lexus LF FC hero

LF-FC

LIMUZINA NA VODIKOVE GORIVNE CELICE

Luksuzno konceptno vozilo LF-FC naslednje generacije je leta 2015 zavzelo avtomobilski salon v Tokiu, ko je bilo predstavljeno kot resnično nova vizionarska luksuzna limuzina.

 • KONCEPTNO VOZILO LF-FC

  To je zanimiv vpogled v prihodnost. Prvo konceptno vozilo na gorivne celice. LF-FC je osupljiv, a preprosto eleganten kupe s štirimi vrati, ki ga poganja inovativni štirikolesni pogonski sistem. LF-FC ni samo oblikovna vaja, temveč je zasnovan tako, da na novo definira vaša pričakovanja.


 

 
  lexus lf fc quoteblock bg

 

 
  lexus lf fc quoteblock fg

MODEL LF-FC IZRAŽA NAŠO VIZIJO NAPREDNEGA LUKSUZA IN VISOKE TEHNOLOGIJE V BLIŽNJI PRIHODNOSTI

Tokuo Fukuichi, direktor družbe Lexus International

FILOZOFIJA L-FINESSE

Brezhibna preprostost in eleganca sta Lexusova oblikovalska filozofija L-finesse, ki jo pooseblja zunanja podoba modela LF-FC. Prevladuje značilna maska z novo obliko mreže, medtem ko lebdeče dnevne luči (DRL) v obliki črke L poudarjajo valovite obline vozila.

 • 
 

 
  lexus lf fc section02 01

  OSUPLJIVA PREPROSTOST

  Nove osupljive trojne zadnje luči ustvarijo privid lebdenja okoli celotnega vozila LF-FC. Po ogledu celotnega profila tega edinstvenega konceptnega vozila boste cenili njegov radikalni slog. Šele takrat se razkrije pravi značaj modela LF-FC.

 • 
 

 
  lexus lf fc section02 02

  VIZIONARSKO OBLIKOVANJE

  Mehka strešna linija od sprednjega dela do zadka modela LF-FC poskrbi za popolni užitek tako na ravnih kot tudi na zahtevnejših, zavitih cestah. 21-palčna aluminijasta platišča s plastiko, ojačano s karbonskimi vlakni, še dodatno poudarijo že tako dinamičen videz vozila.

VSTOPITE V LF-FC

Vstopite v futuristični svet intuitivne tehnologije in luksuza. Ko se usedete v vozilo, vas pozdravi nemoteča holografska projekcija, ki lebdi nad sredinsko konzolo. Tehnologija upravljanja brez dotika oživi s preprostimi kretnjami rok, ki uravnava samovozeče funkcije vozila LF-FC, informacijsko-razvedrilne funkcije in klimo v kabini.


 

 
  lexus lf fc section03 00
 • OČARLJIV LUKSUZ

  Kabino sestavljata dva predela: zgornja polovica je odprta in vozniku omogoča, da se neomejeno osredotoči na cesto pred seboj. Ko sprednja sedeža iz anilinskega usnja pogledamo v višini oči, se zdi, kot da lebdita v popolni formaciji z vrati in armaturno ploščo.

 • 
 

 
  lexus lf fc section03 01

  POGONSKI SKLOP GORIVNIH CELIC

  Sistem vodikovih gorivnih celic z natančnim nadzorom porazdelitve navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi poganja to konceptno vozilo na štirikolesni pogon. Optimalno porazdelitev teže pri vozilu LC-FC smo dosegli z namestitvijo gorivnih celic v zadku in nadzorne enote v sprednjem delu vozila ter s postavitvijo vodikovih rezervoarjev v obliki črke T.

 • DOMISELNA TEHNOLOGIJA

  S tehnologijami samodejne vožnje z izboljšanim zaznavanjem razmer v prometu, prognostiko in presojo, ki zagotavljajo varno ter učinkovito vozno doživetje, smo na dobri poti, da ustvarimo svet brez prometnih nesreč.

 • lexus lf fc section03 03