1. Discover lexus
IZBERITE

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE PRED VOZILOM

SISTEM LEXUS SAFETY SYSTEM + A

Zaščitite vozilo pred okoliškim prometom v vsakem zelo prometnem križišču. Funkcija opozarjanja na ovire pred vozilom zazna vozila in kolesa, ki vam prečkajo pot pred vozilom, ter vas opozori prek prikazovalnika podatkov na vetrobranskem steklu, v primeru nevarnosti trka pa še z zvočnim signalom.

Funkcija opozarjanja na ovire pred vozilom prek radarja za sprednjo bočno stran zaznava vozila in kolesa že 50 m pred vozilom. Ta vrhunska tehnologija pošlje opozorilo prikazovalniku podatkov na vetrobranskem steklu, na katerem se prikaže položaj drugih vozil od 2 do 4 sekunde prej, preden naj bi vam prečkala pot.

Če se še naprej približujete vozilom, ki vam prečkajo pot, se oglasi zvočni signal in vam omogoči, da se pravočasno ustavite. S tremi stopnjami občutljivosti – daleč, srednje daleč in blizu – lahko funkcijo opozarjanja na ovire pred vozilom optimalno prilagodite svojemu slogu vožnje.

Tako lahko ob večji vidljivosti okrog vozila hitro in samozavestno prečkate zelo prometna križišča. V hitrem prometu, nočni vožnji ali drugih razmerah z zmanjšano vidljivostjo vam funkcija opozarjanja na ovire pred vozilom zagotavlja dodatno podporo z opozarjanjem na premikajoče se kolesarje ali vozila.

Pravno obvestilo: Sistema Lexus Safety System nikoli ne uporabljajte namesto običajne vožnje in pred uporabo preberite navodila. Za varno vožnjo je vedno odgovoren voznik.

MODELI S TO TEHNOLOGIJO