PRIDRUŽI SE PORTALU MOJ LEXUS

Ustvarite račun na portalu Moj Lexus in vstopite v svet vznemirljivih funkcij in vsebin.

POGOJI UPORABE

 

Pogoji uporabe, ki veljajo za storitev MyToyota/MyLexus

(portal/aplikacija in račun)

 

 

Dobrodošli v storitvi MyToyota/MyLexus. Ti pogoji uporabe veljajo za portal/aplikacijo MyToyota/MyLexus in vsebino, storitve, programsko opremo, aplikacije itd., ki so vam na voljo preko portala/aplikacije MyToyota/MyLexus, kot tudi za odprtje in uporabo računa MyToyota/MyLexus.

Z uporabo portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vseh drugih spletnih strani, za katere veljajo ti pogoji uporabe, se strinjate s pogoji, ki sta jih določila Toyota Adria d. o. o. in Toyota Motor Europe NV/SA, Avenue du Bourget/Bourgetlaan 60, 1140 Bruselj, Belgija (»TME«), ki sta skupaj odgovorna za portal/aplikacijo MyToyota/MyLexus in sta v teh pogojih uporabe poimenovana kot »Toyota/Lexus«, »mi« in »naše«.

 

Najprej morate prebrati in sprejeti te pogoje uporabe, kar predstavlja pravno zavezujočo pogodbo med vami in Toyoto/Lexusom, da lahko:

-           dostopate in uporabljate portal/aplikacijo MyToyota/MyLexus in

-           postanete član storitve MyToyota/MyLexus ter ustvarite in uporabljate račun MyToyota/MyLexus.

 

1. Račun MyToyota/MyLexus

 

Če ustvarite in uporabljate račun MyToyota/MyLexus, ste odgovorni za varovanje tajnosti svojega računa MyToyota/MyLexus in povezanega gesla, kot tudi da omejite dostop do naprav/-e, preko katerih dostopate do računa MyToyota/MyLexus (na primer računalnik), da preprečite nepooblaščen dostop do svojega računa MyToyota/MyLexus. Strinjate se, da v celoti sprejemate vso odgovornost in ste odgovorni za vse aktivnosti, ki se zgodijo na vašem računu MyToyota/MyLexus ali povezanem geslu. Slediti morate vsem potrebnim korakom, da zagotovite, da geslo za račun MyToyota/MyLexus ostaja tajno in varno. Nemudoma nas morate obvestiti, če iz kateregakoli razloga verjamete, da je vaše geslo postalo znano še komu drugemu oz. če je geslo v uporabi ali je verjetno, da bo uporabljeno na nepooblaščen način.

Geslo lahko vedno ponastavite tako, da greste na spletno stran, kjer se vpišete v račun in pritisnete na povezavo »Ponastavi geslo«. Nato boste morali vpisati e-poštni naslov svojega računa MyToyota/MyLexus. Prejeli boste e-pošto z navodili za ponastavitev gesla in povezavo, na katero morate pritisniti. Ko pritisnete na to povezavo, boste preusmerjeni na spletno stran, kjer morate vpisati svoje novo geslo in ga potrditi, nato pa pritisniti na polje »Spremeni geslo«, da potrdite spremembe. E-pošto z navodili za ponastavitev gesla lahko prejmete tudi, če pokličete klicni center ali preko agenta za pomoč strankam na »Administrativnem portalu«. Vsi naslednji koraki so enaki tistim, ki so opisani zgoraj.

 

Prosimo, da zagotovite, da so podatki, ki nam jih posredujete, točni, najnovejši in popolni. Prosimo, da nas nemudoma obvestite o vseh spremembah podatkov, ki ste jih navedli, ko ste odprli svoj račun MyToyota/MyLexus ali kasneje. Do večine podatkov, ki ste jih navedli, lahko dostopate in jih posodabljate na zavihku »Moj profil« v portalu/aplikaciji MyToyota/MyLexus.

Toyota/Lexus si pridržuje pravico, da vedno in po svoji presoji:

-           zavrne dostop do portala/aplikacije MyToyota/MyLexus,

-           zavrne ustvarjanje računa MyToyota/MyLexus in

-           zapre ali odstrani račun MyToyota/MyLexus.

2. Piškotki

 

Piškotek je alfanumerični identifikator, ki ga prek spletnega brskalnika prenesemo na vaš trdi disk, da omogočimo svojim sistemom, da prepoznajo vaš spletni brskalnik in omogočijo posebne funkcije.

1.        V meniju »Pomoč« v menijski vrstici večine spletnih brskalnikov je opisano, kako preprečiti spletnemu brskalniku, da sprejme nove piškotke, kako vas spletni brskalnik obvesti, ko prejmete nov piškotek ali kako v celoti onemogočiti piškotke. Poleg tega lahko onemogočite ali izbrišete podobne podatke, ki jih uporabljajo dodatki za brskalnik, na primer piškotke Flash, tako da spremenite nastavitve dodatka ali obiščete spletno mesto proizvajalca piškotka. Ker piškotki omogočajo, da izkoristite nekatere ključne funkcije portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vašega računa MyToyota/MyLexus, vam priporočamo, da jih pustite omogočene.

2.        Če boste pustili piškotke omogočene, se prepričajte, da ste se odjavili, potem ko ste končali z uporabo računalnika v skupni uporabi.

 

3.    Dostop in uporaba portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vašega računa MyToyota/MyLexus

 

Trudili se bomo zagotavljati neprekinjeno delovanje portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vašega računa MyToyota/MyLexus ter prenose brez napak. Toda zaradi narave spleta neprekinjenega dostopa brez napak ne moremo jamčiti.

Prav tako lahko Toyota/Lexus brez odgovornosti občasno prekine ali omeji vaš dostop do portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in/ali vašega računa MyToyota/MyLexus v nujnih primerih, iz tehničnih razlogov (popravljanje, vzdrževanje, izboljševanje itd.), iz varnostnih razlogov in/ali s tem povezanih razlogov in/ali za vpeljavo sprememb (nove funkcije, storitve, aplikacije itd.). Prizadevali si bomo omejiti pogostost in trajanje takih prekinitev ali omejitev dostopa.

Toyota/Lexus prav tako lahko blokira ali prepreči dostop do vašega računa MyToyota/MyLexus v primeru (suma) kršitve tajnosti/varnosti računa ali zlorabe le-tega.

