1. New Cars
  2. All new NX
  3. Technology
IZBERITE
MODELI VOZIL

TEHNOLOGIJA NA VAŠI STRANI

Novi Lexus NX s svojo tehnologijo, ki v središče postavlja človeka, ponuja navdihujočo vozniško izkušnjo. Zvočni ukazi s pomočjo klica “Hey Lexus”  spominjajo na resnični pogovor. Na voljo je tudi za dotik občutljiv zaslon, ki je med največjimi v svojem razredu. Povsem nov je tudi multimedijski sistem, ki navdušuje s svojo odzivnostjo, hitrostjo in intuitivnim upravljanjem.

ZMOGLJIVOSTI NASLEDNJE GENERACIJE

Novi Lexus NX je zasnovan na platformi, ki omogoča številne pametne storitve, med katerimi je tudi navigacija v oblaku, ki deluje prek podatkovno komunikacijskega modula DCM. Le ta omogoča dostop do prometnih informacij v resničnem času. Štiriletni paket je vključen v ceno avtomobila. Uporaba pa je podobna tabličnemu računalniku.

SPOZNAJTE NOVI LEXUS NX NA BREZPLAČNI TESTNI VOŽNJI

VELIK MULTIMEDIJSKI ZASLON

Standardni sistem Lexus Link Connect je opremljen s 25 cm (9,8-palčnim) za dotik občutljivim zaslonom, prevlečenim s posebnim slojem, ki preprečuje bleščanje. Osrednja procesna enota je 2,4-krat hitrejša kot v predhodni različici. Pri višjih paketih opreme je na voljo Lexus Link Pro, ki ponuja 35,5 cm (14-palčni) za dotik občutljivi zaslon, ki je eden največjih v razredu športnega terenca NX. Ponuja izjemno grafiko in visoko ločljivost v vseh svetlobnih razmerah. Osrednja procesna enota je kar 3,6-krat hitrejša kot pri prejšnji generaciji. Položaj zaslona omogoča sproščeno interakcijo, ki zagotavlja enostaven dostop do informacij ter intuitivno upravljanje navigacije, avdiosistema in klimatske naprave.

APLIKACIJA LEXUS LINK

Aplikacija Lexus Link omogoča daljinsko upravljanje številnih funkcij avtomobila. Pravzaprav so na voljo številne nove povezljive storitve, ki so zasnovane v duhu japonskega gostoljubja omotenaši. Pametne funkcije omogočajo lociranje avtomobila, iskanje prostega parkirnega mesta in polnilnih postaj, zaklepanje in odklepanje avtomobila, hlajenje in ogrevanje potniške kabine. Na voljo pa so tudi nasveti, s katerimi lahko izboljšate svoj slog vožnje.

OSTANITE NA TEKOČEM

Novi Lexus NX je bolj povezan kot kdajkoli prej. Med drugim je sploh prvi model znamke Lexus, ki ponuja navigacijo v oblaku. Novi multimedijski sistem je hitrejši in bolj prijazen uporabniku, hkrati pa omogoča brezžične posodobitve Over The Air (OTA). Tako boste lahko v vsakem trenutku uživali v prednostih najnovejše različice. 

ZVOČNI UKAZI

Prostoročno upravljanje še nikoli ni bilo tako enostavno. Novi Lexus NX ponuja možnost zvočnih ukazov s pomočjo klica ‘Hey Lexus’. Umetna inteligenca omogoča osredotočenost na dogajanje na cesti brez pritiska na kakršenkoli gumb. Novi sistem razume naravni način govora, določene ukaze pa razume tudi iz konteksta. Na voljo je več kot 100 načinov, na katere se lahko povežete z avtomobilom prek telefona, navigacije ali zvočnih ukazov.

ENOSTAVNOST NA DALJAVO

Aplikacija Lexus Link omogoča tudi odklepanje in zaklepanje avtomobila z uporabo pametnega telefona. Na daljavo je možno tudi ohladiti ali ogreti potniško kabino. Te funkcije so del standardne opreme pri vseh modelih.

POLNA BATERIJA

Brezžično polnjenje pametnega telefona je za 50 odstotkov hitrejše. Po novem pa je na voljo tudi brezžična povezava Apple CarPlay. Povezava Android Auto pa je na voljo prek kabla.

URNIK POLNJENJA

Lastniki priključnega hibrida NX 450h+ lahko uporabljajo aplikacijo Lexus Link tudi za spremljanje procesa polnjenja baterije, lahko nastavijo začetek polnjenja in druge nastavitve. S pomočjo te funkcije lahko avtomobil vedno polnijo v času cenejšega toka.