1. New Cars

RCF

OBLIKOVAN ZA DIRKALNO STEZO

Od

124000.0

carHeroModel
Od
€ 124.000
(Z DDV)

Podatki so namenjeni le za primerjalne namene. Primerjava podatkov o porabi goriva in emisijah CO2 je možna le za avtomobile z enakimi tehničnimi postopki. Ti podatki ne odražajo porabe v dejanskih voznih pogojih. Vsa vozila imajo certifikat WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure ). Podatki o emisijah CO2 se lahko razlikujejo od tiskane različice, ki je bila natisnjena 1. aprila 2020.

1/ IZBERITE MOTOR
1/ IZBERITE MOTOR

1 Različic

1 Različic

  • RC F

    5.0 bencinski V8 (341 kW / 464 KM) Bencinski motor

    8 stopenjski samodejni menjalnik | Pogon na zadnji kolesi

    Več podrobnosti Skrijte

2/ IZBERITE PAKET OPREME
2/ IZBERITE PAKET OPREME

3 Različic

3 Različic

SPOZNAJTE MODEL RC F

Novi videz, ki je še bolj izostren in navdušujoč, črpa navdih iz dirkalnikov Lexus RC F GT3. Avtomobil, razvit v našem tehničnem centru v bližini dirkališča Fuji Speedway, ima zelo togo šasijo in vzmetenje po meri dirkalnikov.

Ponovno definirana oblika

Vsak del modela RC F je zasnovan za dirkalni slog in aerodinamično zmogljivost na vseh vrstah cestišča oziroma v vseh vremenskih razmerah.

Sklop luči LED z vgrajenimi dnevnimi lučmi, zadnji difuzor, prenovljena oblika maske z večjo mrežo in vgrajene zadnje luči poskrbijo za izklesan videz. Trojni kanardi na sprednjem spojlerju okoli odbijača ustvarijo vrtinčni zračni tok in ga usmerjajo iz sprednjih kolesnih ohišij za občutek agilnega krmiljenja. Cevi za hlajenje zavor na odbijaču in stranski hladilnik poudarijo dirkalni slog modela RC F.

ODKRIJTE VEČ O LEXUSOVEM OBLIKOVANJU

Kakovost izdelave Takumi

Za doseganje bolj izpopolnjene notranje uglajenosti delovanja RC F V8 so bili razviti roboti z dvema rokama, ki posnemajo strokovne spretnosti rokodelskih mojstrov Takumi. Na območjih, ki jih roboti ne morejo doseči, je uporabljena abrazivna pasta z zelo drobnimi aluminijastimi delci.

 

ODKRIJTE VEČ O LEXUSOVI KAKOVOSTI IZDELAVE

Večja zmogljivost

RC F, ki ga odlikuje navdušujoča zmogljivost, je opremljen z najmočnejšim motorjem V8, ki ga je doslej izdelal Lexus. Po preizkušnji na naporni 24-urni dirki na Nürburgringu in dirki Pikes Peak Hill Climb v Koloradu ta petlitrski sesalni motor postavlja nove standarde za surovo moč.

Teža je bila zmanjšana, pri tem pa se je ohranila enaka mera elegance in zanesljivosti, ki ju nudi kupe. Model RC F je serijsko opremljen z elektronskim nadzorom speljevanja, kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,5 sekunde. Posebno zasnovane pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S zmanjšajo podkrmiljenje, izboljšajo celotni bočni oprijem in povečajo vzdržljivost v ekstremnih razmerah. Z uvedbo aluminijastih konzol, votlih gredi, manjšega polnilnega zbiralnika in manjšega kompresorja klimatske naprave se je zmanjšala teža vozila.

ODKRIJTE VEČ O MODELIH LEXUS F

Domiselna tehnologija

Pri Lexusu združujemo tehnologijo z inovacijami in s tem ustvarjamo nove vrste uporabe. Merilni instrumenti vozila RC F so plod nadaljnjega razvoja izjemne osrednje številčnice superavtomobila LFA. Prikazane informacije vključujejo velik merilnik vrtljajev, digitalni in analogni prikaz hitrosti in prikazovalnik diferenciala z usmerjanjem navora. Vozniku so na voljo tudi merilnik sil, merilniki temperature olja in vode, informacije o porabi goriva in celo štoparica.

 

ODKRIJTE VEČ O TEHNOLOGIJI LEXUS

Varnost

Lahko ste pomirjeni, saj se vozite v enem od najvarnejših vozil doslej. Vsi novi modeli RC F so lahko opremljeni s sistemom Lexus Safety System + s tehnologijami, ki pomagajo preprečevati tri najpogostejše tipe nezgod: nalet od zadaj, zapuščanje voznega pasu in trčenja s pešci.

Pri menjavi voznega pasu model RC F prek sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu spremlja zadaj vozeča vozila oziroma upočasnjuje s prilagodljivim radarskim tempomatom, če spredaj vozeče vozilo zavira. RC F vključuje tudi asistent za prepoznavanje prometnih znakov, ki zbira podatke s prometnih znakov. Sistem samodejnega uravnavanje dolžine svetlobnega snopa ponoči zaznava spredaj vozeča vozila, medtem ko sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu pomaga pri zavijanju ali vožnji na avtocesti. Sistem za predhodno zaznavanje trka uporablja radar za milimetrski izračun valovne dolžine v kombinaciji s kamero, ki lahko zaznava celo pešce, in vas opozori, da ustrezno posredujete.

VARNOST LEXUS

Track Edition

Aerodinamika izvedbe Track Edition omogoča boljši oprijem in natančnejše krmiljenje. Z lažjimi platišči ter karbonsko-keramičnimi zavornimi koluti in sedli se izvedba Track Edition ponaša z zmanjšanjem nevzmetene mase za 25 kg samo na sprednjem delu avtomobila.

Notranjost v rdečem usnju je del serijske opreme, ki vključuje tudi sedežne poudarke iz materiala Alcantara in rdečo oblogo iz karbona. Avtomobil je na voljo v dveh barvah zunanjosti: Ultra White in ekskluzivni Nebula Matte Grey.


GALERIJA RC F

Vsaka slika ima svojo zgodbo. Tukaj se začenja vaše odkrivanje Lexusovega osupljivega oblikovanja in izjemne kakovosti izdelave.