1. Owners
 2. Connected Services
 3. Lexus Link App
 4. FAQS
IZBERITE

NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Če želite dodati avto, na domači strani kliknite na gumb "Dodaj vozilo". Če vozilo že imate, kliknite ikono "Moja garaža". Če želite avtomobil izbrisati, pojdite v svojo garažo, pomaknite se navzdol in kliknite na gumb »Odstrani vozilo«.

V aplikaciji Lexus Link+ najprej izberite svoj avtomobil v razdelku Moja garaža. Nato kliknite na gumb Connected Services Center. V nadaljevanju sledite postopku za aktiviranje povezanih storitev, ki so na voljo za vaše vozilo. Če avtomobil v razdelku Moja garaža še ni aktiviran, boste ob vsaki prijavi v aplikacijo pozvani, da aktivirate povezane storitve. Če ta korak preskočite, ga lahko še vedno aktivirate pozneje, tako da sledite zgornjim korakom. 

Za več informacij obiščite našo stran z Navodili za uporabo.

 

Opomba: v procesu aktivacije boste morali sprejeti pogoje uporabe in potrditi pravilnik o zasebnosti.

Če želite trajno ustaviti povezane storitve v aplikaciji Lexus Link+, najprej izberite določen avto v Moji garaži in nato kliknite na gumb Connected Services Center. Potem sledite postopku, v katerem boste lahko deaktivirali storitve. Za več informacij obiščite našo stran z Navodili za uporabo.

Aplikacija Lexus Link+ omogoča nadzor nad vašim avtomobilom, ne glede na to, kje se nahajate. Aplikacija je enostavna za uporabo in ponuja edinstvene funkcije, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo dvignile na raven, ki presega običajno vožnjo. Načrtujete lahko potovanja, poiščete svoj parkiran avtomobil, prejemate obvestila o prihajajočih servisnih intervalih, preverite podatke o vozilu in prejemate pomembna obvestila o vašem avtomobilu ter na daljavo upravljate klimatsko napravo, zaklepate in odklepate vrata in nadzorujete varnostne luči.

5 ikon, ki so razvrščene od leve proti desni pomeni naslednje razdelke:

 

 •  Vozilo - Zemljevid - Obvestila - Račun - Podpora

Do povezanih storitev lahko dostopate kadarkoli. Podatki o avtomobilu se pošljejo v aplikacijo, ko je motor ugasnjen. Ko ugasnete motor, si boste lahko ogledali podrobnosti svojega zadnjega potovanja. Za pošiljanje podatkov je potrebna pokritost z mobilnimi podatki. Če avtomobil parkirate pod zemljo, aplikacija morda ne bo imela dostopa do avtomobila. 

Podrobnosti računa so enake za aplikacijo My Lexus in za spletno portal za stranke. Na obeh platformah je geslo mogoče spremeniti. Če želite spremeniti geslo, pojdite na prijavni zaslon in izberite Pozabljeno geslo.

Vaš prodajalec bo moral potrditi vašo identiteto, da zagotovi, da nepooblaščene osebe ne bodo mogle dostopati do osebnih podatkov strank Lexusa. Prosimo vas, da obiščete svojega prodajalca, saj je varstvo osebnih podatkov strank pri znamki Lexuse ena izmed prednostnih nalog.

 • Prekličite naročnino na povezane storitve in odstranite avto iz svojega računa v aplikaciji.
 • Odstranite uporabniški profil iz glavne multimedijske enote.
 • Ne izbrišite svojega računa, saj lahko vse avtomobile znamke Lexus (obstoječe in prihodnje) dodate v račun. 
 • Ne pozabite obvestiti novega lastnika avtomobila, da je vozilo opremljeno s povezanimi storitvami.

Povezane storitve se ustavijo, če iz vašega računa odstranite identifikacijsko številko vozila (VIN).

V navigacijski vrstici kliknite ikono Account, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu, in uredite nastavitve profila.

Povezane storitve so za obdobje 10 let vključene ob nakupu kateregakoli vozila znamke Lexus, ki je združljivo s povezanimi storitvami. Povezane storitve za vozila, opremljena s sistemom Smart Connect, so brezplačne za obdobje 4 let.

Povezane storitve aplikacije Lexus Link+ bodo delovale 10 let. Lexus bo kril stroške podatkov, uporabljenih za zagotavljanje povezanih storitev za 10 let, vendar bo aplikacija Lexus Link+ delovala tudi brez povezanih storitev.

V Razdelku My Garage lahko kliknete gumb Preferrde Dealer, ki se nahaja v razdelku Service and Maintenance. Tukaj lahko izberete želenega prodajalca.

Hybrid Driving Coaching vam na podlagi preteklih voženj ponuja nasvete, kako lahko izboljšate svojo hibridno vožnjo. Na ta način boste lahko kar najbolje izkoristili električni način vožnje, znižali porabo goriva in zmanjšali vpliv na okolje.

Da, pri izbranih modelih. Na nadzorni plošči na domači strani si lahko ogledate trenutno raven goriva in doseg.

Da, pri izbranih modelih lahko preverite stanje vrat, oken, prtljažnika in luči. Če želite preveriti stanje, pojdite na domačo stran. Kliknite na gumb  Vehicle Status. 

 

Za več podrobnosti o razpoložljivosti funkcij glede na model stopite v stik s pooblaščenim prodajalcem, ali preverite podatke na naši lokalni spletni strani.

Da, pri izbranih modelih lahko vrata vozila prek aplikacije odklenete na daljavo. Na kartici daljinskega upravljalnika boste našli gumbe za zaklepanje in odklepanje. To ne bo mogoče v naslednjih primerih:

 • Avtomobila ne bo mogoče zakleniti, če so katerakoli vrata odprta ali če se pametni ključ nahaja v avtmobilu.
 • Avtomobila ne bo mogoče odkleniti, če je nastavljen alarm, ali če je bil avto ročno zaklenjen s fizičnim ključem. 