Odgovorni ste za izbiro naprav, na katerih dostopate do portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in svojega računa MyToyota/MyLexus, kot tudi za izbiro izdelkov, storitev in aplikacij prek portala/aplikacije MyToyota/MyLexus, vključno z združljivostjo takih naprav v smislu programske opreme in tehnološke pripravljenosti za uporabo teh storitev. Prav tako ste odgovorni za posodabljanje svojih naprav, kar vključuje, a ni omejeno, namestitev vseh posodobitev ali novih različic, ko vam te ponudi Toyota/Lexus.

 

4. Dostop in uporaba storitev in aplikacij, ki so na voljo prek storitve MyToyota/MyLexus

 

a)     Storitve in aplikacije, ki so na voljo prek storitve MyToyota/MyLexus

         Prek portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vašega računa MyToyota/MyLexus (»MyToyota/MyLexus«) lahko dostopate do različnih storitev in aplikacij, ki so vam na voljo, oz. tistih, ki jih lahko kupite oz. se nanje naročite.

         Uporabo teh storitev in aplikacij lahko urejajo ločeni pogoji uporabe. Zato boste morali sprejeti te specifične pogoje uporabe, če boste želeli dostopati, kupiti ali se naročiti na te storitve in aplikacije.

Nekatere storitve in aplikacije bodo na voljo ali ponujene na storitvi MyToyota/MyLexus s strani zunanjih ponudnikov (»zunanji ponudniki«), torej ponudnikov, ki niso Toyota/Lexus. Te storitve in aplikacije so na voljo na storitvi MyToyota/MyLexus v vaš dobrobit. Za njih so izključno odgovorni zunanji ponudniki. Če želite dostopati, kupiti ali se naročiti na takšne storitve in aplikacije, boste morda morali sprejeti (tudi) pogoje uporabe teh zunanjih uporabnikov. Glejte spodaj poglavje 7 (Zunanji ponudniki) za več informacij.

b)     Storitve, povezane z napravo za povezovanje v vašem avtomobilu Toyota/Lexus (povezane storitve in aplikacije)

·        Prek storitve MyToyota/MyLexus in/ali vašega avtomobila Toyota/Lexus imate možnost, da dostopate/se naročite na različne specifične storitve in aplikacije, če je vaš avtomobil Toyota/Lexus opremljen s Toyotino/Lexusovo napravo za povezovanje (»Naprava za povezovanje«). Lahko se naročite na (spletne) storitve povezljivosti (»Storitve povezljivosti«) in na sorodne povezane storitve in aplikacije (skupaj poimenovane »Storitve«).

·        Toyota/Lexus ne zagotavlja nobenih storitev povezljivosti, dostopa do spleta in/ali drugih storitev elektronske komunikacije, kar izrecno razumete in priznavate. Toyota/Lexus ne oddaja ali prenaša nobenih (elektronskih) signalov. Toyota/Lexus prav tako ni odgovorna za oddajanje ali prenašanje kakršnihkoli (elektronskih) signalov. Te storitve povezljivosti, dostop do spleta in/ali druge storitve elektronske komunikacije, kot tudi prenos kakršnihkoli (elektronskih) signalov, zagotavljajo zunanji ponudniki.

·        Njihovo uporabo urejajo ločeni, specifični pogoji uporabe, vključno z in brez omejitev, pogoji uporabe zunanjih ponudnikov. Če želite dostopati/se naročiti na katerokoli storitev, boste morali ločeno in izrecno sprejeti specifične pogoje uporabe, ki veljajo za to storitev. Specifični pogoji uporabe, ki urejajo storitev, veljajo poleg teh pogojev uporabe in v primeru, da obstajajo razlike med obema sklopoma pogojev uporabe; specifični pogoji uporabe imajo prednost pred temi pogoji uporabe.

 

Kako se naročiti na storitve

Ko je vaš avtomobil Toyota/Lexus opremljen z napravo za povezovanje, sledite naslednjim korakom, da se naročite na eno ali več storitev:

(1)    povežite se na storitev MyToyota/MyLexus, da preberete in sprejmete te pogoje uporabe;

(2)    pojdite na seznam storitev in izberite tiste, na katere se želite naročiti;

(3)    preberite in sprejmite specifične pogoje uporabe za vsako storitev, ki ste jo izbrali (ti specifični pogoji uporabe bodo vključevali podroben opis vsake izbrane storitve, obdobje naročnine, njeno ceno, informacije o načinu plačila in navodila za preklic naročnine);

(3)    preberite naše obvestilo/-a o zasebnosti, ki so povezana s storitvami, in se odločite, če pristajate na specifične vrste obdelovanja svojih osebnih podatkov, kjer se to nanaša na določene storitve;

(4)    vpišite vse dodatne informacije, ki so zahtevane s strani Toyote/Lexusa in/ali zunanjega ponudnika, da nam je omogočeno učinkovito izvajanje izbrane storitve ali storitev.Podatke lahko vedno popravite ali uredite, tako preden potrdite naročilo kot tudi kasneje;

(5)    Toyota/Lexus in/ali zunanji ponudnik bo potrdil vaše naročilo prek e-pošte ali drugega načina obveščanja.

 

Uporaba naprave za povezovanje

·          Uporabo naprave za povezovanje urejajo specifični pogoji uporabe, ki so vam na voljo takoj, ko kupite avtomobil Toyota/Lexus (na primer v uporabniških navodilih ali kateremkoli drugem dokumentu).

·          Napravo za povezovanje morate aktivirati vi. Aktivacijo lahko opravite neposredno prek računa MyToyota/MyLexus ali naprave za povezovanje in jo nato potrdite prek svojega računa MyToyta/MyLexus.

·          TME in/ali njene povezane družbe si pridržujejo vse pravice v povezavi z napravo za povezovanje in njeno vsebino, vključno in brez omejitev, s pravicami intelektualne lastnine, ki so v njej naložene.

·          Posodobitve programske opreme naprave za povezovanje se bodo izvršile samodejno, vi pa se na tem mestu zavezujete, da boste te posodobitve sprejeli ter jih ne boste preprečevali ali jim škodili na kakršenkoli način. Prav tako se zavezujete, da boste svojo napravo za povezovanje predložili periodičnim pregledom za vzdrževanje, kot to priporoča Toyota/Lexus. Toyota/Lexus lahko kadarkoli zamenja vašo napravo za povezovanje iz varnostnih razlogov, da posodobi ponudbo storitev ali iz kateregakoli drugega razloga v skladu z veljavnimi zakoni in uredbami.

