1. Discover lexus
  2. Craftmanship
  3. Flagship finish
IZBERITE

VODILNA KONČNA OBDELAVA

Ko je Lexus leta 1989 premierno predstavil model LS, je naša predanost za izdelavo in vrhunsko kakovost radikalno spremenila pričakovanja ljudi glede luksuznih avtomobilov.

LS STANDARD

 

Model LS je z razlikami v vsaki podrobnosti ikona izdelave, skrbnosti in predanosti. Z združevanjem izjemne zmogljivosti, vizionarske inovacije in brezčasnega sloga je zasnovan in izdelan tako, da vam zagotovi edinstveno in osupljivo vozno doživetje.

Model LS je skrbno izpopolnjen v vsakem vidiku ter določa standard za pravo rokodelsko spretnost in vrhunsko kakovost celotne palete vozil Lexus.

IZJEMNA KONČNA OBDELAVA

JAPONSKI NAVDIH

Za okrašenost modela LS smo se vrnili k našim koreninam. V japonski kulturi smo našli navdih za povsem nov pristop k okrasnim elementom. Tradicionalni vplivi, povezani z naprednimi metodami proizvodnje, ustvarjajo dih jemajoč učinek.

Ambientna osvetlitev po zgledu japonskih svetilk in nasloni za roko, ki lahkotno lebdijo ob panelih vrat.

LESENA KONSTRUKCIJA TAKUMI

Medtem ko ima model LS dom v najbolj inovativni tehnologiji izdelovanja avtomobilov, je to tudi prostor, kjer so naravni materiali uporabljeni s spoštovanjem in pridihom, s čimer se ustvari mirno in stilsko notranje okolje.

Prefinjen rezan les in tehnologije laserske obdelave omogočajo izdelavo osupljivih vzorcev in končnih obdelav. Odločite se lahko med tremi edinstvenimi možnostmi končne obdelave, pri čemer imajo vsa izvirna oblikovanja, ki so jih z največjo skrbnostjo razvili naši najboljši mojstri kakovostne obdelave Takumi.

STEKLENI VLOŽEK KIRIKO

 

Vsakodnevna, nežna igra svetlobe in sence je bila navdih za naše sodelovanje s slovitim mojstrom steklarstva Kiriko.

Rezultat tega sodelovanja? Prefinjen in ročno izdelan okrasni panel, ki pozdravi voznika in sopotnike z ambientom, ki je istočasno spoštljivo nežen in dih jemajoče osupljiv.

ROČNO OBDELANI OKRASNI ELEMENTI

ELEGANCA ORIGAMI

Ročno obdelani okrasni elementi vrat v notranjosti modela LS, ki so jih ustvarili mojstri izdelave Takumi in navdihnila japonska tradicija origami, so prava umetnost.

Osupljiv 3D-vzorec vključuje Lexusov motiv »L« s pregibi. Učinek se zelo razlikuje podnevi in ponoči, ko skrbno izdelane fasete tkanin vzajemno delujejo na svetlobo.

TKANINA SPREMENI SVOJ IZRAZ OB SONČNEM ZAHODU. PODNEVI SE NARAVNI ŽARKI NEŽNO IGRAJO Z NJENO GEOMETRIJO. PONOČI OBDELAVO OSVETLJUJE NOTRANJA LUČ MODELA LS.

IZDELAN ZA UDOBJE

 

Nov standard luksuza ni mogoče preprosto ustvariti z dodajanjem novih uglajenih elementov. Bistven je celostni pristop. V novem modelu LS nas je navdihnila etika gostoljubnosti japonskega načela 'omotenaši'.

Z osredotočenostjo na celotno izkušnjo smo izdelali kabino, ki potnike resnično povabi in prevzame, obenem pa se nemudoma in intuitivno odzove na voznikove potrebe.

 

LUKSUZ V VSAKI PODROBNOSTI

Kot popolni gostitelj vas zadnji sedež modela LS povabi v notranjost in spodbudi, da se sprostite. Na voljo so možnosti za ogrevanje in hlajenje ter celo masaža shiatsu. Uživali boste tudi v zavidljivem prostoru za noge, ki je večji kot pri vseh ostalih modelih LS doslej.

Če želite, lahko izberete tudi naklon sedeža. Za takojšnjo sprostitev ga lahko za 48 stopinj nagnete nazaj ali dvignete za 24 stopinj, če potrebujete pomoč pri izstopu iz avtomobila.