rx reveal lexus news

LEXUS PREDSTAVLJA RX L, PRVI 7-SEDEŽNI MODEL NA EVROPSKEM TRGU

Novi Lexus RX L ponuja kombinacijo razkošja in logistične svobode:

 • električno zložljiva tretja vrsta sedežev kot del standardne opreme,
 • sedem sedežev,
 • usnjeno oblazinjenje in triobmočna klimatska naprava,
 • pametno električno vodenje odpiranje vrat prtljažnika,
 • na voljo z bencinskim motorjem V6 in hibridnim pogonom.


 • Zaradi nove različice Lexusovega luksuznega športnega terenca RX L bodo družine lahko uživale v še večjem udobju in uporabnosti. Lexus RX je že več kot dvajset let pojem luksuznega športnega terenca. Predvsem na severnoameriškem trgu je deležen izjemne priljubljenosti. Modelno leto 2018 pa prinaša novi različici RX350L in RX 450hL, ki ponujata številne novosti, med katerimi najbolj izstopajo tri vrste sedežev, na katerih je dovolj prostora za sedem potnikov.

  FUNKCIJA IN OBLIKA

  Novi modeli Lexusa RX L ponujajo možnost treh vrst sedežev, pri tem pa ohranjajo elegantno obliko in preprosto manevriranje. Skupna dolžina avtomobila je za 110 milimetrov daljša kot pri običajnih modelih. Nekoliko bolj strm kot zadnjih vrat pa potnikom nad zadnjimi sedeži omogoča dovolj prostora nad glavami.

  Sedemsedežna različica ponuja tudi zlaganje sedežev v razmerju 60/40. Do tretje vrste je mogoč dostop s posebno ročico, z uporabo katere se zložijo hrbtišča sedežev druge vrste. Poleg tega ponuja RX L tudi večji prtljažni prostor, njegova uporabnost pa je raznovrstna.

  Tretja vrsta sedežev ponuja enako stopnjo udobja kot srednja.

  Položaj srednje vrste je za malenkost višji, da imajo potniki v zadnji vrsti več prostora za noge. Usnjeno oblazinjenje, ki je del standardne opreme, je na voljo v različnih barvah. Triobmočna klimatska naprava potnikom v zadnji vrsti omogoča nastavitev svojih temperatur, vključno z močjo zraka, ki prihaja iz zračnikov. Poleg tega je na voljo tudi električno odpiranje vrat prtljažnika – za odpiranje in zapiranje vrat je treba le postaviti roko v bližino Lexusovega logotipa.

  Med detajli, ki še poudarjajo raznovrstnost in uporabnost modela RX L, je treba omeniti tudi velik prtljažni prostor za tretjo vrsto sedežev, nosilce za skodelice v tretji vrsti in priročno mizico.

  
 

 
  rx reveal hero interior
  • 
 

 
  rx reveal portrait 01

   RX L

   OBLIKOVALSKI PODPIS LEXUS

   RX L modelnega leta 2018 ponuja enako stopnjo večkrat nagrajene varnostne tehnologije, stilskih elementov, udobja in zmogljivosti, kar poznamo že iz različice z dvema vrstama sedežev. Unikatno kombinacijo uporabnosti in razkošja zagotavlja dramatična mešanica ostrih robov in krivulj. Na sprednjem delu dominira prepoznaven zračnik motorja z elegantnimi kromiranimi obrobami. Vse skupaj še dodatno poudarjajo premijske luči LED v obliki črke L.

   Na zadnjem delu elaganten črn stebriček C ustvarja učinek lebdeče strehe. Elegantno tematiko pa dopolnjujejo zadnje luči LED v obliki črke L. Na voljo so tudi 20-palčna platišča, ki poudarjajo športno-mogočni značaj. Modeli RX so pobarvani s posebnimi laki, ki so odporni proti praskam, posebna plast, ki temelji na makromolekularnem polimeru, pa omogoča samoobnovo morebitnih prask.