·          Kakršnakoli obdelava ali manipulacija naprave za povezovanje ali programske opreme naprave za povezovanje (npr. kopiranje, spreminjanje, obratni inženiring) je prepovedana.

·          Naprave za povezovanje ne smete odstraniti iz svojega avtomobila Toyota/Lexus ali odstraniti kateregakoli dela programske opreme, razen iz varnostih razlogov ali če je to zahtevano zaradi veljavnih zakonov in uredb. Če ne glede na zgoraj navedeno izvedete eno od teh dejanj, boste samodejno deaktivirali ali prekinili storitve, na katere ste naročeni, brez pravice do povračila izgubljenega obdobja naročnine. Prav tako Toyota/Lexus ne bo odgovorna za kakršnekoli posledice, ki so rezultat odstranitve naprave ali programske opreme, ki lahko vpliva na delovanje vašega avtomobila Toyota/Lexus. Izgubili boste tudi vse prednosti in komercialne koristi, ki ste jih pridobili z uporabo storitev (na primer prednosti pri zavarovanju ali financiranju, ki so povezane s spremljanjem podatkov, ki jih pošilja naprava za povezovanje).

·          Ne pozabite, da bo, ko je enkrat naprava za povezovanje v vašem avtomobilu Toyota/Lexus aktivirana, ta oddajala podatke o geolokaciji vašega avtomobila Toyota/Lexus. Podatek o vaši geolokaciji je nujen za delovanje storitev, na katere se boste naročili. Če boste torej deaktivirali napravo za povezovanje, ne pozabite, da ne boste mogli uporabljati ali dostopati do nobenih storitev.

 

Uporaba storitev

·         Ponudba storitev je podvržena ustreznim zakonom in uredbam s področja varstva potrošnikov.

-        Če je ustrezno in če ste glede na ustrezne državne zakone in uredbe s področja varstva potrošnikov obravnavni kot potrošnik, imate pravico, da odstopite od pogodbe o naročnini, ki ste jo sklenili prek storitve MyToyota/MyLexus v povezavi z uporabo storitev, v roku štirinajstih (14) dni od sklenitve take pogodbe, ne da bi zato navedli kakršenkoli razlog.

Vaša pravica do odstopa od pogodbe bo tako prenehala veljati po štirinajstih (14) dneh od dneva nakupa vaše naročnine.

-        Da uveljavite svojo pravico do odstopa od pogodbe, nas morate obvestiti o svoji odločitvi o odstopu od naročnine, tako da nam pošljete nedvoumno sporočilo v roku štirinajstih (14) dni (obdobje odstopa od pogodbe). Za ta namen lahko, a niste dolžni, uporabite priložen obrazec za odstop od pogodbe.

Lahko uporabite enega od naslednjih načinov, da nam pošljete sporočilo o svoji odločitvi glede odstopa od pogodbe preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov:

- dpcp@toyota.si in/ali

-Toyota Adria d. o. o., Brnčičeva 51, 1231 Ljubljana-Črnuče, s pripisom »Kontaktna točka za varstvo osebnih podatkov«.

  Če odstopite od naročnine, vam bomo povrnili stroške za (i) vsa plačila, ki ste jih opravili v povezavi s tako naročnino, z izjemo dela plačil, ki ustrezajo obdobju, med katerim so vam bile storitve zagotovljene na vašo specifično zahtevo, dokler nam niste sporočili svoje odločitve o odstopu od naročnine, in (ii) stroške dostave, če je do njih prišlo (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali kot posledica vaše izbire druge vrste dostave, ki ni najcenejša vrsta standardne dostave, ponujena z naše strani), brez neopravičljivih zamud in v nobenem primeru kasneje kot v štirinajstih (14) dneh od dneva, ko ste nas obvestili o odločitvi o odstopu od naročnine. Vračilo stroškov bo opravljeno z uporabo enakega načina plačila, kot ste ga uporabili za začetno transakcijo, razen če ste se izrecno dogovorili drugače; v vsakem primeru ne boste zaradi takšnega vračila stroškov imeli nobenih dodatnih stroškov.

-        Izrecno razumete, da ne morete odstopiti od naročnine v primeru, da vam je bila zadevna storitev ponujena v celoti pred pretekom štirinajstih (14) dni (obdobje odstopa od pogodbe) po nakupu naročnine (npr. nakup enega meseca povezovalnih storitev in poraba vseh zakupljenih podatkov pred potekom štirinajstih (14) dni (obdobje odstopa od pogodbe)).

·         Postopki obnovitve, začasne ustavitve in prekinitve vsake od teh storitev so navedeni v specifičnih pogojih uporabe. 

·         Razumete in sprejmete, da ste za kakršnokoli uporabo storitev, vključno s tem, ko jih uporabljate v svojem avtomobilu Toyota/Lexus, odgovorni sami in jih uporabljate na lastno odgovornost in da Toyota in/ali njene povezane družbe ter dobavitelji niso odgovorni za kakršnokoli škodo, ki bi jo lahko povzročili sami sebi ali bi jo lahko v zvezi s to uporabo povzročili tretjim osebam. Izrecno izključujemo svojo odgovornost za kakršnokoli in vso posredno ali posledično škodo, vključno z, a ne omejeno na izgubo podatkov, izgubo ugleda, izgubo dobička, izgubo pričakovanih prihrankov, izgubo zaslužka ali prekinitev poslovanja.

Prav tako razumete, da ste izključno odgovorni za kakršnokoli uporabo, shranjevanje, zaščito in distribucijo vseh podatkov, ki so vam bili posredovani ali do katerih imate dostop v zvezi s svojo uporabo storitev ali zaradi njih.

·         Kakršnakoli uporaba katerekoli storitve v vašem avtomobilu Toyota/Lexus mora biti izvajana v skladu z veljavno zakonodajo in na varen način, da uporaba ne ovira ali moti vožnje in/ali druge sodelujoče v prometu.

·         Toyota/Lexus in/ali povezane družbe ne zagotavljajo razpoložljivosti, kakovosti ali natančnosti katerihkoli storitev, ki jih Toyota/Lexus ali katerikoli zunanji ponudnik nudi ali zagotavlja prek storitve MyToyota/MyLexus kadarkoli in v vseh situacijah ali zadovoljivosti storitev glede na vaše specifične potrebe ali namene uporabe ali tiste drugih voznikov ali potnikov v vašem avtomobilu Toyota/Lexus ali zunanjih ponudnikov.

