1. New Cars
  2. RX
  3. All-New RX
  4. Reassuring Safety
IZBERITE

LASTNOSTI RX

IZJEMNA VARNOST

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Športni terenec RX zagotavlja številne sisteme aktivne varnosti, ki vozniku omogočajo različne ravni pomoči. 3. generacija varnostnega sistema vključuje nekatere nove funkcije, ki med drugimi prednostmi ponujajo povečano zaznavanje tveganja nesreče.

FUNKCIJE TRETJE GENERACIJE

Novi sistem vključuje tudi posebno kamero, ki je nameščena na volanu in zaznava morebitno utrujenost voznika. Poleg tega proaktivni voznikov asistent uporablja sprednjo kamero za določanje kota ovinka in prilagaja silo krmiljenja, ko se vozilo približuje zavoju.

IZOGIBANJE NESREČAM

Izboljšani sistem za preprečevanje trka omogoča izogibanje večjemu številu morebitnih trkov in lahko pri vožnji skozi križišče prepozna nevarnost trka z nasproti vozečimi vozili ali pešci.

NADZOR RAZDALJE

Dinamični radarski tempomat zazna spredaj vozeče vozilo in vzdržuje ustrezno varnostno razdaljo. Hitro prepozna upočasnevanje spredaj vozečih vozil in ustrezno prilagodi hitrost. Deluje v povezavi s sistemom za ohranjanje voznega pasu in sledi bolj naravni liniji skozi ovinke.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Sistem za zaznavanje prometnih znakov prepozna prometne znake in vozniku posreduje informacije prek multimedijskega zaslona. Ko je povezan z dinamičnim radarskim tempomatom, je mogoče hitrost avtomobila prilagoditi glede na omejitev hitrosti.