  • 
 

 
  rx reveal portrait 02

   RX L

   LEXUS VARNOST

   Lexus RX L modelnega leta 2018 je opremljen s stranskimi zračnimi zavesami, ki pokrivajo vse tri vrste sedežev. Varnostne tehnologije Lexus Safety System+ so na vseh trgih del standardne opreme. Ta paket vključuje sistem za preprečevanje trka (PCS), zaznavanje peščev, ohranjanje varnostnega pasu (LKA) z možnostjo korekcije volana, avtomatsko preklapljanje med zasenčenim in dolgim snopom luči (AHB) in prilagodljivi aktivni tempomat. Višjo raven opreme ponujajo tudi zaznavanje mrtvega kota (BSM) s panoramskim monitorjem (PVM), inteligentni parkirni senzor (IPS) in zaznavanje vozil in pešcev pri speljevanju s parkirnega mesta z možnostjo samodejnega zaviranja.

  RX 350L

  Lexus RX 350L svojim sedmim potnikom ponuja obilo moči. 3,5 litrski motor V6 je opremljen z naprednim vbrizgalnim sistemom D-4S. Variable sistema valve timing zagotavljajo maksimalno učinkovitost (VVT iW). Uporablja se na odmični gredi vhodnega ventila skupaj z VVT i na odmični gredi izpušnih plinov. To omogoča preklapljanje med kurilnimi cikli Otto in Atkinson.

  Rezultat je 216 kW moči (294 konjskih moči) in 358 Nm navora. Zmogljivost še dodatno optimizira 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Drive mode select voznikom omogoča uporabo štirih različnih načinov vožnje. Način normal je optimalna kombinacija med zmogljivostjo in varčevanjem energije. Načina sport/sport+ zagotavljata izjemno odzivnost in maksimalen izkoristek moči. Način ECO pa pogonski sklop prilagodi, da je poraba goriva čim manjša.

  RX 350L je na voljo s Torque Control AWD. V normalnih razmerah sistem uporablja le pogon na sprednji kolesi in s tem zmanjša porabo goriva.

  V sodelovanju z različnimi senzorji sistem Dynamic torque control AWD z elektromagnetnim nadzorom zadnjega diferenciala aktivno dozira navor tudi na zadnja kolesa. Ko vozilo pospešuje, sistem avtomatično preklopi na štirikolesni pogon AWD in tako prepreči zdrsevanje sprednjih koles. Med jadranjem pri konstantni hitrosti pa sistem preklopi na pogon na sprednja kolesa. Če senzorji zaznajo možnost zdrsa, lahko prilagodi tudi razmerje pogona s sprednjimi in zadnjimi kolesi od 100:0 do 50:50.

  • 
 

 
  rx reveal portrait 03

   RX L

   RX 450hL

   Kupci luksuznih športnih terencev premijskega razreda bodo v Lexusu RX 450hL našli idealnega potovalnega sopotnika. Hibridni sistem Lexus združuje 3,5-litrski bencinski motor V6 z dvema električnima generatorjema. Ti skupaj sproducirajo 313 konjskih moči in hkrati zagotavljajo izjemen pospešek.

   Hibridni modeli uporabljajo unikatni sistem AWD. Namesto preklapljanja pogona med prednjimi in zadnjimi kolesi elektromotor neodvisno po potrebi poganja zadnja kolesa in na ta način zagotavlja optimalen oprijem.

   Sistem Drive mode select pri modelu RX 450hL ponuja še dodatni električni način vožnje. Ta pri nizkih hitrostih in kratkih razdaljah uporablja izključno elektromotor. To je odlična možnost za speljevanje iz garaže in s parkirnega mesta.