 

5. Licenca za dostop in uporabo storitve MyToyota/MyLexus

 

Toyota/Lexus vam podeljuje omejeno licenco za dostop in osebno uporabo portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in vašega računa MyToyota/MyLexus, a je ni moč prenesti (razen v predpomnilnik spletne strani) ali spremeniti, razen s predhodnim izrecnim pisnim soglasjem Toyote/Lexusa.

 

Uporaba portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in ustvarjanje ter uporaba računa MyToyota/MyLexus sta brezplačna. Pri storitvah, navedenih zgoraj v poglavju 4, in pri katerikoli storitvi ali aplikaciji bo cena izrecno navedena (če ni brezplačna).

 

Toyota/Lexus si pridržuje pravico, da kadarkoli po lastni presoji spremeni, prekine, začasno ustavi ali zamenja katerokoli storitev ali aplikacijo, ki je na voljo ali je ponujena prek portala/aplikacije MyToyota/MyLexus. V takem primeru vas bo Toyota/Lexus obvestil/-a vnaprej v razumnem roku. Toyota/Lexus ne prevzema nobene odgovornosti, povezane s tako odločitvijo.

 

Ta licenca NE vključuje (a) kakršnekoli preprodaje ali komercialne uporabe te spletne strani ali njene vsebine, (b) kakršnegakoli zbiranja in uporabe kakršnegakoli seznama izdelkov, opisov in cen, (c) kakršnegakoli ustvarjanja izpeljank te spletne strani ali njene vsebine, (d) kakršnegakoli prenosa ali kopiranja informacij na računu v dobro drugega trgovca ali (e) kakršnegakoli rudarjenja podatkov ali podobnega zbiranja podatkov in uporabe orodji za pridobivanje podatkov.

Portal/aplikacija MyToyota/MyLexus ali katerikoli njen del ne sme biti reproduciran, podvojen, kopiran, prodan, preprodan ali drugače izkoriščen za kakršenkoli komercialni namen brez izrecne pisne privolitve s strani Toyote/Lexusa.

 

Prav tako ni dovoljeno izvajati naslednjih dejavnosti:

1.        uporaba tehnik zajemanja slike za zajemanje kateregakoli zaščitnega znaka, logotipa ali druge zaščitene informacije (vključno s slikami, besedili, postavitvijo strani ali obliko) Toyote/Lexusa in povezanih družb brez izrecnega pisnega soglasja;

2.        uporaba kakršnihkoli metaoznak ali kateregakoli drugega »skritega besedila«, ki uporablja imena ali znamke Toyote/Lexusa ali povezanih družb, brez izrecnega pisnega soglasja s strani Toyote/Lexusa;

3.        se obnašati neprimerno, torej se obnašati tako, kot to ni moč pričakovati od iskrenega uporabnika, ki uporablja storitev v dobri veri;

4.        podvajati, licencirati, podlicencirati, objavljati, prenašati, oddajati, distribuirati, uporabljati, prikazovati, prodajati, preimenovati ali drugače prenašati podatke, le če je to dovoljeno v teh pogojih uporabe;

5.        poskušati ali dejansko zaobiti katerokoli varnostno komponento;

6.        odstraniti katerokoli obvestilo o avtorskih pravicah, blagovnih znamkah ali drugih zaščitenih informacijah in

7.        zbirati, uporabljati ali prenašati katerekoli informacije, vključno z, a ne omejeno na, osebno določljivimi podatki, ki so poznani tudi pod imenom »osebni podatki«.

 

V primeru nepooblaščene uporabe ima Toyota/Lexus pravico, da prekine dostop in uporabo portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in/ali vašega računa MyToyota/MyLexus in/ali vseh drugih povezanih storitev ali aplikacij nemudoma in brez odgovornosti za kakršnokoli kompenzacijo.

 

6. Intelektualna lastnina

 

Vse znamke na portalu/aplikaciji MyToyota/MyLexus in katerikoli povezani spletni strani so blagovne znamke družbe Toyota Motor Corporation s sedežem na Japonskem in so veljavne v Evropski uniji in/ali drugih sodnih pristojnostih.

 

Grafični elementi, logotipi, glave, ikone gumbov, skripte, storitve in imena aplikacij Toyote/Lexusa so blagovna znamka ali tržna podoba družbe Toyota/Lexus. Toyotine/Lexusove blagovne znamke in tržna podoba ne smejo biti uporabljene v povezavi z nobenim izdelkom ali storitvijo, ki ni Toyotina, na kakršenkoli način, ki bi lahko povzročil zmedo med strankami, ali na način, ki bi omalovaževal ali diskreditiral Toyoto/Lexus.

 

Vse blagovne znamke, ki niso last družbe Toyota Motor Corporation in so prikazane na portalu/aplikaciji MyToyota/MyLexus in vseh povezanih spletnih straneh, so last njihovih lastnikov, ki lahko so ali niso povezani s Toyoto/Lexusom ali sponzorirani s strani Toyote/Lexusa.

 

Toyota/Lexus bo obdržala kakršnekoli in vse pravice glede podatkov, pridobljenih prek uporabe portala/aplikacije MyToyota/MyLexus, njene vsebine, storitev, aplikacij itd. v anonimni obliki in pravice glede nadaljnje uporabe ali analize, ki jo opravi Toyota/Lexus na podlagi teh podatkov. 

 

7. Zunanji ponudniki

 

Zunanji ponudniki lahko prek portala/aplikacije MyToyota/MyLexus nudijo, ponujajo ali prodajajo izdelke, storitve ali aplikacije.

Nismo odgovorni za preverjanje, ocenjevanje in/ali potrjevanje katerihkoli izdelkov, storitev ali aplikacij, ki jih nudijo zunanji ponudniki. Ne jamčimo ali podpiramo ponudbe kateregakoli zunanjega ponudnika in nismo na noben način odgovorni za kakršnokoli dejanje zunanjega ponudnika in/ali za vsebino, kakovost in/ali delovanje njihovih izdelkov, storitev in aplikacij.

Zunanji ponudniki bodo imeli ločene pogoje uporabe za nudenje, zagotavljanje ali prodajanje svojih izdelkov, storitev in aplikacij, ki jih boste morali sprejeti ločeno. Pazljivo preberite te pogoje uporabe, ko se odločate o izvajanju transakcij z njimi.

 

8. Odškodnina

 

TME ne bo nosila nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki jo morda utrpite ali povzročite tretjim strankam zaradi uporabe portala/aplikacije MyToyota/MyLexus in/ali računa MyToyota/MyLexus.

