1. Owners
 2. Maintenance
 3. Winter care
IZBERITE
LASTNIŠTVO

ZIMSKI VODNIK LEXUS

ZIMSKI PREGLED LEXUS

Zimski pregled vozila Lexus omogoča varno vožnjo v zimskih razmerah. Ne glede na to, kam vas v zimskem času vodi pot, bo vaše vozilo pripravljeno na nizke temperature in nepredvidljive razmere.   

ZIMSKE PUSTOLOVŠČINE

 
Tudi za zimske mesece ponujamo številne uporabne dodatke, ki so zasnovani posebej za veše vozilo znamke Lexus. Z njihovo pomočjo boste lahko prevažali športno opremo in druge potrebščine. Na ta način bodo snežena doživetja še bolj čarobna. 

ZIMSKI POTOVALNI PAKET

Se odpravljate na smučanje, ali boste otroke odpeljali na sankanje? S pomočjo zimskega paketa Lexus bo tovrstna izkušnja potekala povsem enostavno.

 • Strešni nosilci so enostavni za namestitev, pri tem pa vam lahko pomagajo tudi naši servisni mojstri.
 • Na voljo so tudi strešni kovčki, ki ponujajo dovolj prostornine, poleg tega pa vaši športni pripomočki ne bodo izpostavljeni soli in drugi zimski cestni umazaniji.
 • Vsi izdelki imajo tudi 3-letno garancijo. 

ZIMSKE PNEVMATIKE

V hladnih zimskih razmerah potrebujete pnevmatike, na katere se lahko zanesete. Kompleti zimskih pnevmatik in platišč bodo kos najbolj neugodnim zimskim pogojem. Zimske pnevmatike so izdelane iz posebne zmesi, ki tudi pri nizkih temperaturah ohranjajo svojo mehkobo in s tem nudijo dober oprijem. 

ZIMSKI PREGLED LEXUS

Dobro je imeti opremo, na katero se lahko zanesete. Zimski pregled Lexus je zagotovilo, da bo avtomobil pred vsakim potovanjem v najboljši možni kondiciji. Strokovno usposobljeni tehniki bodo poskrbeli za vsak vidik vozila, kar bo zagotovilo za popolno brezskrbnost na zimskih potovanjih.

Zimski pregled Lexus vključuje:

 • Pnevmatike
 • Motorno olje
 • Brisalce
 • Tekočino za pranje vetrobranskega stekla
 • Zavore
 • Žarnice

ZIMSKI VODNIK:

PREDEN SE POZIMI ODPRAVITE NA POT

 • KAKO PREVERITE, DA SO PNEVMATIKE VARNE?

  Pred vsakim zimskim potovanjem je priporočljivo preveriti tlak v pnevmatikah. Le te morajo biti v intaktnem stanju, predvsem pa ne smejo imeti nobenih poškodb. Njihov profil mora ustrezati minimalnim zakonsko predpisanim standardom.  


  KAKO SE PRIPRAVITI NA ZIMSKO POTOVANJE?

  Če pozimi zaradi slabih vremenskih razmer obtičite na cesti, je v avtomobilu priporočljivo imeti nekaj toplih oblačil in obutve, hrane in pijače. Poleg tega je vedno treba preveriti vremensko napoved na vaši načrtovani poti. Poskrbite tudi, da so luči očiščene in da pravilno delujejo. Vsa stekla in ogledala morajo biti očiščena, na avtomobilu pa ne sme biti snega in ledu. Če je avtomobil z notranje strani zarošen, ventilacijo vklopite na največjo stopnjo in na ta način odstranite vlago, ki se je nabrala na steklih. 

 • KAKO PREVERITE NIVO MOTORNEGA OLJA?

  Redno preverjanje motornega olja je kllučnega pomena za nemoteno delovanje in življenjsko dobo vašega avtomobila. Avtomobil parkirajte na ravni površini, počakajte nekaj časa, da se olje ohladi in šele potem preverite nivo olja. Če ugotovite, da je potrebno doliti nekaj olja, uporabite originalno motorno olje Lexus. 


  KAKO SPAKIRATI PRTLJAGO?

  Če prevažate težje kose prtljage, jih zložite v prtljažni prostor ali na tla za sedeže. Če potrebujete več prostora, lahko uporabite tudi strešni kovček. Če potrebujete prikolico, na servisu namestite originalno vlečno kljuko. Če z vami potujejo vaši hišni ljubljenčki, poskrbite za njihov varen prevoz. Na voljo so posebni transportni pripomočki za pse. 

DRUGI UPORABNI NASVETI ZA VARNO POTOVANJE

 • Poskrbite, da je rezervoar s tekočino za pranje vetrobranskega stekla poln. Po potrebi namestite nove brisalce. Če vas na poti preseneti megla, zmanjšajte hitrost, vklopite meglenke in povečajte varnostno razdaljo.

  Zbranost je na daljših potovanjih nujna. Na vsaki dve uri si privoščite 15-minutni postanek, na katerem naredite nekaj razteznih vaj. Privoščite si prigrizek, predvsem pa spijte čim več vode za boljšo hidracijo. Med vožnjo si polepšajte razpoloženje z vašo najljubšo glasbo.

 • Na poledeneli cesti se zavorna pot podaljša za desetkrat. Zato zmanjšajte hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Izrazito slabši je tudi stranski oprijem, zato je potrebna še toliko večja pazljivost. Številni modeli znamke Lexus so opremljeni s posebni gumbom "Snow", ki se nahaja ob prestavni ročici. S pritiskom na ta gumb se aktivirajo sofisticirani sistemi, ki povečajo oprijem koles in nadzorujejo navor.

  Sodobni multimedijski sistemi ponujajo številne možnosti. Otroci na zadnjih sedežih lahko uživajo v video in avdio vsebinah, pri tem lahko uporabljajo lahko svoje slušalke. Poleg tega jim lahko na navigaciji pokažete pot, da vas ne bodo vseskozi spraševali: "Ali smo že prispeli?"