concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LEXUS V FRANKFURTU

DRZEN IN POGUMEN DIZAJN JE NA POTI NA LETOŠNJI AVTOMOBILSKI SALON V FRANKFURTU. PREDSTAVLJAMO OSVEŽENA MODELA LEXUS NX IN LEXUS CT. IZBOLJŠALI SMO TAKO OBLIKO KOT TUDI TEHNOLOGIJO IN S TEM NADGRADILI POZITIVNE LASTNOSTI OBEH MODELOV, DA JE VOŽNJA ŠE VZNEMIRLJIVEJŠA.

POSODOBLJENI NX

ŠPORTNI OBČUTEK, MOČAN DIZAJN

Športni terenec NX je zaradi kombinacije privlačne sodobne oblike in vozne dinamike priljubljen element v Lexusovi ponudbi. Zdaj smo model NX osvežili z močnim novim videzom in pametnejšim varnostnim sistemom.

Novi dizajn modela NX odlikujeta močnejši in širši videz ter zapeljiva celostna oblika. Posodobili smo značilno Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova, preoblikovali oba odbijača, namestili nova 18-palčna platišča iz lahke kovine ter nova zadnja vrata z odpiranjem in zapiranjem brez dotika, s čimer oblika modela NX izžareva dodatno moč.

Medtem smo v notranjosti spremenili številne podrobnosti, da prideta do izraza bolj športen značaj in luksuzni občutek modela NX. Osrednji zaslon je večji, upravljanje klimatske naprave poenostavljeno in osrednja ura zdaj med vožnjo samodejno preklopi časovni pas. Na izbiro je široka paleta barvnih možnosti za notranjost z novo barvno kombinacijo goste smetane in oker za oblazinjenje in obrobe ter kombinacijo žgoče rdeče in gorčične rumene za modele NX F SPORT.

POSODOBLJENI CT

VZNEMIRLJIVA VOŽNJA, OPAZEN NASTOP

Odkrijte novi dinamični videz našega hibrida s kompaktnim zadkom. Najnovejši napredek prinaša modelu CT 200h posodobljen varnostni sistem in zunanjost, ki pooseblja zanj značilno vznemirljivost vožnje, ter pri tem ohranja njegovo preprostost in zavidljivo majhno porabo goriva.

Sodobnejšim in drznejšim dizajnom smo povečali prefinjenost modela CT, tako da ustreza aktivnim življenjskim slogom in ima močen nastop na cesti. Profil je izboljšan z bolj športnimi platišči, dodatno športno privlačnost zagotavlja izpopolnjen zadek. Poleg tega je zdaj na voljo notranjost z razširjeno paleto barvnih možnosti s kombinacijami dvobarvnega gladkega usnja, mešanico tkanin in obstojnega umetnega usnja ter novim oblazinjenjem izključno iz tkanine.

CT 200h F SPORT

CT 200h F SPORT bo za leto 2018 deležen največjih sprememb dizajna. Poleg povsem novih mrežastih vzorcev maske in visokokakovostnih žarometov ta model pridobi še ekskluzivno črno prevleko mrež in obrob ter ekskluzivni dvobarvni kombinaciji zunanjosti oranžna Lava Orange CS (Crystal Sunshine) in modra Heat Blue CL (Contrast Layering). Kabina modela F SPORT se ponaša z novimi ekskluzivnimi kombinacijami notranjosti, ki vključujejo dvobarvno usnje, blago in umetno usnje ter novo dvobarvno zunanjost.

VARNOSTNA TEHNOLOGIJA JE POSTALA PAMETNEJŠA

NX in CT sta izpopolnjena tudi z našim inovativnim sistemom Lexus Safety System + (LSS+). Ta sistem za pomoč vozniku uporablja pametno tehnologijo, ki aktivno prispeva k vaši varnosti na cesti.

LSS+ vključuje sistem za predhodno zaznavanje trka, ki zaznava ovire na cesti pred vozilom in celo samodejno zmanjša hitrost vozila v sili.

Medtem naš prilagodljivi tempomat in sistem opozarjanja ob menjavi voznega pasu zagotavljata enakomerno vožnjo po pravi poti, ko vozite po avtocestah. Poleg tega naš sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči in asistent za prepoznavanje prometnih znakov omogočata vozniku boljši nadzor in večjo suverenost.

PREDSTAVLJAMO SISTEM LEXUS SAFETY SYSTEM + A

Predstavili bomo tudi izpopolnjeni sistem Lexus Safety System + A, ki je prisoten v naši povsem novi vodilni luksuzni limuzini Lexus LS. Sistem LSS+ A vključuje nadgradnje funkcij sistema LSS+ in nekatere tehnologije, ki so predstavljene kot prve na svetu. In sicer naslednje: Aktivno krmiljenje, ki samodejno vodi vozilo stran od ovir ali pešcev; Lexus CoDrive in asistent za ohranjanje voznega pasu, ki skrbi za pravo pot, tudi ko na cesti ni oznak; ter funkcija opozarjanja na prečne ovire pred vozilom, ki skrbi za vašo varnost v križiščih.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