1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. If sa
IZBERITE

ULTRA KOMPAKTNO KONCEPTNO VOZILO

KONCEPTNO VOZILO LF-SA

 
Naš evropski oblikovalski studio smo izzvali, da ustvari ultra kompaktno konceptno vozilo s štirimi sedeži za mestno vožnjo. Rezultat je vozniku prilagojeno konceptno vozilo, ki je namenjeno tako pustolovskim vikendom kot tudi vsakodnevni mestni vožnji – SA pomeni Small Adventurer (majhen pustolovec).

Konceptno vozilo LF-SA je drzna interpretacija Lexusove oblikovalske filozofije L-finesse, ki ohranja popolni užitek v vožnji.

Konceptno vozilo LF-SA odkriva prihodnost, kjer vozniki vozil Lexus poleg vrhunske povezljivosti v vozilu, informacijsko-razvedrilnih funkcij in varnosti še vedno lahko uživajo v 'luksuzu' sedenja za volanom in lastni vožnji.

DRZEN, KOMPAKTEN SLOG

 
Lexusovi oblikovalci so tudi z robustnim, izklesanim in samozavestnim slogom ter okretnostjo in agilnostjo, ki sta bistveni za vsak pravi mestni avtomobil, naredili vozilo LF-SA predrzno kompaktno.

NAPREDNO OBLIKOVANJE

Kontrast med vbočenimi in izbočenimi površinami karoserije poudarja močna spodrezanost nad kolesnimi okrovi. To daje obliki edinstveno razmerje ter občutek dinamičnosti in gibanja naprej.

BARVNO RAZIGRANI

Pustolovski duh se odraža tudi v barvni shemi konceptnega vozila: na eni strani je zvezdnato srebrna zunanjost, ki spominja na raziskovanje vesolja, na drugi pa notranjost, navdihnjena z osupljivim prizorom sončnega mrka.

VSTOPITE V LF-SA

 
Vozilo LF-SA se kljub kompaktnim meram ponaša s presenetljivo prostorno notranjostjo. Obstaja pristen občutek svetlobe in zraka, poudarjenim z zaobljeno armaturno ploščo in edinstvenim premikanjem volanskega obroča ter stopalk.

OBLIKA, ZASNOVANA Z MISLIJO NA VOZNIKA

Ker je voznik običajno edini potnik v mestnih vozilih, mu daje štirisedežna kabina popolno prednost. Voznikov sedež je pritrjen, volanski obroč in stopalke pa so nastavljive, kar vozilo približa vozniku.

PROSTOR ZA RAZISKOVANJE

Sprednji sopotnikov sedež je premičen, kar omogoča dostop do zadnjih sedežev. Notranjost z uporabo prostora, materialov in prostornine ustvarja dva jasno razločna, sovpadajoča elipsasta območja znotraj kabine.

LAHKOTNOST IN INTUITIVNOST

Informacijsko-razvedrilni sistem v opaznem vozilu LF-SA vključuje zaslon v obliki holograma, ki je neopazno vgrajen v kristalno armaturno ploščo z instrumenti, skupaj s širokokotnim prikazovalnikom na vetrobranskem steklu (HUD) in na dotik občutljivo podlago v sredinski konzoli.