 

9. Spremembe

 

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo vsebino, storitve, programsko opremo aplikacije itd. portala/aplikacije MyToyota/MyLexus, kot tudi pogoje uporabe. Obvezuje vas različica pogojev uporabe, ki velja v času, ko uporabljate portal/aplikacijo MyToyota/MyLexus, razen če je potrebno te pogoje uporabe spremeniti zaradi pravnih zahtev ali zahtev s strani kateregakoli vladnega organa. Če je katerikoli pogoj uporabe obravnavan kot neveljaven, ničen ali iz kateregakoli razloga neizvršljiv, je ta člen obravnavan ločeno in ne bo vplival na veljavnost in izvršljivost ostalih pogojev uporabe.

 

10. Zunanji dogodki izven razumnega nadzora

 

Ne bomo odgovorni za nobene zamude ali neizpolnjevanje obvez iz teh pogojev uporabe, če je zamuda ali neizpolnjevanje posledica vzroka, ki je izven našega razumnega nadzora.

 

11. Opustitev

 

Če kršite te pogoje uporabe in ne ukrepamo, smo še vedno upravičeni, da uveljavimo svoje pravice in pravna sredstva v katerikoli drugi situaciji, v kateri ste kršili naše pogoje uporabe.

 

 

12. Zakonska in sodna pristojnost

 

Te pogoje uporabe ureja in se razlagajo v skladu z zakoni Republike Slovenije .Strinjate se, kot tudi mi, da kakršnekoli spore predložite na pristojno sodišče v Ljubljani.

 

 

Splošna politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov Toyota1.                UVOD

Toyota spoštuje vašo zasebnost. Ne glede na to, ali ste s Toyoto v stiku glede izdelkov in/ali storitev znamke Toyota ali Lexus kot kupec, potrošnik, predstavnik splošne javnosti ipd., ste upravičeni do varstva vaših osebnih podatkov: imena, naslova, telefonske številke, e-poštnega naslova, pa tudi drugih podatkov, kot so identifikacijska številka vozila (VIN), geolokacijski podatki itd.

V tej Splošni politiki zasebnosti in varstva osebnih podatkov Toyota (»ta politika«) opisujemo, kako zbiramo vaše osebne podatke in s kakšnim namenom jih zbiramo, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, s kom jih delimo, kako jih varujemo in kakšne možnosti imate glede svojih osebnih podatkov.

Ta politika se nanaša na obdelavo vaših osebnih podatkov v okviru različnih storitev, orodij, aplikacij, spletnih mest, portalov, (spletnih) promocij, trženjskih akcij, sponzoriranih platform v družbenih mediji itd., ki jih zagotavljamo ali upravljamo mi ali v našem imenu nekdo tretji.

Ta politika vsebuje splošna pravila in pojasnila. Za določene storitve, orodja, aplikacije, spletna mesta, portale, (spletne) promocije, trženjske akcije, sponzorirane platforme v družbenih medijih itd., ki jih ponuja ali upravlja Toyota ali v njenem imenu nekdo tretji, lahko to politiko dopolnjujejo posebna ločena obvestila o zasebnosti. O teh ločenih obvestilih o zasebnosti boste na primeren način obveščeni vsakič, ko bomo zbirali vaše osebne podatke v zgoraj navedenih dejavnostih (na primer prek spletnih mest, portalov, posameznih komunikacijskih storitev, e-novic, opomnikov, raziskav, ponudb, dogodkov itd.).

Ta politika se uporablja za vse vaše osebne podatke, ki jih zbira Toyota ADRIA d.o.o., Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče in/ali Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji (seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json) in/ali Toyota Motor Europe NV/SA, Avenue du Bourget / Bourgetlaan 60, 1140 Bruselj, Belgija, skupaj v tej politiki poimenovani kot "Toyota", "mi", "nas" in "naš".

Na koncu te politike boste našli nekatere definicije ključnih pojmov, uporabljenih v tej politiki (na primer osebni podatki, obdelava, upravljavec ...).

2.                KDO JE ODGOVOREN ZA OBDELAVO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Organizacije, odgovorne za obdelavo vaših osebnih podatkov, smo:

 

Toyota Adria d.o.o.

Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija

 

Toyota Motor Europe NV/SA (“TME”)

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 60, 1140 Bruselj, Belgija

 

Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji

(seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json)

3.                NA KOGA se lahko obrnete v primeru, če imate vprašanja ali zahtevKe GLEDE OSEBNIH PODATKOV? KONTAKTNA TOČKA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vzpostavili smo kontaktno točko za varstvo osebnih podatkov, ki bo obravnavala vaša vprašanja ali zahtevke v zvezi s to politiko ali posebnim ločenim obvestilom o zasebnosti, o vaših osebnih podatkih in njihovo obdelavo.

Za vsa vprašanja, zahteve ali pritožbe v zvezi z uporabo te politike ali za uveljavljanje vaših pravic na podlagi te politike se lahko obrnete na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov:

-       dpcp@toyota.si, in/ali

-       Toyota Adria d.o.o., Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, s pripisom “Kontaktna točka za varstvo osebnih podatkov”.

4.                TEMELJNA NAČELA

Cenimo zaupanje, ki nam ga izkazujete s tem, ko nam zaupate svoje osebne podatke, zato se zavezujemo, da jih bomo vselej obdelovali pošteno, pregledno in varno. Ključna načela, ki jih Toyota pri obdelavi osebnih podatkov upošteva, so naslednja:

-       Zakonitost: osebne podatke bomo zbirali na pošten, zakonit in pregleden način.

-       Najmanjši obseg osebnih podatkov (minimizacija): zbiranje osebnih podatkov bomo omejili na tiste, ki so primerni in potrebni za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

-       Omejitev namena: osebne podatke bomo zbirali samo za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na način, ki je nezdružljiv s temi nameni.

-       Točnost: skrbeli bomo za točnost in ažurnost osebnih podatkov.

-       Varnost osebnih podatkov in zaščita: izvajali bomo tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varnosti in zaščite podatkov, upoštevaje med drugim naravo vaših osebnih podatkov, ki jih je treba zaščititi. Takšni ukrepi predvidevajo preprečevanje vsakršnega nepooblaščenega razkritja ali dostopa, naključnega ali namernega uničenja ali naključne izgube ali spremembe ter drugih nezakonitih oblik obdelave.

-       Dostop in popravek: vaše osebne podatke bomo obdelovali ob upoštevanju vaših pravic.

