1. New Cars
  2. RX World Premiere
EVOLUCIJA IKONE

POVSEM NOVI LEXUS RX

Lexus je predstavil peto generacijo športnega terenca RX. Gre za povsem prenovljen avtomobil, ki odpira novo poglavje v zgodbi ikoničnega športnega terenca.

POVSEM NOVI LEXUS RX

PREFINJEN VOZNIŠKI PODPIS

Inženirji so na številnih področjih optimizirali osnovne značilnosti športnoterenske zasnove. Avtomobil se ponaša z nižjim težiščem, boljšo stopnjo vztrajnosti, nižjo težo in večjo torzijsko togostjo, ki omogočajo bolj naravni dialog med voznikom in avtomobilom. Novi RX je zgrajen na platformi GA-K. Zadnji del je bil popolnoma preoblikovan. Prav povečana togost je inženirjem omogočila natančnejše nastavitve vzmetenja, ki ne izboljšujejo le zmogljivosti, ampak tudi udobje.
POVSEM NOVI LEXUS RX

NOVO POGLAVJE OBLIKOVANJA

Oblikovna zasnova novega športnega terenca RX izžareva dinamiko in samozavest. Na sprednjem delu je vretenasti zračnik še bolj integriran, luči pa so nekoliko ožje. Bolj drzen je tudi profil avtomobila z nekoliko daljšim pokrovom motorja. Medosna razdalja je daljša za 60 mm, strešna linija pa je za 10 mm nižja.  Dodatno dinamiko ustvarjajo tudi velika 21-palčna platišča. Širša koloteka pa zagotavljata bolj mogočno podobo.
POVSEM NOVI LEXUS RX

ŠE VIŠJA STOPNJA RAZKOŠJA

Oblikovalci so poskušali ustvariti minimalističen in hkrati intuitivno premišljen notranji prostor z uporabo najbolj kakovostnih materialov. Sprednja sedeža sta bila preoblikovana in nudita vrhunsko dostopnost, odlično podporo in učinkovito ogrevanje ter zračenje. Na voljo je tudi oblazinjenje iz veganskega usnja.
POVSEM NOVI LEXUS RX

KOKPIT, ZASNOVAN OKOLI VOZNIKA

Kokpit Tazuna je v vseh pogledih osredotočen na voznika, zagotavlja neposreden in intuitiven nadzor vozila. Dodatno izboljšuje izkušnjo vožnje in varnost, saj so vsi upravljalni elementi in viri informacij strateško nameščeni tako, do voznik za njihvo upravljanje skorajda ne potrebjue premikanja glave in oči ter na ta način ohranja svojo osredotočenost na cesti.

 

ELEKTRIFICIRAN OD ZUNAJ IN ZNOTRAJ

Novi RX je v Evropi na voljo v treh elektrificiranih različicah. Poleg tega je v Vzhodni Evropi* na voljo različica z bencinskim motorjem s turbopolnilnikom.

POVSEM NOVI LEXUS RX

RX 450h+: PRVI PRIKLJUČNO-HIBRIDNI ELEKTRIČNI RX

RX 450h+ poganja štirivaljni 2,5-litrski hibridni motor. Avtomobil je opremljen z 18,1 kWh litij-ionsko baterijo, ki omogoča več kot 65 kilometrov brezemisijskega električnega dosega. 
POVSEM NOVI LEXUS RX

RX 500h: ZMOGLJIVA RAZLIČICA, KI SPREMINJA HIBRIDNA PRAVILA IGRE

Novi zmogljivi hibrid RX 500h spreminja pravila igre. Je prvi hibrid s turbopolnilnikom znamke Lexus. Popolnoma nova hibridna arhitektura, ki jo sestavljata 2,4-litrski turbo motor in 6-stopenjski samodejni menjalnik, zagotavlja 371 konjskih moči in 645 Nm navora, ki sta zagotovilo za vznemirljivo pospeševanje in vrhunsko dinamično vodljivost, ki jo omogoča sistem DIRECT4.

Sprednji elektromotor je nameščen med motorjem z notranjim zgorevanjem in menjalnikom, s sklopko na obeh straneh, kar omogoča veliko prilagodljivost pri prenosu moči. Zadnji del je opremljen z elektronsko gnano pogonsko osjo. Gre za kompakten modularni paket, ki ga sestavljajo elektromotor z močjo 80 KW, zobnik in krmilna enota, in se nahaja med zadnjima kolesoma. 

