concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LEXUS IN SKYJET V SREDIŠČU POZORNOSTI NA PREMIERI VALERIANA

SODELOVANJE MED LEXUSOM IN FILMSKIM STUDIEM EUROPACORP JE DOSEGLO MEJNIK, KO JE BIL FUTURISTIČNI SKYJET PRVIČ PRIKAZAN NA PREMIERI FILMA VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV V KINEMATOGRAFSKEM KOMPLEKSU TCL CHINESE THEATRE V HOLLYWOODU.

SKYJET JE PRISTAL NA RDEČI PREPROGI

Enosedežno vesoljsko plovilo, ki je plod sodelovanja, si je bilo mogoče ogledati na rdeči preprogi, kjer sta zvezdnika Cara Delevingne in Dane DeHaan proslavila izid filma. Dane in Cara sta v družbi znanih osebnosti, med drugim Rihanne in Krisa Wuja, pozirala za oboževalce ob plovilu SKYJET in s tem oživila kanček magije iz filma za udeležence premiere.

USTVARJALNO SODELOVANJE

Enosedežni prestreznik SKYJET si je zamislila filmska ekipa s ciljem predstaviti vozilo, ki je sicer realno osnovano, vendar ustreza svetu Valeriana, ki je postavljen 700 let v prihodnost. Ustvarjalci filma so sodelovali z Lexusovo oblikovalsko ekipo, da bi vključili nekatere Lexusove prepoznavne oblikovne poteze in napredne tehnologije v končno podobo plovila SKYJET.

LEXUS JE PRISPEVAL OBLIKOVALSKO ELEGANCO IN DOMISELNE TEHNOLOGIJE ZA PRIHAJAJOČI EPSKI ZF-FILM VALERIAN REŽISERJA LUCA BESSONA

POBLIŽJE SI OGLEJTE ZAKULISJE SODELOVANJA ZNAMKE LEXUS Z LUCOM BESSONOM IN OBLIKOVALSKO EKIPO FILMA VALERIAN PRI USTVARJANJU PLOVILA SKYJET.

Tokio, Japonska, 20. junija 2017– Da bi znamka luksuznih avtomobilov Lexus proslavila ustvarjalno sodelovanje pri prihajajočem znanstvenofantastičnem filmu epskih razsežnosti Valerian in mesto tisočerih planetov režiserja Luca Bessona, je danes predstavila kratek vpogled v zakulisje nastanka plovila SKYJET ter svojo filozofijo oblikovanja in tehnologije, ki je na doslej nesluten način navdahnila elemente končnega plovila SKYJET.

Serija o oblikovanju in tehnologiji je na voljo na spletni strani podjetja Lexus International. Opisuje pot plovila SKYJET od prvotne zasnove, ploda domišljije vizionarskega uma Luca Bessona, prek vizualizacije višjega konceptnega oblikovalca Bena Maura, pa vse do sodelovanja z Lexusom. To je izpolnilo Lucove zamisli o vozilu, ki pristoji svetu Valeriana, postavljenemu 700 let v prihodnost.

Danes bo v okviru te serije objavljen kratek 90-sekundni video o nastanku plovila SKYJET, ki ponuja novo raven doživetja z ekskluzivnim vpogledom v zakulisje plovila SKYJET na snemanju z režiserjem Lucom Bessonom in glavnim igralcem Danom DeHaanom v vlogi naslovnega junaka Valeriana. Video spremlja tudi strokovni komentar producentke Virginie Besson-Silla, konceptnega oblikovalca za Valerian Bena Maure in Lexusovega glavnega inženirja Takeakija Katoja.

Lexusov glavni inženir Takeaki Kato je pripomnil: »Tehnologija stalno napreduje in zdaj nikakor ne moremo napovedati številnih stvari v daljni prihodnosti, vendar si jih pri Lexusu nenehno prizadevamo predstavljati. «

Dodal je: »Avtomobili prihodnosti bodo že res morda leteli po zraku, vendar kot luksuzna znamka menimo, da morajo vsekakor ostati čustveni.«

PRIHODNOST TEHNOLOGIJE

Pri oblikovanju notranjosti konceptnega modela je filmski kreativni tim našel navdih v viziji prihodnosti umetne inteligence in naprednih tehnologij vmesnika človek-stroj (HMI) blagovne znamke Lexus. Ta prikazuje ambicijo znamke, da bi vozila postala eno z voznikom. Omogočiti želi nadzor vozila s preprostimi kretnjami rok, kot s hologramsko tehnologijo v konceptnem vozilu LF-FC, ali celo z mislimi.

Končna oblika vključuje prilagojeno interpretacijo značilne Lexusove vretenaste maske motornega pokrova in obliko žarometov, ki je podobna kot pri športnem in aerodinamičnem kupeju Lexus LC 2017. Zgodba prav tako vključuje umišljeno energijsko kapsulo prihodnosti, ki temelji na Lexusovi inovativni tehnologiji vodikovih gorivnih celic.

Oboževalci bodo pridobili še en ekskluziven vpogled v plovilo SKYJET, medtem ko šviga po svetu Valeriana, v novem oglasu Lexus SKYJET, ki bo predstavljen danes. Valerian in mesto tisočerih planetov kmalu prihaja v kinematografe, težko pričakovana svetovna premiera filma bo 21. julija.

Več o filmu VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV na omrežjih:
https://www.lexus-int.com

O VALERIANU

Vizionarski scenarist in režiser Luc Besson je vzel izvorno serijo klasičnih stripov Valerian in Laureline in nadgradil legendarno zgodbo v sodobno, edinstveno in epsko znanstvenofantastično sago. Valerian (Dane DeHaan) in Laureline (Cara Delevingne) sta specialna agenta vlade človeškega ozemlja, ki ohranjata red po vesolju. Poveljnik (Clive Owen) ju pošlje na misijo v dih jemajoče medgalaktično mesto Alpha, brezkončno metropolo, kjer živi na tisoče različnih vrst bitij iz vseh koncev vesolja.

17-milijonsko prebivalstvo Alphe je skozi čas združilo svoje talente, tehnologije in vire v skupno korist. Vendar žal vsi nimajo tega cilja; na delu so namreč nevidne sile, ki ogrožajo našo vrsto.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