-       Omejitev hrambe: vaši osebne podatke bomo hranili na način, ki je skladen z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, in samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani.

-       Varstvo pri mednarodnih prenosih: zagotovili bomo, da bodo vaši osebni podatki, če bodo preneseni v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora, preneseni zakonito, in da bodo ustrezno zaščiteni.

-       Varstvo osebnih podatkov pri posredovanju tretjim osebam: zagotovili bomo, da se posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam in obdelava s strani tretjih oseb izvaja v skladu z veljavno zakonodajo in z ustreznimi pogodbenimi zaščitnimi ukrepi.

-       Zakonitost neposrednega trženja in piškotkov: ko vam bomo poslali promocijske materiale ali namestili piškotke v vašo opremo, bomo to izvedli v skladu z veljavno zakonodajo.


 

5.                OBDELAVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV: KATERe PODATKE ZBIRAMO IN NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI

Vedno vam bomo jasno povedali, katere vaše osebne podatke zbiramo. Te informacije vam bomo posredovali z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila na dogodke itd.

V skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov lahko obdelujemo vaše osebne podatke, če:

·        ste soglašali z obdelavo za določene namene obdelave (kot so opisani v obvestilu o zasebnosti, ki se nanaša na določeno obdelavo). Vedno imate pravico, da svoje soglasje brez navajanja razloga kadarkoli prekličete; ali

·        je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za izpolnitev pogodbe, katere stranka ste; ali

·        s takšno obdelavo zasledujemo zakonite interese, npr. Toyota lahko določene osebne podatke obdeluje z namenom preprečevanja zlorab oziroma goljufij, pri uveljavljanju garancij, da preveri vaše zadovoljstvo s svojimi proizvodi in storitvami. O zakonitih interesih vas bomo ustrezno seznanili v obvestilu o zasebnosti, povezanim s to posebno obdelavo; ali

·        je to potrebno za izpolnitev naših zakonitih obveznosti, npr. če ste pri nas kupili vozilo, potem moramo obdelovati podatke, ki se nanašajo na vašo identiteto (ime, priimek, naslov, davčna številka ipd.), na kupljeno vozilo (tip, barva, oprema, cena ipd.) ter na okoliščine nakupa (plačilo, kraj in datum prevzema vozila ipd.)).

6.                Za Katere Namene obdelujemo vaše osebne podAtkE IN OBLIKOVANJE profilov

Osebne podatke bomo obdelovali le za določene, izrecno potrjene in zakonite namene in jih nikakor ne bomo nadalje obdelovali na način, ki ni združljiv s takšnimi nameni.

Tak namen je lahko izvajanje vašega naročila, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev znamke Toyota ali Lexus na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske aktivnosti itd. Namen obdelave vaših osebnih podatkov bo vsakič jasno opredeljen v posebnem obvestilu o zasebnosti, ki se nanaša na določeno obdelavo. Obvestilo o zasebnosti bo na voljo (dostopno), na primer na spletni strani ali portalu, na prijavnici, v e-novicah itd.

Določene podatke (kot na primer, a ne izključno, model in starost vozila) uporabljamo za ovrednotenje oziroma oceno, kakšna vsebina komunikacije bi bila za vas najbolj zanimiva in koristna. S tem želimo povečati možnost, da vam predstavimo čim bolj relevantna vozila, izdelke ali storitve. S tem namenom posameznike lahko razvrščamo v različne skupine (profile), s katerimi komuniciramo različno oziroma prilagojeno (individualizirano). To pomeni, da različne skupine (profili) posameznikov prejemajo tržna sporočila z različno vsebino, lahko tudi vključno s posebnimi nakupnimi pogoji (npr. popusti ali plačilni pogoji). Pri razvrščanju posameznikov v skupine (profile) lahko spremljamo, beležimo in uporabljamo tudi odziv posameznika na tržna sporočila, npr. odpiranje e-poštnih sporočil, kliki na povezave, čas, ki ga posameznik preživi na določeni povezavi ipd.

7.                SKRB za točnost in ažurnost vaših osebnih podatkov

Za nas je pomembno, da imamo o vas vedno točne in ažurne podatke. Prosimo vas, da nas čim prej obvestite o vseh spremembah ali napakah v naših zapisih vaših osebnih podatkov, tako da nas kontaktirate preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«). Sprejeli bomo razumne ukrepe za to, da se bodo vsi netočni ali neažurni osebni podatki izbrisali ali popravili.

8.                DOstop do svojih osebnih podatkov

Imate pravico dostopa do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in če so vaši osebni podatki netočni ali nepopolni, lahko zahtevate popravek ali izbris osebnih podatkov. Če potrebujete dodatne informacije v zvezi s svojimi pravicami glede zasebnosti ali želite uveljavljati katero od pravic, se obrnite na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

9.                kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo hranili samo toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namenov, za katere obdelujemo vaše osebne podatke, ali za obdobje, ki ga določa zakon (npr. 10 let za izdane račune), ali za obdobje, ki je potrebno za izpolnitev pogodbe, vključno z jamčevanji in morebitnimi zahtevki (npr. 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti ali od preteka jamčevalnih ali garancijskih obveznosti, če iz okoliščin ne izhaja kaj drugega). Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica, razen če je že prej dosežen namen, za katerega so bili osebni podatki pridobljeni.

Za informacije o tem, kako dolgo bomo hranili določene osebne podatke, preden jih bomo odstranili iz naših sistemov in podatkovnih baz, se lahko obrnete na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

10.          VARSTVO VAŠIH osebnih podatkov

Izvajamo tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nezakonito ali nepooblaščeno uporabo ali dostopom ter pred nenamerno izgubo ali uničenjem. Navedeni ukrepi se izvajajo glede na našo IT infrastrukturo, upoštevajoč potencialni vpliv na vašo zasebnost in stroške izvajanja ter v skladu s trenutnimi standardi in prakso v panogi.

Vaše osebne podatke bomo zaupali v obdelavo le tistim obdelovalcem (tretjim  osebam), ki spoštujejo navedene tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov.

Zagotavljanje varnosti podatkov pomeni skrb za zaupnost, celovitost in dostopnost vaših osebnih podatkov:

(a)                   Zaupnost: vaše osebne podatke bomo varovali pred nedovoljenim razkritjem tretjim osebam.

(b)                   Celovitost: vaše osebne podatke bomo varovali pred spreminjanjem s strani nepooblaščenih tretjih oseb.

