concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUSOVA ZMAGOVITA IGRA V CANNESU

Film režiserke Jeannie Donohoe z naslovom Game (Igra) je na festivalu Cannes Lions osvojil bronasto nagrado v kategoriji kinematografskega igranega filma. Najnovejša nagrada je obogatila zbirko priznanj, ki jih je film Igra že osvojil na številnih prestižnih filmskih festivalih.

Film pripoveduje zgodbo o mladem športniku, ki kljub neugodnim okoliščinam uspe slediti svoji strasti do košarke. Gre za enega od štirih filmov, ki so bili letos predstavljeni v okviru tretje sezone Lexusovih kratkih filmov, v katerem poleg Kanadčana v glavni vlogi igra tudi trikratni prvak lige NBA, Rick Fox.

»Osvojena nagrada odraža duh programa Lexusovih kratkih filmov ... navdušeni smo nad tako odličnimi rezultati,« je povedal Spiros Fotinos, vodja globalnega upravljanja in trženja blagovne znamke pri Lexusu. »Skupaj z nagradami z drugih festivalov je priznanje festivala Cannes Lions res izreden dosežek.«

Program Lexusovih kratkih filmov, ki je plod sodelovanja podjetja Lexus International in studia The Weinstein Company, si skupaj s filmskimi navdušenci in širšim občinstvom prizadeva vzgajati in spodbujati novo generacijo uveljavljajočih se filmskih ustvarjalcev.

Nagrade, ki jih je osvojil film IGRA

Mednarodni filmski festival Julien Dubuque: NAJBOLJŠI KRATKI FILM
Filmski festival Los Angeles Indie: NAGRADA PO IZBIRI OBČINSTVA
Filmski festival Tokyo Lift-Off: NAGRADA ZA NAJBOLJŠO IGRANO ZGODBO
Filmski festival Napa Valley: NAGRADA OBČINSTVA
Mednarodni filmski festival San Luis Obispo: POSEBNA NAGRADA ŽIRIJE: KRATKA ZGODBA
Festival kreativnosti Cannes Lions: KINEMATOGRAFSKI IGRANI FILM: BRON

Trenutno sprejemamo prijave za četrto sezono Lexusovih kratkih filmov; prijaviti se je mogoče do 24. avgusta 2017 na spletnem mestu www.withoutabox.com/LSF. Vsi filmi iz serije Lexusovih kratkih filmov so na voljo na spletnem mestu www.lexusshortfilms.com in na Amazonu, kjer si jih lahko ogledate v programu Prime Video.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