POVSEM NOVI LEXUS RX

RX 350h: UČINKOVITI SAMOPOLNILNI HIBRID

Novi RX 350h ponuja tudi uglajenost in učinkovitost hibridnega samopolnilnega sistema 4. generacije. 2,5-litrski bencinski motor zagotavlja 245 konjskih moči in zmore pospešek od 0 do 100 km/h v 8 sekundah.
POVSEM NOVI LEXUS RX

RX 350: ŠE BOLJ ZMOGLJIVI 2,4-LITRSKI BENCINSKI MOTOR S TURBOPOLNILNIKOM

Novi RX 350, ki je na voljo izključno v vzhodni Evropi, poganja 2,4-litrski agregat s turbopolnilnikom, ki razvije 279 konjskih moči (ali 249 konjskih moči na nekaterih trgih) in 430 Nm navora, kar je precej več kot pri predhodni različici. 
POVSEM NOVI LEXUS RX

NAJBOLJ NAPREDNA VARNOSTNA TEHNOLOGIJA

Novi RX je opremljen s tretjo generacijo varnostnega paketa Lexus Safety System+, ki ga med drugim sestavljajo izboljšan sistem za zaznavanje in preprečevanje trka. Novi proaktivni vozniški asistent ponuja zaznavanje ovir, asistenco pri krmiljenju in pri vožnji na klancu. Poleg tega je opcijsko na voljo tudi razširjeni varnostni paket, ki vključuje asistenco pri vožnji skozi križišče, sistem za ohranjanje voznega pasu in asistenco krmiljenja v sili.
POVSEM NOVI LEXUS RX

INOVATIVNA MULTIMEDIJSKA POVEZLJIVOST

RX je serijsko opremljen s 35,56-centimetrskim 14-palčnim zaslonom, ki je občutljiv za dotik in velja za enega največjih v svojem razredu. Poleg standardno vgrajenega navigacijskega sistema novi RX ponuja tudi storitve v oblaku*. Avtomobilski podatkovni komunikacijski modul zagotavlja stalno povezljivost in prometne informacije v živo.

Novi multimedijski sistem vključuje delovanje z uporabo pametnega glasovnega pomočnika Hey Lexus, ki se odziva na vprašanja in ukaze v bolj naravnem jeziku. Del standardne opreme sta tudi brezžična povezava Apple CarPlay in žična povezava Android Auto. Na voljo je tudi polje za brezžično polnjenje mobilnih naprav, ki je 50 odstotkov hitrejše od različice v predhodnem modelu.

* Na trgih, na katerih je storitev na voljo.

POVSEM NOVI LEXUS RX

POVEZANE STORITVE

Aplikacija Lexus Link Pro ponuja ustaljene funkcije za upravljanje vozila na daljavo. Na voljo so analitika vožnje, hibridni trening, spremljanje ravni goriva in funkcija Poišči moj avto. Za različico RX 450h+ so na voljo tudi nove funkcije, kot sta preverjanje stanja baterije in načrtovanje polnjenja. Aplikacija omogoča tudi daljinsko zaklepanje in odklepanje vozila, odpiranje prtljažnih vrat, upravljanje klimatske naprave ali celo utripanje varnostnih luči avtomobila, ki pomaga pri identifikaciji avtomobila na parkirišču.
POVSEM NOVI LEXUS RX

PROSTOR ZA UŽIVANJE

Novi RX ponuja pet udobnih sedežev in dovolj prostora za prtljago. Zaradi povečane razdalje med sprednjo in zadnjo vrsto sedežev (1010 mm, +10 mm v primerjavi s prejšnjim modelom) ter na novo oblikovanih sedežev je notranjost še bolj prostorna, več je tudi prostora za noge potnikov v zadnji vrsti. Z znižanjem nakladalne višine za 30 mm je uporaba preprostejša. Zaradi inteligentne zasnove prtljažnih vrat je prtljažni prostor zdaj 50 mm daljši. 
POVSEM NOVI LEXUS RX

GOSTOLJUBNA DOBRODOŠLICA

Funkcija Lexus Mood Selector je izraz japonske gostoljubnosti omotenaši, ki potnikom omogoča nastavitev ambientalne osvetlitve v kar 64 barvah, izmed katerih jih je 14 zasnovanih po meri.
POVSEM NOVI LEXUS RX

F SPORT

Bolj športni navdih bo zagotavljala različica RX F SPORT, ki bo v Vzhodni Evropi na voljo pri modelih RX 500h Performance Hybrid in RX 350. F SPORT ponuja bolj športno sprednjo masko, pragove ter aerodinamične elemente na sprednjih in zadnjih odbijačih. Oblika sprednjih sedežev F SPORT, ki so na voljo v črni in višnjevi barvi, zagotavlja boljši oprijem. Aluminijasti okraski pa športni značaj zagotavljajo v notranjost vozila. Poleg tega se različica F SPORT ponaša z nekaterimi dinamičnimi izboljšavami, vključno z bolj športno nastavitvijo vzmetenja in večjimi zavorami.