1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety
IZBERITE

BREZHIBNI MULTIMEDIJSKI IN INFORMACIJSKI  SISTEM

LBX je opremljen z najnovejšim sistemom Lexus Link Connect, ki ga je možno upravljati prek 25-centimetrskega (9,8-palčnega) zaslona, ki je občutljiv za dotik.

Sistem zagotavlja navigacijo v oblaku, ki poenostavlja načrtovanje potovanja, saj ponuja prometne informacije v realnem času. Voznik in sovoznik pa lahko določene funkcije upravljata  tudi z zvočnim ukazom »Hey Lexus«.

Na voljo sta tudi povezavi Apple CarPlay (brezžična in žična) in Android Auto (žična). Opcijsko pa si je možno izbrati tudi digitalni ključ, ki je združljiv s pametnimi telefoni Apple in Android ter lastnikom omogoča odklepanje in zagon avtomobila prek pametnega telefona, ki ga ni treba niti vzeti iz žepa. Digitalni ključ pa lahko delijo tudi z drugimi uporabniki.

Podobno kot ostali avtomobili znamke Lexus tudi LBX ponuja možnost brezžične posodobitve programske opreme multimedijskih in varnostnih sistemov. Uporabniki lahko prenesejo najnovejšo verzijo programske opreme, ne da bi morali obiskati servisno delavnico znamke Lexus.

Za vrhunsko avdio doživetje skrbi avdiosistem priznane znamke Mark Levinson, ki je dolgoletni  ekskluzivni Lexusov avdio partner. Skupaj so zasnovali vrhunski avdiosistem, ki vključuje 13 optimalno nameščenih zvočnikov, med katerimi je tudi nizkotonec, ki je vgrajen v zadnja vrata.

PAMETNI VARNOSTNI SISTEMI IN POMOČ VOZNIKU

LBX je opremljen z najnovejšo različico varnostnega sistema Lexus Safety System +, katerega številne varnostne funkcije pomagajo pri zaznavanju tveganja nesreč, opozarjajo voznika in zagotavljajo samodejno krmiljenje, zaviranje in nadzor pogonske sile. Poleg tega pa preprečujejo nesreče oziroma omilijo njihove posledice. Varnostni paket sestavljajo sistem za zaznavanje in preprečevanje trka z asistenco pri vožnji skozi križišče, dinamični radarski tempomat, sistem za sledenje in ohranjanje voznega pasu ter sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Dodatno so na voljo tudi sistemi, ki podpirajo varnejšo vožnjo in manevriranje ter zmanjšujejo obremenitev voznika. Med drugim so na voljo električni sistem za odpiranje vrat s sistemom za varno izstopanje, voznikov monitor, parkirni senzorji s samodejnim zaviranjem, opozorilnik za prečni promet zadaj in sistem za nadzor mrtvega kota.

Opcijsko bo na voljo tudi razširjeni varnostni paket, ki bo ponudil funkcije, kot sta sistem za opozarjanje na prečni promet spredaj in monitor panoramskega pogleda. Možnost daljinskega upravljanja parkirnega manevra prek pametnega telefona pa zmanjšuje stres pri parkiranju avtomobila v tesni parkirni prostor.

Vozniki bodo uživali tudi v boljši vidljivosti v slabih vremenskih razmerah, saj je LBX oprmeljen z novimi mokrimi brisalci, ki so bili že predstavljeni pri modelih LC in LS. Ta sistem enakomerno porazdeli tekočino za pranje, kar zagotavlja temeljitejše in takojšnje čiščenje vetrobranskega stekla.