1. Plug-in hybrid

PRIKLJUČNI HIBRID

Naša nova priključno-hibridna tehnologija združuje zmogljivosti samopolnilnega hibrida Lexus z značilnostmi električnega vozila (EV). Vse to zagotavlja največji brezemisijski doseg in učinkovitost tako v hibridnem kot v električnem načinu v svojem razredu.

NAROČITE SE NA NOVICE O NOVEM ŠPORTNEM TERENCU LEXUS NX.

KAJ JE PRIKLJUČNI HIBRID LEXUS?


Priključni hibrid Lexus ponuja dva vira moči: izjemno tekoče delujoči bencinski motor in elektromotor z zmogljivo litij-ionsko baterijo. Ko je baterija povsem napolnjena, lahko priključni hibrid Lexus v električnem načinu EV prevozi več kot 64 kilometrov. Ko se baterija izprazni, pa lahko še vedno deluje v hibridnem načinu.

 •  

  ELEKTRIČNI NAČIN EV

  Električni način EV maksimizira uporabo baterije in omogoča več kot 64-kilometrski brezemisijski električni doseg. Po zaslugi 18.1 kWh litij-ionske baterije je možno v skorajda povsem tihi brezemisijski vožnji uživati pri hitrosti do 135 km/h.

 •  

  NAČIN AUTO EV / HYBRID 

  Pri načinu Auto EV / Hybrid je pogon odvisen od tega, kao močno stopite na stopalko za plin. Zmogljiv bencinski motor se takoj odzove in omogoča pospešek od 0-100 km/h v samo šestih sekundah.

 •  

  KRMILNA ENOTA 

  Krmilna enota je dodatno opremljena s posebnim konverterjem, ki povečuje tok in omogoča, da se iz baterije črpa več moči. Baterija ima 96 celic in napetost 355 V. Večja gostota energije omogoča tudi bolj kompaktno zasnovo baterije, ki je nameščena v podvozju in nikakor ne vpliva na prostornost potniške kabine in prtljažnega prostora.

ENOSTAVNO POLNJENJE


Priključni hibridi za polnjenje litij-ionske baterije uporabljajo poseben kabel, ki je priložen avtomobilu. Kljub temu, da je športnega terenca Lexus NX 450h+ možno polniti prek običajne vtičnice, je priporočljiva namestitev in uporaba takoimenovanega Lexus, ki omogoča hitrejše polnjenje.

 •  

  OBIČAJNA VTIČNICA

  Špotnega terenca Lexus NX 450h+ je možno polniti prek običajne domače vtičnice. Novi Lexus NX 450h+ je opremljen z visoko zmogljivim 3,3 kW polnilnim sistemom.

 •  

  LEXUS WALLBOX

  Za optimalno domače polnjenje priporočamo uporabo takoimenovanega Lexus Wallboxa. Kompakten 22 kW Entry Wallbox je primeren za zunanjo in notranjo namestitev, ki omogoča učinkovito polnjenje vašega priključnega hibrida NX 450h+. Polnjenje poteka prek 6.6 kW polnilnika. Za večjo kontrolo 22 kW Wallbox ponuja tudi možnost pametnega polnjenja prek sistemov LAN, WiFi in opcijsko tudi LTE.

 •  

  APLIKACIJA LEXUS LINK

  Proces polnjenja baterije in doseg vašega športnega terenca Lexus NX 450h+ lahko s pomočjo pametnega telefona spremljate tudi na daljavo. Aplikacija Lexus Link ponuja tudi podatke o polnilnih postajah po Evropi. Poleg tega lahko preverite tudi razpoložljivost, cene in druge storitve: 

  - Daljinske časovne nastavitve polnjenja.

   - Dostop do evropske mreže javnih polnilnic.

  - Razpoložljivost polnilnih postaj, hitrost polnjenja in cenik.

PIONIRJI ELEKTRIFIKACIJE

Novi priključni hibrid Lexus NX 450h+ je nastal na osnovi 15-letne vodilne vloge na področju avtomobilske elektrifikacije. Kombinacija 4. generacije motorjev Atkinsonevega cikla, hibridnega planetnega gonila, baterije in krmilne enote ustvarjajo nove standarde za električno prihodnost.

 

VARUJEMO PLANET

Pri Lexusu verjamemo, da bomo z elektrifikacijo mobilnosti dosegli brezemisijske cilje, ki smo si jih zadali do leta 2050. Leta 2005 smo predstavili model RX 400h, ki velja za prvi elektrificirani luksuzni avtomobil na svetu. Takrat smo prevzeli pobudo pri promociji okolju prijaznih samopolnilnih hibridov Lexus. Do danes smo jih prodali že več kot dva milijona. Poleg tega da želimo do leta 2050 izničiti emisije naših vozil, želimo doseči tudi ogljično nevtralnost naših proizvodnih enot in hkrati zmanjšati porabo vode. 

ZMANJŠEVANJE STROŠKOV

Z domačim polnjenjem in uporabo evropske mreže javnih polnilnih postaj se lahko do izpraznitve baterije vozite na brezemisijski način. S tem zmanjšujete emisije, hkrati pa privarčujete pri gorivu.

 

 

 

Bodite prvi in preko spleta rezervirajte vaš Lexus NX