concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

REVOLUCIONARNI NOVI
AVTOMOBILSKI SEDEŽ

Revolucionarni konceptni kinetični sedeži Lexus bodo svetu prvič predstavljeni na avtomobilskem salonu v Parizu 2016; njihova radikalna zasnova iz vlaknene mreže postavlja nove mejnike na področju avtomobilskih sedežev.

Pri ljudeh hrbtenica stabilizira glavo. Omogoča, da se medenica in prsni koš obračata v nasprotnih smereh, s čimer stabilizira premikanje glave tudi med hojo ali lahkotnim tekom.

UDOBNA
MREŽA

Da bi poustvarili to gibanje pri avtomobilskih sedežih, smo sedežno blazino in naslonjalo zasnovali tako, da se premikata kinetično glede na težo potnika in zunanje sile. Tako se ob sedenju stabilizira gibanje glave, ki ga povzroča premikanje vozila, in ohranja mirno vidno polje. To razbremeni potnike ter poveča lahkotnost vožnje in udobje.

Oblazinjenje ogrodja sedeža je podobno pajkovi mreži, kjer se nitke razprostirajo navzven iz središča naslonjala. Mreža je dovolj prožna, da se tesno prilega obliki telesa in porazdeli obremenitev, s čimer poskrbi za udobno sedenje tudi na dolgih potovanjih.

IZREDNE LASTNOSTI BLAŽENJA

Središče naslonjala je v višini lopatic, kar povzroči krožno gibanje prsnega koša okrog vrtilne osi sedeža. To pomaga stabilizirati glavo in zagotavlja visoko stopnjo opore. Sedež je poleg tega tanjši, s čimer se zmanjša teža vozila.

Niti strukture po vzoru pajkove mreže v naslonjalu so izdelane iz okolju prijaznih materialov iz sintetične pajkove svile* namesto iz materialov na osnovi nafte. Glavna sestavina tega materiala so beljakovine, ki nastanejo z mikrobno fermentacijo ter se nato napredejo in predelajo v nov material z nadvse ugodnimi lastnostmi blaženja in robustnosti.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