1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. UX concept
IZBERITE

KONCEPT KOMPAKTNEGA KAROSERIJSKEGA KRIŽANCA

KONCEPT

 

Koncept UX pomeni nov korak v zgodovini oblikovanja znamke Lexus. Nova vrsta mestnega križanca s štirimi sedeži je v nasprotju s skoraj brutalnim videzom in štirikolesnim pogonom. Ponuja podobo terenskega vozila z nizko oddaljenostjo od tal in kupejevskim vozniškim položajem.

SKULPTURNA OBLIKA

 

V središču zasnove je futuristični koncept "od notri navzven", ki ustvarja močno sinergijo med zunanjim in notranjim slogom. Zadaj se karoserija pretaka v kabino in tvori glavno strukturo naslonov za glavo zadnjih sedežev.

OSVETLJENI SLOG

Številni inovativni detajli dopolnjujejo koncept „od notri navzven“. Dnevne luči so oblikovane v obliki črke L. Zasnova zadnjih luči, ki so vgrajene v zadnji spojler, ima izrazito tridimenzionalno zasnovo.

REVOLUCIONARNO MIŠLJENJE

Tudi pnevmatike koncepta UX premikajo meje. Guma je izrezljana z laserjem, tako da se kolesne napere nadaljujejo v stransko steno, kar ustvarja brezhibno iluzijo, da sta kolo in pnevmatika združena v en sam element.

MIŠIČAST IN ELEGANTEN

Elemente, ki sestavljajo zunanjost, povezuje čutna površina, ki spominja na klasične športne avtomobile. Ta arhitektura z močno vodoravno zasnovo, doseženo s prostornino in ne zgolj z linijami, je značilna za znamko Lexus. Dolžina pokrova motorja je še poudarjena z nastavitvijo kabine nazaj.

VSTOPITE V UX

 

Sprednji del kabine zagotavlja agilno prefinjenost, ki vozniku omogoča še boljšo povezavo z avtomobilom.  Zadek je zasnovan kot prijeten kavč. Kontrastna barvna shema pa zagotavlja ambient in prostornost luksuznega športnega terenca.

 

DRZEN IN NEPRIČAKOVAN

Namesto običajne armaturne plošče se ostre, oglate oblike prekrivajo in tečejo ena mimo druge ter ustvarijo preplet senc in kontrastov. Na vsakem vogalu nadzorne plošče je zaslon, ki prikazuje sliko iz stranskih ogledal, pritrjenih na zunanji strani vrat.

VEDNO POVEZAN

Vgrajena tehnologija HMI (vmesnik človek-stroj) v vozilu je zasnovana tako, da zagotavlja intuitivne tridimenzionalne zaslone za voznike in potnike, ki pričakujejo vedno povezano okolje.

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Na voznikovi armaturni plošči je prosojna krogla, za katero se zdi, kot da plava kot hologram in vsebuje kombinacijo analognih in digitalnih informacij. Nad sredinsko konzolo je kristalna struktura s hologramskim prikazom klimatske naprave in multimedijskega sistema, do katere lahko prideta voznik in sopotnik.

Lexus UX Concept namesto običajnih ogledal na vratih uporablja tudi napredno električno tehnologijo, kot so elektrokromatska okna in tanka ohišja e-ogledal. E-zrcalne slike so prikazane na notranjih zaslonih, integrirane na način, ki ni zgolj detajl zasnove, temveč predstavlja celotno dekonstruirano arhitekturo armaturne plošče "od notri navzven".

Posebna oblikovalska tematika na stebričku A se ponovi v novi zvočni izkušnji za mlajše potnike, ki jo predstavlja snemljiva zvočna palica, ki je vgrajena ob strani armaturne plošče.

GALERIJA