1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Performance & Powertrain
IZBERITE

DINAMIČNA ZMOGLJIVOST: NOVA LEXUSOVA PLATFORMA

LBX je prvi model znamke Lexus, ki je zasnovan na platformi GA-B, ki je namenjena malim avtomobilom.  Platforma je bila temeljito prilagojena zahtevam znamke Lexus. Avtomobilu zagotavlja nizko težišče, široke koloteke, kratke previse in zelo togo karoserijo. Poleg tega soustvarja edinstven vozniški značaj avtomobila in ponuja filozofijo Lexus Driving Signature. Na ta način ustvarja naraven dialog med voznikom in avtomobilom, ki v  vsakem trenutku zagotavlja zaupanje, nadzor in udobje.

»Vozniku smo želeli omogočiti občutek popolne povezanosti z avtomobilom, ki se kaže v okretni vožnji. Nenazadnje je to ena izmed ključnih prednosti majhnega in lažjega avtomobila. Hkrati smo se bolj kot kdajkoli prej osredotočili na izpopolnjevanje temeljnih lastnosti brez zanašanja na elektronsko krmiljenje,"  razlaga glavni inženir Endoh:

Elektronsko krmiljen zavorni sistem vključuje nadzor položaja vozila pri zaviranju. To samodejno uravnoteži sprednjo in zadnjo zavorno silo in hkrati zmanjša nagibanje ter ohrani linearno zmogljivost. Pomaga tudi pri zmanjševanju nagibanja vozila v ovinkih, pri čemer ohranja udobje in stabilnost ter zmanjšuje tresljaje.

NOVA GENERACIJA HIBRIDNEGA POGONA ZNAMKE LEXUS

LBX poganja nova generacija samopolnilnega hibridnega električnega sistema s kompaktnim in lahkim 1,5-litrskim trivaljnim motorjem. Glavne komponente hibridnega sistema so bile izdatno prenovljene. To velja tudi za menjalnik in krmilno enoto, ki omogočata boljšo učinkovitost, zmanjšujeta izgube, znižujeta težo in prispevata k bolj kompaktni obliki. Na voljo je tudi nova bipolarna nikelj-metal-hidridna baterija (NiMH) z nizkim uporom in visoko zmogljivostjo, ki omogoča dodatno podporo elektromotorja pri pospeševanju in povečuje brezemisijski električni doseg.

Pogonski sklop je nastavljen za uživaško vožnjo. Ne glede na to, ali vozite po mestu ali po podeželskih cestah, boste deležni odlične vodljivosti in izjemnega linearnega pospeševanja, ki je usklajeno s stopalko za plin. Vozniško izkušnjo izboljšuje tudi Hybrid System Control, ki se natančno ujema z zvokom motorja in pospeškom. Zahvaljujoč nadgradnjam hibridnega sistema je mogoče uživati v povsem električni vožnji pri višjih hitrostih in na daljših razdaljah.

Športni terenec LBX ponuja tudi možnost štirikolesnega pogona E-Four, ki uvaja dodaten elektromotor na zadnji osi. Pri speljevanju, zavijanju in vožnji po površinah z nizkim oprijemom sistem samodejno usmerja pogonsko silo na zadnja kolesa, kar pomaga ohranjati stabilnost vozila in vzbuja voznikovo zaupanje.

LBX ponuja tudi izjemno tiho vožnjo in mirno vzdušje v potniški kabini,  ki sta značilni za vse avtomobile znamke Lexus. Številni ukrepi zmanjšujejo tresljaje in neprijetne zvoke v potniški kabini. Posebna pozornost je bila posvečena vratom, ki so opremljena z dušilnimi ploščami za zatiranje hrupa.