lexus LF SA hero

LF-SA

ULTRA KOMPAKTNO KONCEPTNO VOZILO

To pustolovsko konceptno vozilo, ki je bilo premierno predstavljeno na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2015, je pripravljeno odkrivati neraziskana območja.

 • KONCEPTNO VOZILO LF-SA

  Naš evropski oblikovalski studio smo izzvali, da ustvari ultra kompaktno konceptno vozilo s štirimi sedeži za mestno vožnjo. Rezultat je vozniku prilagojeno konceptno vozilo, ki je namenjeno tako pustolovskim vikendom kot tudi vsakodnevni mestni vožnji – SA pomeni Small Adventurer (majhen pustolovec).

  Konceptno vozilo LF-SA je drzna interpretacija Lexusove oblikovalske filozofije L-finesse, ki ohranja popolni užitek v vožnji.

  Konceptno vozilo LF-SA odkriva prihodnost, kjer vozniki vozil Lexus poleg vrhunske povezljivosti v vozilu, informacijsko-razvedrilnih funkcij in varnosti še vedno lahko uživajo v 'luksuzu' sedenja za volanom in lastni vožnji.

      lexus LF SA section01 fullBleed

DRZEN, KOMPAKTEN SLOG

Lexusovi oblikovalci so tudi z robustnim, izklesanim in samozavestnim slogom ter okretnostjo in agilnostjo, ki sta bistveni za vsak pravi mestni avtomobil, naredili vozilo LF-SA predrzno kompaktno.

 • NAPREDNO OBLIKOVANJE

  Kontrast med vbočenimi in izbočenimi površinami karoserije poudarja močna spodrezanost nad kolesnimi okrovi. To daje obliki edinstveno razmerje ter občutek dinamičnosti in gibanja naprej.

 •     lexus LF SA section02 02

  BARVNO RAZIGRANI

  Pustolovski duh se odraža tudi v barvni shemi konceptnega vozila: na eni strani je zvezdnato srebrna zunanjost, ki spominja na raziskovanje vesolja, na drugi pa notranjost, navdihnjena z osupljivim prizorom sončnega mrka.

VSTOPITE V LF-SA

Vozilo LF-SA se kljub kompaktnim meram ponaša s presenetljivo prostorno notranjostjo. Obstaja pristen občutek svetlobe in zraka, poudarjenim z zaobljeno armaturno ploščo in edinstvenim premikanjem volanskega obroča ter stopalk.

    lexus LF SA section03 00
 • lexus LF SA section03 01

  OBLIKA, ZASNOVANA Z MISLIJO NA VOZNIKA

  Ker je voznik običajno edini potnik v mestnih vozilih, mu daje štirisedežna kabina popolno prednost. Voznikov sedež je pritrjen, volanski obroč in stopalke pa so nastavljive, kar vozilo približa vozniku.

 •     lexus LF SA section03 02

  PROSTOR ZA RAZISKOVANJE

  Sprednji sopotnikov sedež je premičen, kar omogoča dostop do zadnjih sedežev. Notranjost z uporabo prostora, materialov in prostornine ustvarja dva jasno razločna, sovpadajoča elipsasta območja znotraj kabine.

 • LAHKOTNOST IN INTUITIVNOST

  Informacijsko-razvedrilni sistem v opaznem vozilu LF-SA vključuje zaslon v obliki holograma, ki je neopazno vgrajen v kristalno armaturno ploščo z instrumenti, skupaj s širokokotnim prikazovalnikom na vetrobranskem steklu (HUD) in na dotik občutljivo podlago v sredinski konzoli.

 •     lexus LF SA section03 04