INFORMACIJE O ODPOKLICU

 • Zadevna vozila v Evropi

  Zadevna vozila v Evropi za plinski generator za zračne blazine so Lexus SC, IS, ES in GX, proizvedena med decembrom 2000 in decembrom 2011, vozila Lexus ES 350, GX 460, IS Convert, IS 350/250, IS-F in LFA, proizvedena med januarjem 2009 in decembrom 2012.

 • Kakšno podporo nudimo strankam?

  Strankam bomo posredovali obvestilo prek posameznega nacionalnega distributerja. Za stranko je zamenjava plinskega generatorja za zračne blazine brezplačna.
  Do takrat se lahko v primeru vprašanj obrnete na nacionalnega distributerja ali svojega prodajalca Lexusovih vozil.

 • Vzroki za odpoklice

  Pri zadevnih vozilih lahko pride do okvare določenih plinskih generatorjev za zračne blazine proizvajalca Takata zaradi degradacije potisnega plina po daljši izpostavljenosti veliki vlažnosti, visokim temperaturam ter kroženju visokih temperatur. Zaradi tega lahko pride med sprožitvijo zračne blazine do raztrganja generatorja.

 • Preverjanje odpoklica

  Če ste prejeli Lexusov poziv za odpoklic ali upravičeno menite, da je vaše vozilo vključeno v odpoklic, lahko hitro izveste več z uporabo spodnjega postopka za preverjanje odpoklica v treh korakih.

 • Stran za preverjanje odpoklica

  S preprostim spodnjim postopkom lahko izveste, ali je vaše vozilo vključeno v odpoklic zaradi zračnih blazin proizvajalca Takata.