concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NOVOSTI IN DOGODKI

NAZAJ NA ČLANKE

PROJEKT OBLAČILA ZA ČUTE DOBITNIK LEXUSOVE OBLIKOVALSKE NAGRADE 2015

2015 LexusDesignAward winner teaser

LEXUS PONOSNO SPOROČA, DA JE PROJEKT OBLAČILA ZA ČUTE AVTORJEV EMANUELE CORTI IN IVANA PARATIJA (SKUPINA: CARAVAN) PREJEL GLAVNO NAGRADO NA IZBORU ZA LEXUSOVO OBLIKOVALSKO NAGRADO 2015.

Lexus ponosno sporoča, da je projekt Oblačila za čute avtorjev Emanuele Corti in Ivana Paratija (skupina: Caravan) prejel glavno nagrado na izboru za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2015. Nagrado je na današnji slavnostni podelitvi na Lexusovem razstavnem prostoru v okviru milanskega oblikovalskega tedna zmagovalcu podelil Tokuo Fukuichi, direktor družbe Lexus International.

Kolekcija oblačil za čute obsega oblačila in dodatke, ki izboljšajo čutno zaznavanje. Nekateri kosi onemogočajo fizično zaznavo, medtem ko jo drugi izostrijo. Tako lahko ljudje, ki jih nosijo, doživijo svet čutov z novega zornega kota. Oblikovalce je pri razvoju prototipa, predstavljenega na Lexusovem razstavnem prostoru v Milanu, kot mentor spremljal Robin Hunicke.

Zmagovalca Emanuela Corti in Ivan Parati sta komentirala: "Zelo sva vesela te nagrade! Za sodelovanje na tem izboru sva se odločila, ker nama je tema Čuti še posebej blizu. Veliko sva raziskovala in naletela na ogromno stvari, ki bi lahko vodile do novih oblikovalskih idej. Nato sva izbrala en projekt: oblačila, ki bi izboljšala življenje ljudi, zlasti tistih s posebnimi potrebami. Obiskala sva specializirane ustanove, delila svoje ideje s terapevti in njihove povratne informacije vključila v najin projekt. Zdaj sva dejansko spoznala, da bi lahko bila tovrstna oblačila uporabna za veliko ljudi. V vsakdanjem življenju se včasih znajdemo v stresnih situacijah, v katerih bi radi okrog sebe ustvarili nekakšen oklep. Tako ta nagrada predstavlja odlično priložnost za nadaljnji razvoj ideje v upanju, da bova s tem v prihodnje lahko pomagala ljudem."

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