1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Design & Craft
IZBERITE

OBLIKA ZUNANJOSTI: NOVA IDENTITETA ZNAMKE LEXUS

Oblikovalska ekipa znamke Lexus je želela ustvariti avtomobil bolj sproščenega in manj formalnega značaja, ki ga odlikuje lahkoten slog, od keterem bodo ljudje je takoj začutili povezanost. Vse se začne na sprednjem delu, kjer dominira vretenasti zračnik motorja, ki je že skoraj desetletje prepoznavni zaščitni znak znamke Lexus in nekakšen napovedovalec nove  dobe.

Zračnik brez okvirja definira tudi linije vretenaste karoserije, ki ustvarja mogočno in dinamično držo avtomobila. Vretenasta zasnova izboljšuje aerodinamično učinkovitost in omogoča boljši pretok zraka okoli avtomobila. Novi žarometi pa ustvarjajo atraktiven vizualni podpis z dnevnimi lučmi in smerniki, ki so integrirani v dvofunkcionalne enote. Z novo razporeditvijo so se nekoliko tudi spremenile značilne luči v obliki črke L,  ki so sedaj obrnjene navzven in ne navznoter, kar se ujema s smerjo posameznega smernika.

Tudi zadnji del avtomobila izžareva mogočno držo. Registrska tablica je pomaknjena navzdol proti odbijaču, tako da je črkovni podpis LEXUS nameščen na čisti površini zadnjih vrat in je tako tudi bolj viden.  Tudi zadnje svetlobno telo v obliki črke L je vizualno  bolj učinkovito.

Nizko spuščen pokrov motorja,  stranske letve, ki so poravnane s karoserijo, zadnji strešni spojler in natančna zasnova svetlobnih sklopov izboljšajo aerodinamično zmogljivost in prispevajo k učinkovitosti, stabilnosti in odzivnosti avtomobila. Izbira barv zunanjosti vključuje žive odtenke z globokim sijajem. Različici LBX Emotion in Cool sta na voljo tudi v dvobarvni kombinaciji, ki združuje katerokoli barvo s kontrastno črno streho.

NOTRANJA OBLIKA: PREPROSTOST IN ELEGANCA, VRHUNSKA IZDELAVA IN IZJEMNA KAKOVOST

Oblikovalci znamke Lexus so si prizadevali ustvariti preprosto in prefinjeno notranjost, ki ustvarja občutek in vzdušje modela višjega segmenta. Ta učinek temelji na treh ključnih elementih: dobri vidljivosti z odprtim pogledom navzven in minimalistični nadzorni plošči; občutku širokega notranjega prostora; in sredinski konzoli z nekaterimi nadzornimi stikali.

Vrhunska kakovost in pozornost do najmanjše podrobnosti se kažeta tudi v izbiri oblazinjenja in oblog, ki so privlačne za dotik in pogled. Poleg vrhunskega polanilinskega usnja je na voljo tudi veganom prijazna notranjost, v kateri so sedeži, volan, prestavna ročica in obloge vrat izdelani iz sintetičnega usnja. LBX ponuja tudi dekorativne elemente iz oglja Tsuyusami,  ki s  svojo večplastno zasnovo ustvarjajo občutek globine. Ambientalna osvetlitev ustvarja prvine japonskega gostoljubja omotenaši, ob katerih se voznik in potniki v vozilu počutijo popolnoma domače. Zasnova osvetlitve, ki poudarja različne dele kabine, ponuja vrsto barvnih možnosti in tematik teme, ki se  prilagajajo različnim razpoloženjem.

Voznikov kokpit je zasnovan na osnovi koncepta Tazuna, ki je bil prvič predstavljen pri športnem terencu NX. Glavna stikala in viri informacij so nameščeni neposredno okoli voznika, tako da njihovo delovanje zahteva le minimalne premike rok ali oči. To vozniku omogoča popolno osredotočenost na vožnjo. Položaj in kot volana sta bila natančno določena, tako da vozniku nudita občutek popolnega nadzora in povezanosti z vozilom.

Horizontalna  zasnova armaturne plošče navdušuje s svojo čisto in minimalistično zasnovo, ki pomaga pri ohranjanju širokega in jasnega pogled. Linije armaturne plošče se na vsaki strani prelivajo z oblogami vrat, kar ustvarja prostornosti. Neprekinjena linija  pa vozniku pomaga pri zaznavanju stopnje nagibanja vozila pri vožnji skozi ovinke. Nizek sedalni položaj omogoča občutek voznikove povezanosti z avtomobilom, hkrati pa ohranja dovolj prostora za kolena.  Zadnji sedeži so nameščeni nekoliko višje od sprednjih, kar tudi  potnikom v drugi sedežni vrsti omogoča dober pregled skozi vetrobransko steklo.

Prtljažni prostor ponuja do 332 litrov prostora (modeli s sprednjim pogonom in zadnjimi sedeži v vzvranem položaju), kar je dovolj prostora za dva 75-litrska kovčka, ki ju lahko prevažate pod zložljivim pregrinjalom prtljažnika.