  • 
 

 
  rx reveal portrait 04

   RX L

   VOŽNJA IN KRMILJENJE

   7-sedežna različica modela RX L ponuja enako visoko stopnjo udobnosti v vožnji kot različica z dvema vrstama. Izjemno učinkovito vzmetenje omogoča agilnost in izjemno vozniško izkušnjo ne glede na vozno podlago. Električno voden volan omogoča udobno krmiljenje in vozniku zagotavlja vse potrebne povratne informacije. Na voljo je tudi prilagodljivo variabilno vzmetenje (AVS), s katerim je mogoče nastaviti jakost amortizerjev in jih na ta način prilagoditi voznim razmeram.

  
 

 
  rx reveal portrait 05

  RX L

  POPOLNO RAZKOŠJE POTNIŠKE KABINE

  Lexus RX L ponuja potniško kabino, ki jo odlikujejo prefinjeni detajli. Ergonomsko oblikovani sedeži, dekorativni elementi iz lesa pa se odlično ujemajo s sredinsko konzolo.

  Notranja dekoracija je na voljo v šestih različicah: Matte Bamboo, Walnut, Dark Brown Shimamoku, 3D Film in Laser Cut Dark Wood. V osnovnem modelu je na voljo 3D Film. Dopolnjuje ga svetleče črni tridimenzionalni vzorec, ki poudarja njegovo globino.

  Na voljo je tudi velik projekcijski zaslon, ki vozniku vse potrebne informacije projicira na notranjo stran vetrobranskega stekla. Tako lahko svojo pozornost ves čas posveča izključno dogajanju na cesti.

  MULTIMEDIJSKA PREDSTAVA

  Lexus RX L ponuja zmogljiv avdiosistem in zaslone z visoko ločljivostjo. 8-palčni osrednji zaslon je del standardne opreme. Ponuja radio, povezavo Bluetooth®, zvočne ukaze, mikrofon, režo za mikro kartico SD, priključek AUX, dva priključka USB in devet zvočnikov. Potnikom v drugi vrsti je namenjen dodatni priključek USB, s katerim lahko polnijo svoje mobilne naprave.

  Najvišja stopnja opreme pa bo navdušila tudi najbolj zahtevne avdiofile. Mark Levinson Premium Surround System, ki ponuja 15 zvočnikov, je povezan s sodobnim navigacijskim sistemom. Tehnologija Clari Fi™ učinkovito kompresira glasbene datoteke in jih predvaja v povsem novi avdio izkušnji.

  Na voljo je tudi 12,3-palčni visokoresolucijski multimedijski zaslon, ki ponuja prikaz zemljevidov v polni velikosti, hkrati pa omogoča dostop do avdiosistema, navigacijske naprave in drugih uporabnih funkcij. Opcijsko je na voljo tudi daljinski vmesnik, ki je prijazen do uporabnika in občutljiv za dotik.

  RX 450hL je najzmogljivejša in energijsko najučinkovitejša različica, ki ponuja sedeže z ogrevanjem in ventilacijo, zaznavanje mrtvega kota ter sistem za zaznavanje vozil in pešcev pri speljevanju s parkirnega mesta z možnostjo samodejnega zaviranja.

  PODATKI O VOZILU

  • RX 350L

   • 216 kW (294 konjskih moči), 3,5-litrski motor V6
   • 8-stopenjski elektronsko vodeni pametni menjalnik (ECT-i)
   • Sistem Active torque control AWD glede na vozniško dinamiko in vozne razmere nadzira distribucijo navora med prednjimi in zadnjimi kolesi v razmerjih med 100:0 do 50:50

  • RX 450hL

   • Hibridni pogon Lexus s 3,5-litrskim motorjem V6, generatorjem motorja 1, generatorjem motorja 2 in elektronsko variabilnim menjalnikom
   • Celotni sistem producira skupno moč 230 kW (313 konjskih moči)
   • Standardni AWD z neodvisnim zadnjim električnim generatorjem
   • 37 kW nikel-metalna hibridna baterija (Ni MH)

  • ŠASIJA/KAROSERIJA/ZAVORE/PNEVMATIKE

   • Najsodobnejše tehnologije izboljšujejo strukturno trdnost. Uporabljeni so visoko tehnološka lepila in lasersko varjeni vijaki. Celotna karoserija je izdelana iz najkakovostnejšega jekla. Posebne okrepitve pa so dodane na predelih prednjih in zadnjih vrat.
   • 20-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami 235/55R20.

