POVSEM NOVI LEXUS ES
PREOBLIKOVAN ZA SVET

PREDSTAVITEV VOZILA ES

Po šestih uspešnih generacijah srednje velikih limuzin se sedma izvedba vozila Lexus ES podaja na novo, ambicioznejšo pot.

Tradicionalni kupci bodo navdušeni nad prostornejšim, tišjim in varnejšim novim vozilom ES, medtem ko bo nova generacija kupcev spoznala limuzino z izboljšano zmogljivostjo, vrhunsko tehnologijo varnosti in mojstrsko izdelavo, ki jo v tem tržnem segmentu težko najdemo.

Modelno serijo bodo sestavljali model ES 300h z novim hibridnim sistemom s samodejnim polnjenjem, ki vstopa na trg decembra 2018, in bencinski modeli ES 200, ES 250 in ES 350, ki bodo na ceste zapeljali septembra 2018.

2019 lexus es key features
 • DINAMIČNA ZMOGLJIVOST

  Novi ES je znan po udobju, prefinjenosti in luksuzni opremi, zdaj pa svojo moč krepi s povsem novo šasijo, ki omogoča dinamičnejšo zasnovo zunanjosti in še boljšo vozno zmogljivost.

 • POVSEM NOVA ZASNOVA GLOBAL ARCHITECTURE

  Novi ES je osnovan na povsem novi zasnovi Global Architecture – K (GA-K). Avtomobil je daljši, nižji in širši od predhodnika. Daljša medosna razdalja omogoča širši položaj koles in s tem širši kolotek spredaj in zadaj.

 • MODELI ES F SPORT

  Modeli F SPORT – prvič v modelni seriji ES – imajo več dodatnih elementov, vključno s črnim prepletenim vzorcem, ki se ujema s predeli sprednjih vogalov avtomobila; zadnjim spojlerjem, znakom in temnim spodnjim branikom za poudarjen videz ter 19-palčna platišča, ki so podobna tistim na kupeju Lexus LC. Ekskluzivno za modele F SPORT sta na voljo tudi barvi modra Heat Blue in bela F White.

 • 2019 lexus es exterior

  POVSEM NOVI ES

  ZUNANJOST

  Novi ES je osnovan na povsem novi zasnovi Global Architecture – K (GA-K), ki omogoča iskanje novih oblik srednje velike luksuzne limuzine. Oblikovno se novi ES ponaša z edinstveno silhueto s poudarjeno usločenostjo, ki ustvarja dinamičen in obenem eleganten videz. Zadnji del vozila je čist in izrazit ter vključuje luči LED, ki objemajo vogala in ustvarjajo neprekinjeno slogovno linijo z vseh zornih kotov. Paleta 12 barv vključuje novi bež in zelen barvni odtenek.

 • 2019 lexus es interior

  POVSEM NOVI ES

  NOTRANJOST

  Pri oblikovanju videza in občutka vozila ES je glavni oblikovalec Jasuo Kadžino s svojo ekipo izhajal iz koncepta Lexus Future Interior, ki združuje kokpit, zasnovan z mislijo na voznika, z velikim in udobnim prostorom za sprednjega sopotnika. Prostor je povezan z navigacijskim sistemom iz sklopa dodatna opreme s številnimi povezanimi storitvami. Navigacijski sistem ponuja 12,3-palčni večpredstavnostni zaslon in drugo generacijo vmesnika Remote Touch z upravljanjem na dotik. Prepoznavanje glasu je razširjeno z mobilnim asistentom, ki vozniku omogoča prostoročno upravljanje pametnega telefona.

 • 2019 lexus es performance

  POVSEM NOVI ES

  ZMOGLJIVOST

  Po besedah glavnega inženirja Jasuhira Sakakibare je ta ES zasnovan za bistveno višjo stopnjo zmogljivosti v primerjavi s predhodniki. Skupina za šasijo je iskala občutek udobne predvidljivosti v povezavi s hitro odzivnostjo v vsakem trenutku. Jošiaki Ito, glavni testni voznik za ES, je pojasnil: »Želimo, da imajo vsi vozniki za volanom vozila ES občutek popolnega nadzora. Gre za raven udobja, ki presega zgolj uglajeno vožnjo.«

 • 2019 lexus es hybrid petrol

  POVSEM NOVI ES

  NA VOLJO S HIBRIDNIM ALI BENCINSKIM POGONOM

  ES 300h – ki prihaja na trg v zahodni in osrednji Evropi – je opremljen z novo, četrto generacijo hibridnega pogonskega sistema s samodejnim polnjenjem, ki ponuja izjemno majhno porabo goriva, odzivno zmogljivost in nizke vrednosti emisij za srednje veliko luksuzno limuzino. V Rusiji in na drugih vzhodnih trgih bo ES na voljo z bencinskimi pogonskimi sklopi – ES 350 in ES 250. ES 350 poleg večje moči in navora izkorišča prednosti novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika Direct Shift.

Next steps