1. Discover lexus
  2. Technology
  3. Innovation with imagination
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

INOVATIVNOST Z DOMIŠLJIJO

Na področju tehnologije ne počivamo. Tako na tehnološki napredek gledamo kot na stalni navdih za inovativnost brez ovir.

NOVA TEHNOLOGIJA, NEPRIČAKOVANA UPORABA

 

Prav nasprotno od drugih mi nismo zadovoljni zgolj z uporabo tehnologije v obstoječi obliki. Uporabljamo jo pri snovanju novih idej in tako razvijamo povsem nove Lexusove spodbude. Najnovejše funkcije so le odskočna deska za novo uporabo, inovacije in razvoj. Nekaj pa je sigurno – vrhunsko kakovost pa uporabljamo na nepričakovane in povsem nove načine.

 

INTELIGENTNA POMOČ

 

Ko ste za volanom, vas vaši čuti ščitijo pred nevarnostmi. Kaj pa, če jih dopolnjujejo tudi »čuti« vašega avtomobila? Naši napredni varnostni sistemi presegajo človeške zaznave, ter tako intuitivno in inteligentno skrbijo za vas in vaše sopotnike.

 

AKTIVNA VARNOST

Varnost je eno od najpomembnejših področij, kjer uresničujemo tehnologijo in inovacije. Stalno razvijamo obstoječe funkcije in razvijamo nove podporne sisteme.

Rezultat? Naša vozila so iz dneva v dan pametnejša in varnejša. Poleg ostalih funkcij vas varnostni sistem LSS+ varuje na cesti, saj vam omogoča inteligentno pomoč pri vožnji, ko jo potrebujete.

NEOBIČAJNI MATERIALI

 

Z združevanjem narave in tehnologije na inovativen način uporabljamo ekološke materiale, da poiščemo rešitve, ki so bolj prijazne našemu planetu. Doživite nevsakdanje notranje elemente, ki poudarjajo lepoto narave. Odkrili boste stilsko in hkrati funkcionalno obdelavo ter povsem nove elemente.

AKUSTIKA IZ BAMBUSA

Narava in tehnologija sta združeni v fenomenalnem učinku močnih zvočnikov v modelu Lexus CT. Bambus smo uporabili na povsem nov način – da smo ustvarili neverjetno akustiko.

Membrane v zvočnikih so izdelane iz materiala, ki združuje sedimentno kamnino – mikroskopsko strukturo, podobno igli, ki jo najdemo na robovih bambusovih listov – in oglje. Membrana, ki je lahka in hkrati glasna, ter zadosti toga, da natančno oddaja visoke tone, ter zadosti prožna, da ublaži lastne tresljaje.

TESTIRANJE VIRTUALNE RESNIČNOSTI

 

Z virtualno resničnostjo ponesemo testiranje na povsem novo raven. Tako lahko vozne razmere in voznikove odzive simuliramo kot nikoli prej. Z ustvarjanjem poglobljene izkušnje tako lahko zberemo pomembne povratne informacije o širokem naboru varnostnih funkcij od pravih voznikov. Virtualno resničnost uporabljamo za izboljševanje in izpopolnjevanje naše tehnologije, pri čemer spodbujamo vašo samozavest in pomirjenost.

SIMULIRANA VOŽNJA

V pametni kupoli je Lexus LS. Vozilo obdajajo zasloni, ki prikazujejo izjemno realistične slike vožnje po mestu in na avtocesti. Valji se premikajo, nagibajo in vrtijo ter tako simulirajo zavijanje, vožnjo po klancu, pospeševanje in zaviranje. Učinek pa je boljši še zaradi zvočnih posnetkov, ki simulirajo zvok motorja, tresljaje in veter.

Možnosti simulacij so neskončne. Poustvarjanje monotonih situacij vožnje nam na primer omogoča raziskovanje vpliva zaspanosti na voznika, kar nam omogoča razvoj pametnih sistemov za opozarjanje. Takahiko Murano, ki je zadolžen za snovanje eksperimentov, pove: »To je vrsta testiranj, ki jih je nemogoče izvesti v resničnem svetu.«