concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LEXUS V MOTOŠPORTU

Družba Lexus se z modelom RC F GT3 v letu 2017 vedno bolj osredotoča na motošport z namenom, da bi okrepila dirkalno podobo svoje znamke v očeh rastočega števila dirkalnih navdušencev po celem svetu. Povsem novi avtomobil, ki ga je zdaj homologiral pristojni upravni organ za šport, avtomobilsko združenje FIA, bo sodeloval na dirkalnih prvenstvih v ZDA in na Japonskem ter izbranih evropskih dirkah.

V ZDA je družba Lexus moštvu 3GT Racing dobavila dva avtomobila Lexus RC F GT3 za tekmovanje v razredu GTD dirkalnega prvenstva IMSA WeatherTech SportsCar.

Na Japonskem moštvo LM corsa tekmuje z dvema avtomobiloma v razredu GT300 serije Super GT.

V Evropi bosta moštvi Farnbacher Racing in Emil Frey Racing, ki sta lani tekmovali v vzdržljivostni seriji VLN Endurance s prototipi vozil RC F GT3, to sezono nadaljevali svoj razvoj s ciljem dirkati na višjem nivoju dirk GT3 v Evropi v prihodnosti. Na tej osnovi bodo v letu 2017 tekmovali na evropskih dirkah, vključno z izbranimi prireditvami v mednarodni seriji GT Open.

Lani je Lexus postal prvi azijski proizvajalec avtomobilov, ki je zmagal na dirki vzdržljivostnega prvenstva VLN Endurance na dirkališču Nürburgring Nordschleife s prototipom RC F GT3. 8. oktobra je osvojil skupno zmago na dirki VLN9.

Prav tako je Lexus lani dosegel izjemne rezultate z modelom RC F GT500, drugim dirkalnim avtomobilom iz serije RC F. Model RC F GT500 2016 je lani kraljeval v seriji Super GT na Japonskem, kjer so moštvo Team SARD ter voznika Heikki Kovalainen in Kohei Hirate osvojili naslove prvenstva med moštvi in vozniki v kategoriji GT500.

PODATKI

RC F GT3 2017 - TEHNIČNI PODATKI

Ime LEXUS RC F GT3
Motor 5,4-litrski V8
Moč 373+ kW (500+ DIN KM)
Navor ni podatka
Menjalnik 6-stopenjski sekvenčni dirkalni menjalnik
Platišča 13 x 18 čevljev, 13 x 18 rr – centralno blokiranje 13 x 8" spredaj in zadaj s sredinsko blokado
Zavore železni rotorji
Skupna dolžina 4845 mm
Skupna širina 2030 mm
Skupna višina 1270 mm
Medosna razdalja 2730 mm
Teža praznega vozila 1300 kg

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