1. Discover lexus
  2. Technology
  3. Hybrid engineering
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

HIBRIDNI INŽENIRING

Raziščite najbolj prefinjeno hibridno tehnologijo, ki jo je na novo zasnoval in dovršil Lexus. Imate lahko vse: majhno porabo goriva, nizke vrednosti izpustov, odzivno moč in luksuzno

technology-hybrid-engineering-hero-1920x1080tcm-3175-1032580

VODILNI V SVETU HIBRIDOV

 

Lexusova hibridna tehnologija je vodilna tovrstna tehnologija v svetu. Lexus je bil prvi proizvajalec, ki je izdelal povsem hibridna vozila, to tehnologijo pa izpopolnjujemo že od vsega začetka. Več kot milijon voznikov je z našim vodilnim pogonskim sistemom skupaj prevozilo že milijone kilometrov po celem svetu.

VEČSTOPENJSKI HIBRID

Še naprej premikamo meje hibridne zmogljivosti, povsem nad pričakovanji. Zdaj lahko izkusite povsem nov in revolucionaren sistem iz Lexusa: večstopenjski hibridni sistem za LC 500h in LS 500h.

Poleg obstoječega brezstopenjskega samodejnega menjalnika (CVT) je na voljo še štiristopenjski samodejni menjalnik. 10 prestav simuliranih prestav omogoča 10 prestav bencinskega motorja LC 500. Voznik lahko prestavlja med dinamičnimi hitrostmi brez zaostanka, pri čemer uporablja prestavne ročice na volanskem obroču.

Rezultat? Bolj športen občutek. Dinamičen, hiter in povezan – to je najbolj odziven in zmogljiv hibridni sistem do sedaj. Ko pohodite stopalko za plin, vas bo prevzela izjemna moč, hkrati pa boste uživali v pametni učinkovitosti, ko boste vozili v bolj sproščenem tempu. Večstopenjski hibrid določa značilnosti prihodnjih modelov. Vplival bo na širok nabor modelov v Lexusovi paleti vozil, saj še naprej utiramo pot na področju hibridne tehnologije.

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Lexusov hibridni sistem spremlja vozne razmere in neovirano kontrolira tok moči ter vam tako zagotavlja optimalno izbiro. Če želite, pa lahko kontrolirate svoj način vožnje: električni, kombinirani ali bencinski.

Od zagona do pospeševanja, med vožnjo in ob zaviranju – vi ste vedno tisti, ki odloča. Na celi poti ali le po delčkih. Vi in vaše vozilo skupaj delujeta z namenom nižanja izpustov in izboljšanja zmogljivosti.

Običajni način vožnje zagotavlja optimalno ravnotežje med nizko porabo goriva in zmogljivostjo motorja. Športni način vam zagotavlja hitrejšo in bolj dinamično odzivnost stopalke za plin, pri čemer je občutek pri krmiljenju še bolj intenziven. Način ECO pa z namenom nizke porabe goriva uravnoteži odzivnost stopalke za plin, moč motorja in nastavitve klimatske naprave.