1. New Cars
  2. UX
  3. UX World Premiere
IZBERITE
SVETOVNA PREMIERA

NOVI UX

Lexus s ponosom predstavlja osveženega karoserijskega križanca UX, ki je na voljo kot samopolnilni hibrid UX 250h in kot različica z bencinskim motorjem UX 200. Novi modeli so še bolj slogovno dovršeni, ponujajo izboljšano multimedijsko povezljivost. Športnim sladokuscem pa je prvič na voljo novi paket opreme F SPORT Design.

NOVI UX

NEPOSREDNA IN POMIRJUJOČA ZMOGLJIVOST

Za izboljšanje filozofije Lexus Driving Signature so bili za urbanega športnega terenca UX na novo postavljeni temelji, ki omogočajo še višjo raven udobja in še bolj navdušujočo vozniško dinamiko. Na novo je bilo dodanih kar nekaj spojnih točk, s čimer so inženiriji še dodatno povečali karoserijsko togost avtomobila. UX 250h je opcijsko na voljo tudi s štirikolesnim pogonim E-Four, ki soustvarja še bolj samozavestno vozniško izkušnjo.
NOVI UX

IZBIRA BARV

Nova barva Sonic Platinum ustvarja dodaten sijaj in poudarja linije avtomobila. Po novem bo UX na voljo tudi v dvobarvni različici. V paleti je šest barv, ki jih je pri paketih opreme F SPORT in F SPORT Design možno kombinirati s kontrastno črno streho.

Pri vseh paketih opreme z izjemo F SPORT je na voljo tudi nova barva notranjosti Hazel. Perforirano usnjeno oblazinjenje ponuja svež videz z učinkom gubanja Kagome, ki ga navdihuje tradicionalno japonsko pletenje košar. Oblazinjenje iz sintetičnega usnja pa je zasnovano z novim vzorcem šivov Sashiko.

NOVI UX

HIBRIDNA MOČ ČETRTE GENERACIJE

Četrta generacija samopolnilne hibridne tehnologije znamke Lexus ustvarja izjemno učinkovitost in prefinjeno zmogljivost. 2,0-litrski motor zmore 184 konjskih moči (135 kW). Bencinsko različico UX 200 pa poganja skoraj enaka različica štirivaljnega 2,0-litrskega bencinskega motorja. Pogonski agregat odlikuje tudi izjemna 40-odstotna toplotna učinkovitost, zaradi katere se novi UX ponaša z nizko porabo goriva in nizkimi emisijami CO2.
NOVI UX

NAPREDNI ZVOČNI UKAZI

Posodobljeni multimedijski sistem ponuja tudi možnost zvočnih ukazov. Zvočni pomočnik se učinkovito odziva na klic »Hey Lexus«. Z zvočnimi ukazi je možno upravljati telefoniranje, avdiosistem, klimatsko napravo ter iskanje po internetu. Standardno sta na voljo tudi brezžična povezava Apple CarPlay in žična povezava Android Auto. Lastniki bodo deležni tudi japonskega gostoljubja omotenaši. S pomočjo aplikacije Lexus Link bodo lahko na daljavo odklepali in zaklepali vrata avtomobila ter upravljali klimatsko napravo.

NOVI LEXUS UX

ODKRIJTE SLOG IN RAZKOŠJE

NOVI UX

IZJEMEN UPORABNIŠKI VMESNIK

Osveženi UX je opremljen z novim multimedijskim sistemom MM21, ki je še bolj odziven in bolj intuitiven, predvsem pa s svojo funkcionalnostjo v središče postavlja uporabnika. Zaslon, ki je občutljiv za dotik, je na voljo v dveh različnih velikostih – in sicer 31,24 centimetrov (12,3 palcev) in 20,32 centimetrov (8 palcev).  Na sredinski konzoli so nameščeni gumbi ogrevanih sprednjih sedežev, poleg tega pa tudi osvetljeno polje pred nadzorno ploščo klimatske naprave s prostorom za shranjevanje velikega pametnega telefona.

Izboljšana je tudi splošna uporabnost, ki ponuja optimizirano postavitev stikal. Znatno povečana moč procesne enote zagotavlja hitrejšo odzivnost. Standardno je na voljo tudi navigacija v oblaku, ki omogoča dostop do cestnih in prometnih informacij v realnem času, kar omogoča lažje načrtovanje potovanja.

NOVI UX

NAPREDEN VARNOSTNI SISTEM

Osveženi UX ponuja tudi najnovejši varnostni paket Lexus Safety System +2.5. Po njegovi zaslugi je UX varnejši kot kdajkoli prej. Sistem voznika opozarja na nevarnost in po potrebi sproži različne ukrepe za preprečitev trčenja. Dinamični radarski tempomat uporablja funkcijo zmanjšanja hitrosti v ovinku, ki samodejno prilagodi hitrost vozila glede na radij ovinka na cesti.
NOVI UX

NOVI PAKET OPREME F SPORT DESIGN

Vretenasti zračnik motorja je postal prepoznavni zaščitni znak vseh modelov znamke Lexus. Prenovljeni UX ponuja masko z mrežastim vzorcem in motivom v obliki črke L, ki je zaključena v črni barvi, kar še dodatno poudarja samozavestno držo avtomobila. Enak vzorec je prikazan na okvirjih meglenk, ki so nameščene v sprednjem odbijaču. Med ostalimi oblikovnimi detajli je treba omeniti še oblazinjenje sedežev iz sintetičnega usnja, ogrevana sprednja sedeža, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, kamero za vzvratno vožnjo, samodejne brisalce, kromirane strešne letve in črne letve kolesnih obokov.
NOVI UX

UX F SPORT

Novi UX F SPORT ponuja standardno prilagodljivo variabilno vzmetenje, ki omogoča ostrejše upravljanje, boljšo odzivnost šasije ter bolj gladko vožnjo na vseh cestnih površinah. Nadzorni sistem AVS silo blaženja nenehno prilagaja voznim razmeram. Izboljšano je tudi krmiljenje, ki zagotavlja natančno upravljanje vozila.