1. New Cars

RCF

OBLIKOVAN ZA DIRKALNO STEZO

Od

124000.0

Od
€ 124.000
(Z DDV)

Podatki so namenjeni le za primerjalne namene. Primerjava podatkov o porabi goriva in emisijah CO2 je možna le za avtomobile z enakimi tehničnimi postopki. Ti podatki ne odražajo porabe v dejanskih voznih pogojih. Vsa vozila imajo certifikat WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure ). Podatki o emisijah CO2 se lahko razlikujejo od tiskane različice, ki je bila natisnjena 1. aprila 2020.

1/ IZBERITE MOTOR
1/ IZBERITE MOTOR

1 Različic

1 Različic

  • RC F

    5.0 bencinski V8 (341 kW / 464 KM) Bencinski motor

    8 stopenjski samodejni menjalnik | Pogon na zadnji kolesi

    Izberite Izberite
2/ IZBERITE PAKET OPREME
2/ IZBERITE PAKET OPREME

3 Različic

3 Različic

SPOZNAJTE MODEL RC F

Novi videz, ki je še bolj izostren in navdušujoč, črpa navdih iz dirkalnikov Lexus RC F GT3. Avtomobil, razvit v našem tehničnem centru v bližini dirkališča Fuji Speedway, ima zelo togo šasijo in vzmetenje po meri dirkalnikov.

Ponovno definirana oblika

Lexus RC F je zasnovan za dirkalni slog. S svojimi aerodinamičnimi zmogljivostmi na vseh vrstah podlag in v vseh vremenskih razmerah ponuja vznemirjenje in užitek v vožnji.

Luči LED z vgrajenimi dnevnimi lučmi, zadnji difuzor, prenovljena oblika maske z večjo mrežo in vgrajene zadnje luči poskrbijo za izklesan videz. Cevi za hlajenje zavor na odbijaču in stranski hladilnik poudarijo dirkalni slog modela RC F.

 

ODKRIJTE VEČ O LEXUSOVEM OBLIKOVANJU

Kakovost izdelave takumi

Za doseganje bolj izpopolnjene notranje uglajenosti delovanja kupeja RC F V8 so bili razviti roboti z dvema rokama, ki posnemajo strokovne spretnosti rokodelskih mojstrov takumijev. Na območjih, ki jih roboti ne morejo doseči, je uporabljena abrazivna pasta z zelo drobnimi aluminijastimi delci. 

ODKRIJTE VEČ O LEXUSOVI KAKOVOSTI IZDELAVE

Večja zmogljivost

Lexus RC F, ki ga odlikuje navdušujoča zmogljivost, je opremljen z zmogljivim motorjem V8. Po preizkušnji na naporni 24-urni dirki na Nürburgringu in dirki Pikes Peak Hill Climb v Koloradu ta petlitrski sesalni motor postavlja nove standarde za surovo moč.

Nižja teža vozila ohranja enako mero elegance in zanesljivosti. Model RC F je serijsko opremljen z elektronskim nadzorom speljevanja, kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,5 sekunde. Pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S zmanjšujejo podkrmiljenje, izboljšujejo bočni oprijem in povečujejo vzdržljivost v ekstremnih razmerah. Z uvedbo aluminijastih konzol, votlih gredi, manjšega polnilnega zbiralnika in manjšega kompresorja klimatske naprave se je zmanjšala teža vozila. 

ODKRIJTE VEČ O MODELIH LEXUS F

Domiselna tehnologija

Pri znamki Lexus združujemo tehnologijo z inovacijami in s tem ustvarjamo nove vrste uporabe. Merilni instrumenti vozila RC F so plod razvoja izjemne osrednje številčnice superavtomobila LFA. Prikazane informacije vključujejo velik merilnik vrtljajev, digitalni in analogni prikaz hitrosti in prikazovalnik diferenciala z usmerjanjem navora. Vozniku so na voljo tudi merilnik sil, merilniki temperature olja in vode, informacije o porabi goriva in celo štoparica.

ODKRIJTE VEČ O TEHNOLOGIJI LEXUS

Varnost

Lahko ste pomirjeni, saj se vozite v enem od najvarnejših vozil doslej. Vsi novi modeli RC F so lahko opremljeni z varnostnim sistemom Lexus Safety System +. Ta sistem vključuje tehnologije, ki pomagajo preprečevati tri najpogostejše tipe nezgod: nalet od zadaj, zapuščanje voznega pasu in trčenja s pešci.

Pri menjavi voznega pasu model RC F prek sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu spremlja zadaj vozeča vozila oziroma upočasnjuje s prilagodljivim radarskim tempomatom, če spredaj vozeče vozilo zavira. RC F vključuje tudi sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Sistem samodejnega uravnavanje dolžine svetlobnega snopa ponoči zaznava druga vozila, medtem ko sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu pomaga pri zavijanju ali vožnji na avtocesti. Sistem za preprečevanje trka zaznava tudi pešce in kolesarje zagotavlja ustrezna opozorila in po potrebi sproži samodejno zaviranje.  

VARNOST LEXUS

Track Edition

Aerodinamika izvedbe Track Edition omogoča boljši oprijem in natančnejše krmiljenje. Z lažjimi platišči ter karbonsko-keramičnimi zavornimi diski se izvedba Track Edition ponaša z zmanjšanjem nevzmetene mase za 25 kg samo na sprednjem delu avtomobila.

Notranjost v rdečem usnju je del serijske opreme, ki vključuje tudi sedežne poudarke iz alcantare in rdečo oblogo iz karbona. Avtomobil je na voljo v dveh barvah zunanjosti: Ultra White in ekskluzivni Nebula Matte Grey. 

GALERIJA RC F

Vsaka slika ima svojo zgodbo. Tukaj se začenja vaše odkrivanje osupljivega oblikovanja, kakovosti izdelave in brezhibnega videza znamke Lexus.