(c)                   Dostopnost: poskrbeli bomo, da bodo do vaših osebnih podatkov lahko dostopale le pooblaščene osebe, kadar bo to potrebno.

Naši varnostni postopki vključujejo: varovanje dostopov, sisteme za backupiranje (varnostno kopiranje), nadzor, revizije in vzdrževanje, upravljanje z varnostnimi incidenti in neprekinjeno poslovanje, itd.

11.          Uporaba piškotkov in podobnih tehnologij

Na svojih spletnih straneh uporabljamo piškotke. S tem vam zagotavljamo boljšo izkušnjo, ko brskate po naših spletnih straneh, prav tako pa lahko te spletne strani izboljšamo.

Za več informacij o naši uporabi piškotkov in o tem, kako lahko zavrnete njihovo uporabo, preberite našo politiko piškotkov, ki je dostopna na https://www.toyota.si/#/ajax/%2Fsys%2Fe-privacy%2Fsettings.

12.          POSREDOVANJE osebnih podatkov

Glede na namen zbiranja vaših osebnih podatkov lahko te podatke posredujemo, razkrijemo ali omogočimo dostop spodnjim kategorijam uporabnikov, ki lahko te podatke obdelujejo le v skladu z nameni. Od njih zahtevamo, da vedno ravnajo v skladu z veljavnimi zakoni, politiko varstva osebnih podatkov ter posvečajo veliko pozornosti zaupnosti vaših osebnih podatkov.

a)                   Znotraj naše organizacije in v okviru naših blagovnih/storitvenih znamk:

·        Pooblaščeni uslužbenci;

·        Naše podružnice in odvisne družbe;

·        Člani mreže naših pooblaščenih prodajalcev in pooblaščenih serviserjev, ki ste jih označili kot izbrane ali ki se nahajajo blizu vas (glede na vašo poštno številko in naslov) ali s katerimi ste v stiku;

b)                  Poslovni partnerji:

·        Oglaševalske, marketinške in promocijske agencije: da nam pomagajo pri izvedbi in analizi učinkovitosti naših oglaševalskih kampanj in promocij (npr. MailChimp, Google- samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Google AdWords, identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene analiz v programu Google Analytics; Facebook - samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Facebook Custom Audiences);

·        Poslovni partnerji: na primer zaupanja vredna podjetja, ki lahko uporabljajo vaše osebne podatke, da vam zagotovimo storitve in/ali izdelke, ki ste jih zahtevali, in/ali ki vam priskrbijo trženjsko gradivo (pod pogojem, da ste se strinjali, da boste prejemali taka gradiva).

·        ponudniki storitev Toyoti: podjetja, ki opravljajo storitve za Toyoto ali v imenu Toyote (na primer zunanji ponudniki storitev, povezanih z IT, računovodski servisi, odvetniške pisarne ipd.)

c)        Ostale tretje osebe, v povezavi z naslednjimi postopki:

·        kadar to zahteva zakon ali je na podlagi zakona potrebno za zaščito Toyote:

-        skladnost z zakoni, zahteve organov, sodne odredbe, pravni postopki, obveznosti, povezane s poročanjem in vlaganjem informacij organom itd.;

-        preverjanje ali uveljavljanje skladnosti s politikami in sporazumi Toyote;

-        zaščita pravic, lastnine ali varnosti Toyote in/ali njenih strank;

·        v zvezi s korporativnimi transakcijami: v okviru prenosa ali odprodaje celotnega ali dela svojega posla ali drugače v povezavi z združitvami, konsolidacijami, spremembami nadzora, reorganizacijami ali likvidacijo celotnega ali dela Toyotinega poslovanja.

Upoštevajte, da lahko prejemniki, našteti pod točkama b) in c), zlasti ponudniki storitev, ki vam lahko ponujajo izdelke in storitve prek storitev Toyota ali aplikacij ali preko svojih lastnih kanalov, od vas ločeno pridobivajo osebne podatke. V takem primeru so ti uporabniki izključno odgovorni za nadzor nad temi osebnimi podatki in je vaš odnos s temi uporabniki podvržen njihovim lastnim pogojem.

13.          razmerje z našimi pooblaščenimi prodajalci in serviserji

Ločeno razmerje s trgovci in serviserji

Če kupite avto ali drug izdelek ali storitev, ki ni izdelek ali storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus, od enega od naših pooblaščenih trgovcev ali serviserjev, ali če jim v zvezi s tem posredujete svoje osebne podatke, se med vami in tem pooblaščenim prodajalcem ali serviserjem vzpostavi ločeno razmerje. V tem primeru so ti pooblaščeni trgovci ali serviserji upravljavci vaših osebnih podatkov. Za vsa vprašanja ali zahtevke glede uporabe vaših osebnih podatkov, zbranih za ta namen s strani pooblaščenega prodajalca ali serviserja, se obrnite neposredno nanje.

Skupno upravljanje z osebnimi podatki

Če kupite avto ali drug izdelek ali storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus od enega od naših pooblaščenih trgovcev ali serviserjev, ali če jim v zvezi s tem posredujete svoje osebne podatke, so ti pooblaščeni trgovci ali serviserji soupravljavci vaših osebnih podatkov skupaj z nami.

Kako ugotovite, kdo je glede izdelkov in storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus vaš izbrani Toyotin pooblaščeni prodajalec ali serviser? Izbrani pooblaščeni prodajalec ali serviser je (1) pooblaščeni trgovec ali serviser, ki ste ga lahko kot takega izbrali v stiku z nami (npr. v nastavitvah računa MyToyota ali MyLexus (in ki ga lahko kadarkoli spremenite)) ali (2), če tega niste izbrali, vam bomo takega pooblaščenega prodajalca ali serviserja lahko določili mi, na podlagi lokacije (t.j. najbližji pooblaščeni trgovec ali serviser glede na vašo poštno številko in naslov bivanja ) ali glede na vaše pretekle stike z našo poslovno mrežo.

Ker so pooblaščeni trgovci ali serviserji upravljavci vaših osebnih podatkov skupaj z nami, se lahko za vsa vprašanja ali zahtevke glede uporabe vaših osebnih podatkov s strani pooblaščenega prodajalca ali serviserja v povezavi z izdelki ali storitvami blagovne znamke Toyota ali Lexus obrnete tako nanje kot tudi na nas (preko kontaktne točke za varstvo podatkov).

