1. Discover lexus
  2. Craftmanship
  3. Takumi masters
IZBERITE

MOJSTRI TAKUMI

Starodavni japonski koncept 'Takumi' je bistven za vse, kar počnemo. Naši mojstri kakovostne izdelave Takumi so varuhi te mojstrske filozofije, saj uporabijo subtilen človeški dotik pri vsakem vidiku Lexusovega oblikovanja in razvoja.

ČASOVNO POTRJENO STROKOVNO ZNANJE

 

Lexusovi mojstri kakovostne izdelave Takumi (ali preprosto 'Takumi') imajo neprecenljivo kombinacijo spretnosti in duha. So visoko usposobljeni in pikolovsko natančni glede podrobnosti. Prav tako pa trdno verjamejo v popolnost in nič jih ne ustavi, da bi to dosegli. Vsak je osredotočen na točno določen element pri postopku izdelave avtomobila. To postane njihova strast in obsedenost. Med 7.700 delavci v Lexusovi tovarni Miyata na Kjušu je samo 19 Takumijev. Med našimi inženirskimi položaji ni večje časti.

EDINSTVENA SPRETNOST

Vsak Takumi ima vsaj četrt stoletja izkušenj na svojem področju. Njihovo poglobljeno in razširjeno znanje je tako osupljivo kot njihova uglajena intuicija, kar je dokaz za vsa ta leta predanega učenja.

Svoje strokovno znanje nenehno izpopolnjujejo in ga tudi delijo. Kot vodje ekip ohranjajo Lexusove tradicije in v novih talentih vzgajajo inovativnega duha, jim predajajo dragocene spretnosti in postopke ter poskrbijo, da je vsak del vsakega Lexusa brezhiben.

SPRETNOST NA PREIZKUŠNJI

FIN DOTIK

Mojstri Takumi so izjemno spretni pri vrhunskih tehnologijah in igrajo glavno vlogo pri njihovi izdelavi. Večina njihovih slovitih spretnosti pa je daleč pred digitalno dobo.

Poudarjen dotik Takumijev je legendaren. Njihove roke so njihovo najbolj cenjeno orodje. Z uporabo brezhibnih belih rokavic in natančno občutljivostjo lahko zaznajo najmanjše nepravilnosti in napake, manjše od enega milimetra na vseh ravneh. S tem zagotovijo vrhunsko kakovost.

HITROST IN NATANČNOST

Kandidati so skrbno testirani na različne načine, preden lahko postanejo mojstri Takumi. En test je nedvomno japonski, saj se v celoti osredotoča na moč človeškega dotika. Navezuje se na umetnost prepogibanja papirja, imenovano origami.

Obetavni Takumiji morajo prepogniti dokaj preprosto mačko origami. To morajo storiti samo z eno roko, in sicer njihovo slabšo, cel postopek pa mora biti končan v manj kot 90 sekundah.

OD ROKE DO STROJA

 

Strokovno znanje Takumi zagotavlja edinstvene standarde izdelave in končne obdelave. Naš na človeka osredotočen duh in prepričanje v popolnost sta iskana in priznana v celotni avtomobilski industriji. Danes je veliko Lexusovih robotskih funkcij programiranih s pomočjo veščin Takumi. To ni primer, ko stroji presegajo človeka in ročno izdelano popolnost. Naša tehnologija se raje uči in pridobiva navdih od najboljših mojstrov kakovostne izdelave. Rezultat? Resnično mojstrska avtomatizacija.

SODELOVANJE Z MOJSTRI

Takumi so gonilna sila Lexusove izdelave, vrhunske kakovosti in pozornosti podrobnostim, ključni del naše predanosti popolnosti pa je tudi sodelovanje z drugimi mojstri. Iščemo ustvarjalce, ki nas navdihujejo s svojimi vizijami in spretnostmi ter delijo naše vrednote.

Ta sodelovanja nam omogočajo edinstvene radikalne dotike v Lexusovih vozilih, npr. neverjetne estetske dosežke, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Luksuzna notranjost ikoničnega modela LS je dober primer te predanosti.

TEHNOLOŠKA INOVACIJA

Pomembnosti človeškega dotika ni moč preceniti. Istočasno pa tehnološka inovacija dviga Lexusovo izdelavo na novo raven. Pomaga pri uresničevanju številnih originalnih tehnik in omogoča uporabo neobičajnih materialov.

Pri zasnovi novega modela Lexus RX smo sodelovali s slovitimi Yamahinimi izdelovalci instrumentov, da smo izboljšali notranjost vozila kot še nikoli doslej. Postopek laserskega risanja, uporabljen pri izdelavi nekaterih svetovno ekskluzivnih glasbenih instrumentov, nam je omogočil izdelavo osupljivo natančnih furnirjev iz pravega lesa.