1. Discover lexus
  2. News
  3. Lexus Design Award 2020 je prejela kenijska oblikovalska skupina Belltower
IZBERITE
ODKRIJTE LEXUS

LEXUS DESIGN AWARD 2020

Lexus design award 2020 je prejela kenijska oblikovalska skupina belltower.

Na prestižnem oblikovalskem natečaju Lexus Design Award 2020 je s projektom Open Source Communities zmagala skupina BellTower iz Kenije.

BellTower, skupina oblikovalcev iz Kenije, je prejemnica nagrade Lexus Design Award 2020. Njihov projekt skupnosti odprtih virov (Open Source Communities) je bil izbran med 2042 prijavami iz 79 držav. Žirija 8. izvedbe nagrad znamke Lexus je upoštevala skladnost prijav s tremi osnovnimi načeli družbe Lexus, ki jih izražajo besede predvidevati, izumiti in očarati, s katerimi stremijo k boljši prihodnosti.

Zmagovalni projekt z delovnim naslovom Open Source Communities (Skupnost odprtih virov) se srečuje z izzivom snovanja dostopnih skupnosti s trajnim dostopom do virov vode. »Že uvrstitev med šest finalistov je bila za nas velika čast, z zmago pa so se nam uresničile sanje. Naše potovanje se je začelo s številnimi izzivi. K sreči nam je uspelo ohraniti naše ambicije in projekt pripeljati do konca. Ta izkušnja je za nas dragocena življenjska lekcija. Predvsem pa bodo tudi naši prihodnji projekti zasnovani po načelih, ki smo se jih naučili kot člani družine Lexus,« je dejal John Brian Kamau, ki je kot član skupine BellTower sprejel Lexus Design Award 2020.

Glede na izjemne okoliščine je Lexus prvič ustanovil virtualno žirijo, ki je med šestimi finalisti izbrala zmagovalca velike nagrade. Sodniki so se v glavnem osredotočali na način, na katerega so se projekti spopadali z izzivi ustvarjanja boljše prihodnosti. V proces ocenjevanja so bili vključeni tudi štirje mentorji, ki so kandidate kar šest mesecev vodili skozi celoten proces.

Zmagovalci so prejeli trofejo, ki jo je oblikoval japonski oblikovalec Hideki Jošimoto, zmagovalec Lexus Design Awarda 2013, zdaj pa deluje kot priznani oblikovalec s stalno bazo v Londonu. »Ta trofeja bo v prihodnjih letih predstavljala obraz Lexus Design Awarda. Zato sem jo oblikoval s precejšnjo preprostostjo, drznostjo in subtilnostjo. Vsaka trofeja bo izdelana ročno, kar izžareva japonsko tradicijo,« je svoj oblikovalski pristop pojasnil Jošimoto.

Vabimo vas, da za več informacij obiščite LexusDesignAward.com.

Prijave za Lexus Design Award 2021 so odprte do 11. oktobra 2020. Informacije glede prijave so na voljo na naslednji povezavi:
https://discoverlexus.com/highlights/entries-open-for-lexus-design-award-2021

 

O ZNAMKI LEXUS

 

Znamka Lexus je bila ustanovljena leta 1989, ko je na cesto pripeljala prva generacija limuzine LS. Leta 1998 je Lexus z modelom RX utemeljil razred luksuznih športnih terencev. Skupno je Lexus prodal že več kot poldrugi milijon luksuznih avtomobilov na hibridni pogon. Zdaj je Lexus globalna avtomobilska znamka, za katero so značilni drzen dizajn, izjemna izdelava in ultrasodobna tehnologija. Vozila znamke Lexus so na voljo v več kot 90 državah sveta.

O LEXUS DESIGN AWARD

 
Lexus Design Award so prvič podelili leta 2013. Gre za mednarodni oblikovalski natečaj, na katerem sodelujejo ustvarjalci z vsega sveta. Glavna tema projektov je iskanje idej, ki pripomorejo k ustvarjanju boljše prihodnosti. Vsako leto zmagovalca izberejo med šestimi finalisti, ki so poleg priložnosti za mednarodno uveljavitev deležni tudi sodelovanja z enim izmed uveljavljenih oblikovalskih imen.