  • VARNOST

   • Lexus safety system vključuje includes sistem za preprečevanje trka (PCS), zaznavanje peščev, ohranjanje varnostnega pasu (LKA) z možnostjo korekcije volana, avtomatsko preklapljanje med zasenčenim in dolgim snopom luči (AHB) in prilagodljivi aktivni tempomat.
   • Na voljo je tudi senzor za zaznavanje mrtvega kota (BSM) z zaznavanjem vozil in pešcev pri speljevanju s parkirnega mesta z možnostjo samodejnega zaviranja.
   • Od leta 2018 so modeli RX in RX L na voljo s paketi Enform safety connect in Enform service connect. Zadnji vključuje tudi brezplačno servisiranje v prvih desetih letih lastništva.
   • Na voljo je 10 zračnih blazin SRS, med katerimi so tudi dvostopenjske in dvokomorne zračne blazine za voznika in sovoznika. Vozniku je namenjena tudi posebna zračna blazina za zaščito kolena. Spredaj sta na voljo tudi stranski zračni blazini. Stranski zračni zavesi pa prekrivata vse tri vrste sedežev.
   • 4-senzorski, 4-kanalni antiblokirni zavorni sistem ABS z elektronsko nadzorovano distribucijo zavorne moči (EBD), asistenca pri zaviranju (BA), kontrola zdrsa (TRAC), kontrola stabilnosti vozila (VSC) in asistenca pri speljevanju na klančini.
   • Tehnologija Smart stop avtomatsko zmanjša moč motorja, kadar voznik na mestu pritisne zavorno stopalko.
   • Aktivni naslonjali na sprednjih sedežih pomagata pri absorpciji sile ob morebitnem trku.
   • Opcijsko je na voljo panoramski monitor.

  • RAZKOŠJE/UDOBJE/(POUDARKI)

   • 10-stopenjski električno nastavljivi sprednji sedeži z električno nastavitvijo sprednjega dela.
   • Akustična zatesnitev vetrobranskega stekla
   • Številne možnosti osebnostnih nastavitev vozila: način zaklepanja vozila, nastavitve notranje osvetlitve, nastavitve luči, voznikov sedež z možnostmi preprostega izstopanja iz vozila, nastavitve zapiranja stekel.
   • Triobmočna avtomatska klimatska naprava z zračnim filtrom.
   • Oblazinjenje sedežev v usnju.
   • Trikraki obroč volana je oblečen v usnje z integriranim upravljalnikom avdiosistema.
   • 200-milimetrski barvni zaslon z devetimi zvočniki.
   • Pametno električno odpiranje vrat prtljažnika.
   • Pametno teleskopsko poklapljanje volana.
   • Smart Access z gumbom start/stop.

  • OPCIJE (POUDARKI)

   • Električno nadzorovana panoramska streha.
   • Paket Luxury vključuje paket Premium in dodatno: 20-palčna platišča, sprednje sedeže z ogrevanjem in ventilacijo, električno panoramsko streho, klimatski sistem s kontrolo smoga.
   • Avdiosistem Mark Levinson® Surround Sound s 15 zvočniki.
   • Navigacijski paket s 12,3-palčnim zaslonom, za dotik občutljiv daljinski upravljalnik navigacie, napredne zvočne ukaze, digitalni radio (DAB), brezžični polnilnik za mobilni telefon...
   • Specifikacije in opcije so na posameznih trgih različne. Za natančne informacije se obrnite na lokalnega distributerja.*

  DRUGI MODELI V NAŠI PONUDBI