14.          uporaba družbenih medijev

Če se v Toyotinih orodjih (spletna stran, portal, ...) prijavite iz družbenih medijev (na primer s pomočjo vašega Facebook računa), bo Toyota zabeležila vaše osebne podatke, dostopne na teh družbenih medijih, in vaša uporaba teh medijev pomeni, da izrecno soglašate s posredovanjem svojih osebnih podatkov, ki jih je Toyota zabeležila s pomočjo svojega orodja.

Toyota včasih vzpodbuja objavo (osebnih) podatkov preko družbenih medijev, kot sta Twitter in Facebook. Ti družbeni mediji imajo lastne pogoje uporabe, ki jih morate upoštevati pri njihovi uporabi. Opozarjamo vas, da ima lahko objava v družbenih medijih določene posledice za vašo zasebnost ali zasebnost oseb, katerih osebne podatke delite, kot je na primer dejstvo, da objave ni mogoče takoj umakniti. Za svoje objave na takšnih družbenih omrežjih ste odgovorni sami in Toyota zanje ne prevzema nobene odgovornosti.

15.          prenosi izven evropskega gospodarskega prostora

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo uporabnikom, ki so lahko zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in jih lahko mi in ti uporabniki obdelujemo izven EGP. Pri prenosu osebnih podatkov v države zunaj EGP, ki na splošno ne zagotavljajo enake ravni varstva podatkov kot v EGP, bo Toyota izvedla ustrezne posebne ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varstva vaših osebnih podatkov. Ti ukrepi lahko na primer vsebujejo dogovore z uporabniki o uporabi zavezujočih poslovnih pravil, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov.

Vedno vas bomo jasno obvestili, če se bodo vaši osebni podatki prenesli izven EGP, z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila za dogodke itd.

16.          VAše možnostI in pravice

Z vami želimo biti čim bolj odkriti, zato da se lahko smiselno odločite o tem, kako naj uporabljamo vaše osebne podatke.

·        Vaše izbire glede načina kontaktiranja

Na voljo so vam številne izbire glede načina, na katerega želite, da vas kontaktiramo oz. preko katerega kanala (na primer e-pošte, pošte, družbenih medijev, telefona ...) in za kakšen namen. Te boste lahko izbrali s prilagajanjem nastavitev zasebnosti na ustrezni napravi ali s posodobitvijo uporabniškega profila ali računa ali s sledenjem navodilom za odjavo, navedenim v sporočilu.

Če ste potrdili prejemanje vsebin, ne da bi posebej izbrali način oz. kanal kontaktiranja, boste prejemali naša promocijska in druga sporočila, na način, ki je običajen glede na publikacijo, vse v okviru dopustnih zakonskih okvirjev.

·        Vaši osebni podatki

Vedno nas lahko kontaktirate preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«), če želite izvedeti, katere vaše osebne podatke obdelujemo in od kod izvirajo ti podatki. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico, da se ti podatki prenesejo katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.

·        Popravki

Če v osebnih podatkih ugotovite kakšno napako ali če se vam zdijo nepopolni ali netočni, lahko od nas zahtevate, da jih popravimo ali dopolnimo.

·        Omejitev obdelave

Pravico imate zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov (na primer, medtem ko se preverja točnost vaših osebnih podatkov).

·        Vaši ugovori

Prav tako lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja (če želite, nam lahko tudi sporočite, preko katerega kanala in kako pogosto želite, da vas kontaktiramo), ali temu, da vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam za ta namen.

Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo oziroma sporočilom, ki nam ga pošljete po e-pošti na dpcp@toyota.si ali na drug način, objavljen na www.toyota.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij, in je popolnoma prostovoljen. Vendar pa je možno, da vam Toyota po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo mogla nuditi posamezne ali več svojih storitev, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi (npr. testne vožnje ali prilagojenega (individualiziranega) komuniciranja).

Poleg tega lahko od nas zahtevate, da vse vaše osebne podatke izbrišemo (razen v nekaterih primerih, na primer ko osebne podatke potrebujemo za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon).

Pravico imate vložiti pritožbo zoper nas pri nadzornem organu.

Kar zadeva TME (kot upravljavca), je pristojen nadzorni organ belgijski nadzorni organ za varstvo podatkov. Kar zadeva TAD (kot upravljavca), je pristojen nadzorni organ Informacijski pooblaščenec.

17.          pravne informacije

Določbe te politike dopolnjujejo in ne razveljavljajo določb zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. V primeru neskladja med določbami te politike in določbami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov veljajo določbe zakonodaje.

Toyota lahko kadarkoli spremeni to politiko. V tem primeru vas bomo na to opozorili in vas pozvali, da ponovno preberete najnovejšo različico. To politiko lahko preverjate na https://www.toyota.si in se tako seznanite s spremembami.

18.          definiCIJE

V tej politiki imajo izrazi v odebeljeni pisavi pomen, kot je naveden v tej točki 18:

(a)                   Upravljavec pomeni organizacijo, ki določa namene in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov.

(b)                   Razen kolikor je izrecno določeno drugače, so upravljavci Toyota Adria d.o.o. (Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija), Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji (seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json) in Toyota Motor Europe NV / SA (Avenue du Bourget 60, 1140 Bruselj, Belgija). Dodatne informacije vam lahko zagotovimo z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila za dogodke itd.

(c)                   Obdelovalec pomeni osebo ali organizacijo, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca.

(d)                   Kontaktna točka za varstvo podatkov pomeni kontaktno točko (tj. osebo, ki jo je imenovala Toyota), preko katere lahko na upravljavca naslovite svoja vprašanja ali zahtevke glede te politike in / ali (obdelave) vaših osebnih podatkov in ki bodo obravnavala taka vprašanja in zahtevke. Če vas ne obvestimo drugače, lahko kontaktno točko za varstvo osebnih podatkov dosežete, kot je opisano v poglavju 3 (»Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

(e)                   EGP pomeni Evropski gospodarski prostor (= Države članice Evropske unije ter Islandija, Norveška in Lihtenštajn).

(f)                     Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo neposredno na vas ali na podlagi katerih vas je mogoče določiti, kot na primer vaše ime, telefonska številka, e-poštni naslov, identifikacijska številka vozila (VIN), geolokacija, itd.

(g)                   Obdelava pomeni zbiranje, dostopanje in vse druge oblike uporabe vaših osebnih podatkov.

 

Za registracijo morate sprejeti pogoje uporabe.
Za registracijo morate sprejeti pravilnik o zasebnosti.