 

Za več podrobnosti o razpoložljivosti funkcij glede na model stopite v stik s pooblaščenim prodajalcem, ali preverite podatke na naši lokalni spletni strani.

Da, izbrane modele je mogoče z daljinskim vklopom varnostnih utripalk locirati na parkirišču. V aplikaciji Lexus Link+ pojdite na razdelek Remote Control. S klikom na gumb Hazard Lights lahko aktivirate opozorilne luči vozila, ki vam omogočajo enostavno lociranje vašega avtomobila. Varnostne luči se vključijo za 60 sekund. Po 60 sekundah lahko znova aktivirate funkcijo opozorilnih luči.  

 

Za več podrobnosti o razpoložljivosti funkcij glede na model stopite v stik s pooblaščenim prodajalcem, ali preverite podatke na naši lokalni spletni strani.

Pojdite na nadzorno ploščo storitev in izberite Hybrid Driving Coach (za hibridna vozila), EV Coaching (za baterijska električna vozila) ali Driving Analytics (za neelektrična vozila). Izberite zavihek All Trips, kjer si lahko ogledate svoja pretekla potovanja, nato pa kliknite potovanje za dostop do povezane analitike vožnje. Podrobnosti o svojem zadnjem potovanju najdete tudi na nadzorni plošči začetnega zaslona.

 Aplikacijo Lexus Link+ podpirajo naslednje naprave:

 • Naprave z operacijskim sistemom Mac iOS z različico 15.0 ali novejšo
 • Naprave Android z različico 7.0 ali novejšo, vendar ne znamke Huawei (Huawei je junija 2021 predstavil lasten operacijski sistem HarmonyOS.)

Različico aplikacije najdete na dnu razdelka »Account«.

Svoje podatke morate vnesti v multimedijsko enoto vašega avtomobila. Nato boste morali svojo multimedijsko napravo povezati z identifikacijsko številko vozila (VIN). Nato morate vzpostaviti povezavo Bluetooth, da se avtomobil poveže z internetom. Funkcija My Destinations bo zdaj delovala. 

Za več informacij obiščite našo stran z Navodili za uporabo.

Če imate komplet premostitvenih ojačevalnih kablov in drugo vozilo, lahko svoje vozilo zaženete s pomožnim zagonom tako, da sledite postopku v uporabniškem priročniku.

Da in ne. Avto je mogoče dodati več računom, vendar lahko samo en račun hkrati dostopa do povezanih storitev ali drugih osebnih podatkov.

Pojdite v iOS App Store ali Google Play Store in poiščite aplikacijo Lexus Link+. Nato preprosto prenesite aplikacijo, popolnoma brezplačno.

Račun si delita aplikacija Lexus Link+ in portal za stranke. Na obeh platformah je mogoče račun ustvariti na prijavnem zaslonu. Ko boste ustvarili račun, boste prejeli aktivacijsko e-poštno sporočilo, ki ga morate potrditi. Potem lahko dostopate do svojega računa in dodajate svoja vozila.

Pri določenih modelih je na voljo funkcija Remote Climate, ki omogoča daljinsko upravljanje klimatske naprave. 

 

S kartice Remote Control boste lahko za obdobje 10 minut daljinsko zagnali klimatsko napravo. Ko je aktivirana funkcija Remote Climate, bo aplikacija Lexus Link+ pokazala, koliko časa je še do konca operacije. Funkcijo Remote Climate je mogoče obnoviti dvakrat (2x10min). Pri nekaterih vozilih se ob aktiviranju osnovne klimatske naprave na daljavo zažene tudi motor avtomobila. Tako bodo vklopljene vse pomožne nastavitve, uporabljene med zadnjim potovanjem (preden je bil motor izklopljen) (npr. nastavitev temperature, ogrevanje sedežev, radio itd...). Pri izbranih vozilih bo klimatska naprava na daljavo imela naprednejše funkcije. Kot na primer:

 • Daljinsko upravljanje prezračevanja sedežev, gretja sedežev, gretja volana in odmrzovanja.
 • Funkcija Schedule Remote Control omogoča, da vnaprej določite, kdaj je treba notranjost avtomobila ohladiti ali ogreti. 

 

Upoštevajte, da sistem Basic Remote Climate za motorje z notranjim izgorevanjem in hibride V Avstriji ni na voljo zaradi zakonskih omejitev. Baterijska električna vozila in priključni hibridi imajo v Avstriji na voljo klimatsko napravo na daljavo. 

 

Baterijska električna vozila in priključni hibridi potrebujejo vsaj 20 % ali 30 % ravni baterije, da lahko delujejo s klimatsko napravo. 

 

Funkcija Remote Climate pri priključnih hibridih ne bo delovala, če je zunanja temperatura nižja -10 °Celzija. 

 

Za več podrobnosti o razpoložljivosti funkcij pri določenih modelih se obrnite na svojega pooblaščenega prodajalca ali preverite informacije na naši lokalni spletni strani.

Ko je vozilo dodano v račun, ni več mogoče uporabljati stare različice aplikacije Lexus Link+ za isti avtomobil. Če imate več kot eno vozilo znamke Lexus, lahko še vedno uporabljate staro aplikacijo za modele, ki še ne uporabljajo nove različice aplikacije.

Svoje aktivne in neaktivne naročnine lahko preverite tako, da v razdelku My Garage izberete Connected Services Center.

Pogoje uporabe lahko upravljate prek razdelka Portal za zasebnost podatkov v vašem računu.

Pravilnik o zasebnosti si lahko ogledate v razdelku Privacy Notice v portalu Data Privacy v vašem računu.