v11 2018 lexus ux hero

LEXUS UX

SVETOVNA PREMIERA KOMPAKTNEGA ŠPORTNEGA TERENCA

Pozdravite našega novega malega športnega terenca.

ODPIRA SE NOVO OBZORJE

Kompaktni športni terenec Lexus UX bo prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi 2018. UX ponuja svežino v luksuznem mestnem življenju z drznim oblikovanjem po vzoru športnih terencev in okretno vodljivostjo vozila s kompaktnim zadkom.

2018 lexus ux key features
 • SLOG PO VZORU ŠPORTNIH TERENCEV

  Vozilo UX je edinstveno v svojem razredu z dovršeno in prepoznavno zunanjo obliko, ki združuje občutek varnosti in prostornosti v svoji kompaktnosti.

 • ŠIROKO VIDNO POLJE

  V notranjosti kabine je kokpit, zasnovan z mislijo na voznika, združen z mogočnim, izjemno širokim pogledom na cesto in dvignjenim položajem za vožnjo.

 • VODLJIVOST KOMPAKTNEGA ZADKA

  Kot prvo vozilo Lexus, izdelano na novi globalni arhitekturni zasnovi (GA-C), UX odlikujeta najnižje težišče v njegovem razredu in izjemna togost karoserije, ki poskrbi za okretno doživetje vožnje kot pri vozilih s kompaktnim zadkom.

 • RAZKOŠNA NOTRANJOST

  V notranjosti se odražata Lexusova rokodelska spretnost in kakovost. Vozilo UX vključuje nove možnosti obrob po navdihu strukture japonskega papirja in usnjenega oblazinjenja, prešitega s tradicionalno japonsko tehniko sashiko.

 • HIBRID S SAMODEJNIM POLNJENJEM

  Nova, četrta generacija hibridnega sistema s samodejnim polnjenjem predstavlja srce vozila UX 250h, z večjo učinkovitostjo in še zmogljivejšim elektromotorjem. Pripravite se, da izzovete svoja pričakovanja glede hibridne vožnje.

 • DVOLITRSKI BENCINSKI MOTOR

  Vozilo UX 200 poganja novi bencinski motor 2.0 z visoko toplotno učinkovitostjo in novim brezstopenjskim samodejnim menjalnikom Direct Shift.

 • HIBRIDNI ALI BENCINSKI POGON

  Za vozilo UX obstajata dva nova pogonska sklopa: vozilo UX 250h je opremljeno z novo, četrto generacijo hibridnega sistema s samodejnim polnjenjem, medtem ko vozilo UX 200 poganja novi bencinski motor 2.0.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  PRESEGANJE OBIČAJNIH ŠPORTNIH TERENCEV

  Povsem novi športni terenec Lexus UX, ki izziva vse predhodne modele, združuje drzen urbani dizajn s prepoznavno močjo. Poleg tega njegova oblika karoserije izraža čiste in dinamične linije.

  Na sprednjem delu vozila ima značilna maska zanimiv vzorec mreže, ki postopoma spreminja svojo obliko navzven od osrednjega Lexusovega znaka, trojni žarometi LED pa so izpopolnjeni z dnevnimi lučmi v obliki osti puščice.

  Medtem ko je ekipa oblikovalcev vozila UX stremela k inovacijam, je razvila številne aerodinamične presežke. Mednje sodijo krilce na kombinirani zadnji luči, ki pripomore k stabilizaciji vozila ob bočnem vetru, in stopničasti kolesni okrovi za izboljšanje vodljivosti pri vožnji skozi ovinke.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  ZAČUTITE JAPONSKO ROKODELSKO SPRETNOST IN OBLIKO

  Naša ustvarjalna ekipa se je za povsem novega športnega terenca Lexus UX odločila zabrisati običajne meje med obliko zunanjosti in notranjosti.

  Z voznikovega sedeža je videti, da se armaturna plošča z instrumenti nadaljuje skozi vetrobransko steklo do pokrova motorja. Ta pametni učinek vozniku omogoča boljši občutek za velikost vozila, kar v kombinaciji z odlično vidljivostjo poskrbi za preprostejše manevriranje v mestu.

  Oblikovalska zasnova se nadaljuje z usnjenim oblazinjenjem, ki so ga izdelali mojstri »Takumi« po tehniki šivanja »sashiko«, ki se uporablja za ojačanje uniform pri borilnih veščinah judo in kendo. Poleg tega ena od možnosti obrob za vozilo UX prikazuje prefinjen vzorec papirja drsnih vrat »shoji«, ki so pogosto vgrajena v japonskih domovih.

 • 2018 lexus ux portrait seek new

  LEXUS UX

  ZMOGLJIVOST IN VARNOST NA NOVI RAVNI

  Na novo zasnovano vozilo UX odlikujeta nova šasija in vzmetenje, toga karoserija in nizko težišče pa poskrbita za dodatno okretnost in zabavo pri vožnji športnega terenca. Za zmogljivost poskrbita dva napredna pogonska sklopa po izbiri: hibridno vozilo s samodejnim polnjenjem UX 250h, ki proizvaja majhne vrednosti izpustov in je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, ali UX 200 z živahnim bencinskim motorjem.

  Vsi modeli UX se ponašajo s številnimi tehnologijami, kot sta monitor s panoramskim pogledom in vrhunski zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom, in so serijsko opremljeni s sistemom Lexus Safety System +. Ta vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka s funkcijo zaznavanja pešcev, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu in asistent za ohranjanje voznega pasu, sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči za izboljšano vidljivost ponoči in prilagodljivi radarski tempomat, ki hitrost vašega vozila prilagodi hitrosti vozila pred vami.

TISKOVNA KONFERENCA V ŽENEVI

Next steps