1. Discover lexus
  2. Concept cars
  3. Ls plus concept
IZBERITE

LS+ KONCEPT

Lexus je na 2017 Tokyo Motor Show predstavil koncept avtonomnega vozila LS+. S tem želi prispevati svoj delež k svetu brez žrtev prometnih nesreč. V ta namen so predstavili tudi sklop naprednih tehnologij Safety Management Concept. Le ta bo ljudem omogočal varno mobilnost, ki bo vključevala tudi užitek pri vožnji. V prvi polovici leta 2020 naj bi Lexus tehnologije Urban Teammate predstavil tudi v resničnem življenju.

GLAVNE ZNAČILNOSTI KONCEPTA LS+

Koncept LS+ Concept je opremljen s številnimi naprednimi tehnologijami, ki napovedujejo prihodnost limuzine LS.

 

NAPREDNA OBLIKA NAPOVEDUJE PRIHODNOST LIMUZINE LS.

Konceptno vozilo vedno ponuja pogled v prihodnost. LS+ kaže usmeritev oblikovne usmeritve znamke Lexus pri snovanju luksuznih limuzin, ki temelji na filozofiji L-Finesse. Poleg značilne zasnove zračnika motorja koncept odlikujejo tudi laserski žarometi in elektronska zunanja vzvratna ogledala. 

NAJSODOBNEJŠE TEHNOLOGIJE AVTONOMNE VOŽNJE

Lexus si prizadeva za svet, v katerem bodo ljudje lahko uživali v varni in tekoči mobilnosti, ki bo temeljila na tehnologijah avtonomne vožnje.

S pomočjo tehnologij avtonomne vožnje Highway Teammate bo omogočena samodejna vožnja po avtocesti. Ta sistem je že del koncepta nove limuzine LS+. Posebni senzorji bodo zaznavali druge udeležence v prometu in se odzivali na aktualne cestne razmere. Poleg tega bodo omogočali samodejno menjavanje voznih pasov, obvozov in združevanj, poleg tega pa bodo znali vzdrževati varnostno razdaljo glede na druga vozila.   

Koncept LS+ bo tudi komuniciral s podatkovnim središčem, preko katerega bo omogočana nadgradnja programske opreme. Poleg tega pa bodo vseskozi na voljo številne nove funkcije. Tako bo avtomobil lahko rasel skupaj s svojim uporabnikom. Na ta način se bo vzpostavila tudi čustvena navezanost med uporabnikom in avtomobilom.