozniku omogoča, da se neomejeno osredotoči na cesto pred seboj. Ko sprednja sedeža iz anilinskega usnja pogledamo v višini oči, se zdi, kot da lebdita v popolni formaciji z vrati in armaturno ploščo.

POGONSKI SKLOP GORIVNIH CELIC

Sistem vodikovih gorivnih celic z natančnim nadzorom porazdelitve navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi poganja to konceptno vozilo na štirikolesni pogon. Optimalno porazdelitev teže pri vozilu LC-FC smo dosegli z namestitvijo gorivnih celic v zadku in nadzorne enote v sprednjem delu vozila ter s postavitvijo vodikovih rezervoarjev v obliki črke T.

DOMISELNA TEHNOLOGIJA

S tehnologijami samodejne vožnje z izboljšanim zaznavanjem razmer v prometu, prognostiko in presojo, ki zagotavljajo varno ter učinkovito vozno doživetje, smo na dobri poti, da ustvarimo svet brez prometnih nesreč.