concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

KOT PRVI PONUDNIKI LUKSUZNE HIBRIDNE TEHNOLOGIJE SMO PRODALI VEČ HIBRIDNIH VOZIL KOT VSI OSTALI PROIZVAJALCI PREMIUM VOZIL NA SVETU.

V letu 2016 se nam je pridružil že milijonti voznik. Ker si prizadevamo za to, da bi bili najbolj priljubljena znamka luksuznih hibridnih vozil na svetu, še naprej zagotavljamo najvišje standarde na področju zadovoljstva strank.

Smo inovatorji na področju hibridne tehnologije in imamo več kot desetletje razvojnih izkušenj, zato ste lahko prepričani, da so bile vse inovacije v naši najnovejši paleti hibridov ustrezno preizkušene ter da bodo prihranile več milijonov litrov goriva na cestah po vsem svetu. S povsem novim modelom LC 500h premikamo meje hibridne tehnologije kot še nikoli doslej, saj uvajamo prvi večstopenjski hibridni sistem na svetu. Tehnologija združuje vse elemente polnega hibridnega pogonskega sklopa, vključno s 3,5-litrskim bencinskim motorjem V6, zmogljivim elektromotorjem, litij-ionsko baterijo in štiristopenjskim samodejnim menjalnikom.

Tako nastane učinkovitejši večstopenjski menjalnik pri hibridnem pogonu z 10 stopnjami, ki s svojo močjo pospeši vozilo LC od 0 do 100 km/h v manj kot 5 sekundah (navedeni podatek je okviren in se lahko spremeni). Hibridna vozila Lexus so rezultat združitve neprekosljivega strokovnega znanja na področju hibridov, naprednega dizajna in edinstvene kakovosti izdelave "Takumi". Najcelovitejša paleta luksuznih hibridnih vozil, ki je trenutno na voljo. Prefinjena zmogljivost. Neverjetno majhna poraba goriva. Luksuzna oprema. To je moč hibrida.

INTELIGENTNA ZMOGLJIVOST HIBRIDA

Lexusov hibridni pogon združuje vznemirljivost močnega bencinskega motorja z varčnostjo elektromotorja in pri vožnji neopazno preklaplja med njima. Tu ni prostora za kompromise, saj so vam na voljo zmogljivo pospeševanje, majhna poraba goriva in znatno manjše emisije CO2.

Poleg tega vsi hibridni modeli v naši paleti vozil lahko delujejo tudi v načinu EV (električno vozilo), pri čemer porabljajo samo električno energijo. Nobenih kompromisov in delnih rešitev.

VOŽNJA V
PRIHODNOST

Med vožnjo z Lexusovim hibridom takoj občutite skladno delovanje različnih tehnologij. Vozilo ob zagonu deluje v načinu EV. Opazite neverjetno tišino. Vaše vozilo Lexus trenutno ne porablja goriva in ne proizvaja emisij. To se nadaljuje pri zmerni hitrosti ali v prometnih konicah s številnimi zaustavljanji in speljevanji.

Elektromotor pri pospeševanju zagotovi nenaden porast navora. Sistem nato uglajeno doda potisno silo bencinskega motorja. Preklop je neopazen, saj napredni Lexusov hibridni pogon samodejno skrbi za uglajeno in prefinjeno doživetje vožnje.

PAMETNA ENERGIJA

Na zelo inteligenten način smo izrabili celo upočasnjevanje. Sistem s tehniko regenerativnega zaviranja zajame kinetično energijo, ki se sprosti ob pritisku zavorne stopalke, in z njo napolni električno baterijo. Vozila z Lexusovim hibridnim pogonom ni treba nikoli ustaviti in priklopiti na električno polnilno točko, saj se baterija pametno polni med vožnjo.

LEXUSOV HIBRID BO
SPREMENIL VAŠ SVET

Bencinski motor in elektromotor se dopolnjujeta tako, da vozilo porabi občutno manj goriva in proizvede manj emisij CO2. Izpopolnjen bencinski motor se uporablja samo pri veliki hitrosti, zato je skupna poraba goriva izjemno majhna.

Pri majhni hitrosti pa deluje zgolj elektromotor, zato vozilo ne proizvaja emisij. Prefinjeno hibridno vozilo Lexus je zares pametna izbira, saj vam ponuja največji luksuz z majhnim vplivom na okolje.

IZBERITE SVOJE HIBRIDNO VOZILO

LEXUS KOT EDINI NA SVETU PONUJA CELOVITO PALETO POLNIH HIBRIDNIH VOZIL, OD RAZBURLJIVO ZMOGLJIVIH DO RAZKOŠNO PROSTORNIH LUKSUZNIH MODELOV. VAŠA ODLOČITEV JE ZAVIDLJIVA.

FILTRIRAJ
Vse
Kombilimuzina in limuzina
Športni terenec
Hibrid
Kabriolet

NI ZADETKOV

Vozil, ki bi ustrezala vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

CT

CT

POPOLN LUKSUZ

Zapeljite se z luksuznim kompaktnim vozilom, ki ima kot prvo na svetu polni hibridni pogon in je na voljo tudi kot dinamični model
F SPORT.

IS 300h MY 17

IS

NAGRAJENA ŠPORTNA LIMUZINA

Model IS s kombinacijo elegance in športne dinamičnosti nudi popolno ravnovesje luksuznega udobja in zmogljivosti.

2017 Lexus GS 450h F SPORT Home Range Exterior 460 480

GS

ZMOGLJIVA SPREMEMBA

Model GS združuje drzno in dinamično obliko, natančno vodljivost, inovativno tehnologijo in prostorno sodobno notranjost.

2017 Lexus LS 600h F SPORT Home Range Exterior 460 480

LS

LUKSUZNA VISOKA ZMOGLJIVOST

Izjemna zmogljivost, brezhibne linije in vrhunska prefinjenost – model LS daje luksuzni limuzini nov pomen.

2017 Lexus NX 300h Home Range Exterior

NX

INOVATIVNI ŠPORTNI TERENEC

Odkrijte vozilo z osupljivim urbanim dizajnom, prostorom za do pet ljudi s prtljago in izjemno varčnim naprednim hibridnim pogonom.

RX MY 16

RX

PRETANJENA PREFINJENOST

Revolucionarni RX zagotavlja dinamično zmogljivost, izjemno prostornost in neverjetno ekonomičnost.

2017 Lexus RC 300h F SPORT Home Range Exterior 460 480

RC

NAVDUŠUJOČE ZMOGLJIVOSTI

Športni volanski obroč z ekskluzivnimi šivi v vozilu RC poskrbi za obilo užitka pri pospeševanju in razburljivo hitro vožnjo.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