PIŠKOTKI NA LEXUSOVI SPLETNI STRANI

Obstajajo štiri kategorije piškotkov glede na njihovo funkcijo in namen uporabe:

PIŠKOTKI NA LEXUSOVI SPLETNI STRANI

»Lexus in naši partnerji za izboljšanje vaše spletne izkušnje uporabljamo »piškotke«, »spletne svetilnike« in druge tehnologije sledenja. Piškotki so besedilne datoteke, ki se namestijo v vaš brskalnik za shranjevanje vaših nastavitev. Lexus uporablja piškotke oziroma druge tehnologije sledenja, da bi ugotovil uporabo storitev in interneta ter izboljšal ali prilagodil izdelke, vsebine, ponudbe ali storitve na svojih spletnih straneh.
Piškotke lahko na primer uporabimo za osebno umeritev vaše izkušnje za Lexusove storitve Build & Buy (npr. za prepoznavanje vašega imena, ko se vrnete na storitev, ali za priklic vašega konfiguriranega avtomobila), shranjevanje vašega gesla in za omogočanje uporabe nakupovalnega vozička.
Lexus razvršča svoje piškotke v 4 različne kategorije:

1. Nujno potrebni piškotki
a. Te piškotke uporabljamo za zagotavljanje osnovnih storitev na Lexusovih spletnih straneh
b. Te piškotke uporabljamo za povečanje varnosti na Lexusovih spletnih straneh
c. Ti piškotki so obvezni in jih na teh spletnih straneh ni mogoče onemogočiti
d. Običajno lahko v brskalniku vedno onemogočite piškotke

2. Izvedbeni piškotki
a. Lexus uporablja izvedbene piškotke za izboljšanje svojih spletnih storitev z analitiko, pojavnimi spletnimi anketami ter spremljanjem splošne učinkovitosti in razpoložljivosti
b. Ti piškotki niso obvezni in jih lahko prekličete v oknu za nastavitev piškotkov na vrhu te strani

3. Funkcionalni piškotki
a. Lexus uporablja funkcionalne piškotke, da si zapomni vaše prijavne informacije za naslednji obisk naših spletnih strani
b. Te piškotke prav tako uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje, npr. vašo odločitev za obročno ali gotovinsko plačilo v sklopu Build & Buy
c. Ti piškotki niso obvezni in jih lahko prekličete v oknu za nastavitev piškotkov na vrhu te strani

4. Ciljni/sledilni piškotki
a. Za popolno izkušnjo Lexusovih spletnih strani ti piškotki evidentirajo, katere strani ste obiskali na Lexusovih spletnih mestih, ali vam ponudijo lokalne storitve, npr. »najbližji trgovec z vozili Lexus«. Tako se lahko pri obisku drugih spletnih strani pojavijo ciljni oglasi.
b. Ti piškotki niso obvezni in jih je treba izrecno sprejeti v pasici s piškotki ali v oknu na vrhu te strani

Lexus, naši tretji ponudniki storitev ali partnerji lahko tudi uporabljajo piškotke oziroma druge tehnologije za sledenje, da upravljajo in merijo učinkovitost oglasov, ki se prikazujejo na drugih straneh, ki jih obiščete.

Če Lexusove spletne strani obiščete kot registrirani uporabnik ali drugače, s tem potrjujete in soglašate, da sledimo vašim dejavnostim ter uporabi storitev in funkcij prek zgoraj opisanih tehnologij in podobnih tehnologij, ki bodo razvite. Tretje osebe lahko same določijo in uporabljajo lastne tehnologije za sledenje, ko obiščete Lexusove spletne strani, in imajo lahko določen čas in na različnih spletnih straneh ali aplikacijah dostop do vaših informacij in spletnih dejavnosti, ko uporabljate Lexusove spletne strani. Nad njihovo uporabo tovrstnih tehnologij za sledenje nimamo nadzora.
Imajo lastne pravilnike o zasebnosti.

Večina spletnih brskalnikov je nastavljena, da sprejemajo piškotke. Brskalnik lahko nastavite tako, da vas pred sprejemom ali zavrnitvijo določenih piškotkov opozori. Če onemogočite uporabo piškotkov v spletnem brskalniku, bodo nekatere funkcije na Lexusovih spletnih straneh morda omejene ali ne bodo pravilno delovale.